zomer-bruiloft

Een van de meest favoriete maanden voor bruiloften zijn de zomermaanden, deze worden ook het liefst op een vrijdag gevierd. Het stappen in het huwelijksbootje in de zomer wordt beschouwt als een sprookjeshuwelijk, het heeft ook zijn charmes en brengt iets zonnigs en vrolijks mee. Door de vaak heerlijke temperaturen worden deze bruiloften bij voorkeur buiten georganiseerd. Er zijn veel mogelijkheden voor buitenlocaties zoals o.a. trouwen thuis in je tuin, een strand bruiloft, een feesttent, of trouwen op een Zondag!. Het hoogseizoen juni juli en augustus hebben lange warme dagen en de langste uren van het jaar, dus lekker lang genieten van deze magische momenten. Een zomer bruiloft organiseren vraagt ook veel aandacht! meer weten daarover check de onderstaande tips.Bruidsbloemen tijdens zomermaanden

De zomermaanden zijn zeer kleurrijk wat betreft de felgekleurde bloemen en snijgroen. Altijd populair in dit seizoen is geel, roze, mintgroen, en zeeblauw. Maar er zijn ook nog veel mooie tropische bloemen te krijgen tijdens deze periode. Erg leuk is om deze bij je thema toe te voegen als prachtige achtergronden. Het vinden van de juiste kleur en stijl moet makkelijk zijn in deze periode, omdat er een grote toevoer van soorten bloemen is. Het bruidsboeket moet ook van dezelfde kleur zijn als je bloemendecoratie voor je bruiloft, receptie.

Zomer bruidsboeket

Op slecht weer voorbereid?

Je hebt een leuke buitenlocatie gevonden om te trouwen oké? Maar zelfs als je hartje zomer trouwt kan het voorkomen dat het gaat regen, het is altijd de moeite waard om te zorgen dat je daar op voorbereid bent. Overweeg bijvoorbeeld als je een buitenfeest hebt dat bij de locatie of in de tuin een grote tent aanwezig moet zijn in geval van regen. Dit niet alleen voor je bruiloftsgasten maar ook voor de aanwezige catering, of entertainment.Ongelooflijk mooie trouwfoto’s

Bij een stralende zomerse dag kun je zonder meer een geweldige trouwreportage maken, het belangrijkste is dat je vooraf moet weten wat jullie precies willen, en dat je dit met je fotograaf van te voren goed moet bespreken. Een zomer bruid moet in ieder geval elke kans aangrijpen om haar prachtige jurk met (sluier) perfect en ongedwongen in beeld te krijgen. Buitenshuis heb je prachtige kleurrijke achtergronden, zoals het groene gras, bloeiende bloemen en de schitterende blauwe lucht. Menig fotograaf is dol op felgekleurde bruidsschoenen, en kleurige boeketten.

trouwfoto's zomer bruiloft

Voordelen

In de zomer is het weer mild en de mogelijkheid van regen beduidend lager, er zijn bloemen in overvloed, en iedereen is in de mood. Door dat het feest buiten te vieren, is er meer ruimte voor de gasten en hun kinderen. Met de natuurlijke combinatie van blauwe lucht en groen gras hebt je al een prachtige achtergrond voor je bruiloft thema. De kleding van bruid en bruidegom zijn meestal aan de zomer aangepast, luchtig zoals een jurk zonder mouwen en strapless, en ’n licht trouwpak. kortom een leuke outdoor outfit bij een zomerse bruiloft.

Nadelen zomer bruiloft

Ga je liever op korte termijn trouwen en wil je geen lange wachtlijst dan zijn de zomer maanden nadelig wat dat betreft.
Zo zijn bijvoorbeeld de meeste locaties volgeboekt, mits je lang van te voren hebt geboekt.
Dit kun je wel voorkomen als je deze ruim van te voren boekt. Er is nog een nadeel in de zomer, en dat zijn de vakantie periodes van juli tot augustus, en dat is nadelig als er veel bruiloftsgasten op vakantie zijn, dus houd daar rekening mee!!!

De Kleding bepaalt de sfeer!

Kies bijvoorbeeld als bruid voor een strapless lange of korte jurk met of zonder laag uitgesneden achterkant, kortom waar jij je het beste in voelt maar in jou geliefde kleur. Deze kun je eventueel combineren met leuke zomerse gekleurde bruidsaccessoires en elegante gekleurde schoenen. Voor de bruidegom geld hetzelfde principe, ’n licht gekleurd pak met bijvoorbeeld een groene of zacht roze stropdas. En zo kun je ook de bruidskinderen combineren naar eigen smaak en in jullie thema kleur.

De zomer decoratie

Er zijn meer voordelen in de zomer qua decoratie, je hebt meer keuze in bloemen wat dat betreft. Zo kan je bij het kiezen van je bruidsboeket exotische bloemen verwerken, zoals Hibiscus of zelfs jasmijn, deze bloemen kan je ook gebruiken voor de bloemen bij de receptie of je tafeldecoratie. En wat dacht je van de geweldige grote zonnebloemen als decoratie. Deze kunnen ook in mini in je bruidsboeket worden verwerkt, en voor de corsages kan je ook mini zonnebloemen gebruiken.

Tips zomer bruiloft

Zomer bruiloft menu

Leuke bij een zomer menu is het zomerse fruit. Met fruit kan je ook geweldige decoraties aanbrengen op tafel, en wat natuurlijk eetbaar is voor de gasten. Denk aan aardbeien, appels, pruimen, meloenen, perziken. Ook je bruidstaart kan heerlijk versiert worden met eetbaar fruit. Voor wat betreft het menu kun je bijvoorbeeld voor vis en zeevruchten kiezen in combinatie met en lekker goedgevulde zomer salade. Maar er zijn meer mogelijkheden,, denk aan een heerlijke barbecue , of een overheerlijk Italiaans buffet.
Als top afsluiter het dessert, ijs van o.a. rood fruit bavarois of een combinatie van zomers fruit met ijs en slagroom.

zomer sfeer eten op bruiloft

Tot slot een zomerse bruiloft is een unieke belevenis zoals alle anderen bruiloften, dit is de perfecte dag voor een paar om samen hun leven te beginnen, mits alles goed voorbereid is.