Bruiloft boerderij

Een bruiloft op de boerderij

Wat is er mooier dan je bruiloft vieren op een boerderij.
Gelukkig hebben we heel wat boerderijen in Nederland, en steeds meer boeren kampen met lege ruimtes, die ze vaak graag willen verhuren.
Je kunt er je eigen creativiteit aan geven en de decoraties zelf bepalen.
Je kunt de hele dag doorbrengen, van het JAwoord op de boerderij tot het feest, en zeg nu zelf, wat is er mooier dan je feest geven in de vrije natuur, met de mogelijkheid om heerlijk buiten te vertoeven.
In elke gemeente is het wettelijk toegestaan je eigen trouwlocatie te kiezen, dus daar zit je al snor mee!
Mocht je toch een gemeente treffen waarvan de ambtenaar niet op de locatie wil komen, dan huur je gewoon je eigen BABS in.Inrichting

Misschien tref je een boerderij waar alles al inbegrepen is zoals stoelen, tafels, toiletten etc.
Moet je het zelf gaan inrichten, wat natuurlijk heel leuk is, maar ook een prijzig iets is.
Je zult dan alles moeten gaan huren wat de kosten van de bruiloft aanzienlijk hoger maakt.
Wat de kosten eventueel weer lager zullen maken is de drank. Je kunt een zelf afhaal bar maken, en er zelf drank neerzetten wat weer in de kosten p.p. aan drank scheelt.

Maar laten we het even wat luchtiger houden, je wilt je bruiloft immers vieren op een boerderij.
Laat het allemaal een beetje de boel de boel, vraag links en rechts aan familie en vrienden of ze nog tafels en stoelen over hebben, en vraag de boer om een paar hooibalen. Dit maakt de boerderij bruiloft nu net zo apart, niks statig, gewoon normaal doen!
En op een boerderij hoef je geen 4 sterren diner te serveren toch? Nee zet er gewoon een leuke food truck neer, waar de gasten zelf hun hapjes kunnen halen. Niks strak gedekte tafels, maar gewoon een barbeque of een patatje oorlog uit de foodtruck, je hebt nu immers een boerenbruiloft.

Je bruiloft vieren op een boerderij

Voordelen

  • Wat ook een voordeel is, je kunt vaak met de boer al afspreken, dat je ruim ’n week voor de bruiloft al kunt beginnnen met de schuur inrichten. Dit gaat vaak niet in een andere feestlocatie.
  • Foto’s
    Je hoeft niet eens meer naar een andere locatie te gaan voor je bruidsreportage, want in de omgeving van de boerderij maak je de mooiste foto’s. Heb je het geluk dat de boer nog vee heeft, en een paar weilanden rondom, dan zit je gebakken voor je trouwfoto’s.
  • Je hebt weinig decoratie nodig, hang wat gezellige sfeerverlichting, wat lampionnen, en laat de sfeer van de schuur zoals tie is, daarvoor ga je naar de boerderij toch?
  • Koop enkel wat gipskruid, en zet die in glazen potten voor de decoratie.
  • Als je alles op een rijtje zet, is een bruiloft op een boerderij de goedkoopste bruiloft.

Bloemen decoratie bruiloft boerderij

Tips

  • Ga in een mooie bohemian trouwjurk, en een mooie casual outfit voor de bruidegom.
  • Zet vooral een biervat neer, waar de mannen zelf hun bier tappen.
  • Zet een foodtruck neer, of een barbeque

Kortom Een bruiloft vieren op een boerderij heeft zoveel voordelen, en ik kan je garanderen dat iedere gast hier graag vertoeft.

Foodtruck bruiloft boerderij

Meer weten over de boeren bruiloft?