Tips voor een winter bruiloft

Tips voor het plannen van een winterbruiloft

Waarschijnlijk geen verrassing dat de populairste maanden om te trouwen in april, mei, juni en september zijn.
Maar niet iedereen droomt van een zomerhuwelijk. In feite zijn er enkele bruiden en bruidegommen voor wie humeurige luchten en met sneeuw bedekte kerken de achtergronden zijn waarvan ze altijd al hebben gedroomd. Ze omarmen de koude en donkere dagen van de winter en dat alles komt met de feestdagen. En het is niet alleen de romantiek dat een winterbruiloft zo aantrekkelijk maakt.

Hier hebben we tips, trucs en ideeën verzameld om van je bruiloft een winterwonderland te maken en geen catastrofe bij koud weer.
Investeer in winteraccessoires
Het zal koud zijn, dus accessoires zullen belangrijk zijn om warm te blijven . Een namaak bont stola, een sluier, een cape of een chique jeans jasje zijn allemaal goede opties. Je kunt ook kiezen voor een trouwjurk met lange mouwen .

Fluweel voor de jongens
Voor bruidegoms en bruidsjonkers is een fluwelen blazer ideaal. Het is een mooie dikke stof die de heren warm houdt, plus is het erg trendy.

Vergeet de schoonheidsvoorbereiding niet. Gekloofde lippen en een droge huid zijn onvermijdelijk in de winter. Houd je lippen gehydrateerd in de aanloop naar de bruiloft, gebruik een goede gezicht creme.

Onder je jurk
Als het erg koud is, kun je altijd een dikke maillot onder je trouwjurk dragen (zolang het lang is) niemand zal het weten! Dit geldt ook voor je bruidsmeisjes.

Overweeg stijlvolle winterschoenen
Laarsjes kunnen een stijlvolle (en praktische) optie zijn voor winterbruiloften, vooral als het regent of sneeuwt.

Winterlaarsjes voor de bruid

Geef je over aan wat glitter
Het kan niet feestelijker zijn dan bruidsmeisjes in glitter . Metaal of glitter jurken zijn altijd gemakkelijk te vinden in de winter, plus ze zien er prachtig uit op foto’s .

Houd je bruidsmeisjes warm
Vergeet niet dat je bruidsmeisjes het ook koud zullen hebben! Zorg ervoor dat je stola’s hebt.

Extra reistijd
Slecht weer betekent slecht verkeer, dus geef extra tijd om naar je ceremonie te reizen, ongeacht hoe ver je gaat of hoe dichtbij. 

Heb slechts één locatie
Houd je ceremonie en ontvangst zo mogelijk op één locatie. Dit maakt het vervoer gemakkelijker in geval van slecht weer.

Voeg romantiek toe met kaarsen
Het zal vrij vroeg donker worden. Omarm het met veel romantisch kaarslicht in zowel je ceremonie als je feest ruimte.

Winterkleuren
Versier in rijke, warme tonen van bessenrood, bordeaux, zwart en goud als je een kerst bruiloft hebt . Voeg extra winterse romantiek toe met veel natuurlijk groen en kaarsen, of zelfs veel glitters . . Natuurlijk kun je een kleur kiezen die je wilt, verschillende wit tinten met goud of zilver zijn ook een perfecte keuze voor de winter.

kerst decoratie blauw

Houd je gasten warm
Zorg ervoor dat je gasten warm en vrolijk worden gehouden zodra ze aankomen. Een warm drankje bij aankomst is een leuk en eenvoudig idee. Is het koud zorg dat er plaids liggen.

Winterse bedankjes
Kies winterse bedankjes, koekjes, glühweinkruiden, kleine flesjes Baileys, zijn allemaal leuke en uitvoerbare opties.

Locatie controle
Controleer of je locatie kerstversieringen heeft? Mocht je in december trouwen. Hebben ze foto’s van hen van vorig jaar? Is het mogelijk om deze aan te passen als ze niet naar jouw smaak zijn?

Alles over de timing
Het wordt veel eerder donker in de winter, dus pas je fotoprogramma aan voor meer licht . Het maken van foto’s vóór je ceremonie is vaak een goed idee. Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen, praat je gewoon met je fotograaf . Ze moeten een goed idee hebben van wat werkt.

Plu’s voor regen
Zorg dat je mooie paraplu’s in de buurt hebt voor je trouwfoto’s buiten. Deze hoeven geen luxe te zijn, eenvoudige in wit, zwart of transparant kunnen goed de klus klaren.

Denk aan je schoenen
Als je hakken draagt, neem dan andere schoenen mee voor je outdoorfoto’s. Je wilt niet in modder of sneeuw zinken met je hoge hakken. En weet je dat regenlaarzen ontzettend leuk kunnen zijn voor je fotoshoot.

regenlaarzen bruiloft

Houd je warm
IJskoude blauwe handen zien er niet goed uit op de foto, dus zorg voor handschoenen. Je hoeft ze niet de hele tijd te dragen, maar zeker tussen de foto’s door. Dit geld ook voor een sjaal, voor jou en je bruidegom.

winter bruiloft plaids

Met deze tips in het achterhoofd, zul je een schitterende winter bruiloft hebben. Vergeet bij de planning niet om een leuke dag na de bruiloft te plannen