Trouwen in de winter

Winter bruiloften kunnen heerlijk romantisch zijn. Denk aan een gezellig open vuur, hoge plafonds met originele balken en grote ramen met uitzicht op besneeuwde tuinen. Je kan een geweldige locatie vinden in de maand december, met Kerst decoraties mooie verlichting en tafelaccessoires.Wist je ook dat het regelen van een bruiloft in de winter je veel geld kan besparen?

In populaire bruiloft maanden zoals mei, juni, september zijn veel hotels volgeboekt met gasten en bruiloften en zo heb je minder kans op kortingen. Er kan ook bespaard worden op het vervoer en huwelijksreizen, zodat je wellicht in staat bent om te profiteren van enkele bruiloft koopjes door te trouwen in de winter.

thema-wit-winter-bruiloft

Kaarsen verlichte kastelen en kerstbomen maken de meest romantische winter bruiloft.

En we zijn in Nederland nogal wat kastelen rijk. Maar ook als je geen kasteel hebt, in de wintermaanden is vaak iedere feestlocatie, hotel of restaurant sfeervol ingericht. Een winterbruiloft is meestal mooier en gezelliger dan een zomerbruiloft. Toch kiezen de meeste bruidsparen voor de periode mei t.m. september. Eigenlijk vreemd want de bruidsaccessoires in de winter zijn zo mooi, denk eens aan de mooie bontstola’s, de bontmutsen met sleep eraan. Het kan zo’n mooi sprookjesachtig tafereel zijn. Samen in in Arrenslee, in een boog van vuurfakkels het gemeentehuis betreden , en misschien met een beetje geluk wat sneeuw erbij.

Trouwen in witte wintertinten

Ideeën voor deze winter bruiloft zijn koel en dromerig.
Kleuren voor deze bruiloft zijn wit, crème en schakeringen van grijs of zilver. Trouwkaarten moeten worden helder wit of crème met zilver gekleurde inkt.
Decoraties worden zilveren vazen gevuld met gipskruid en witte of crème bloemen.Het decor bevat witte tule strikken rond de stoelen, gipskruid kransen en hoge witte of crème kaarsen in zilveren kandelaars. Huwelijksbedankjes voor deze bruiloft zijn witte truffels in zilveren dozen met wit lint. Of kies voor een traditioneel kaarsje als huwelijksbedankje. Verschillende tinten wit en crème geeft een zeer luxe tint aan je bruiloft.

Voor je winter bruidsboeket

Kies voor wit, voor witte veren of pluimen in je boeket. Of parelmoer kralen, zilveren satijnen strikken. De bloemist zal je hier zeer zeker goed in kunnen informeren.

Groene bruidsboeketten

De feestzaal

Hang hier en daar boven de deuren leuke mistletoe takken. De meeste partycentrum zullen al versiert zijn begin december, hierop kan je natuurlijk jouw decoraties bij aanpassen. Zet leuke fakkels bij de ingang, en serveer bij binnenkomst een glaasje gluhwijn .

Ben jij een Winterbruid?

Je huid is bleek met een roze toon, je haar is donkerbruin, zilvergrijs of zwart. Je ogen kunnen zijn blauw, bruin, grijs, of groen. Dan kun jij als geen ander een echt witte bruidsjurk dragen.
Maar ook rode of zwart-witte jurken passen uitstekend bij je.
Een wintertype kan deze tinten goed hebben.
Wat make-up betreft kan je zowel koele roze kleuren gebruiken , maar ook een knalrode lipstick zal je goed staan.
Het enige waar je voor moet oppassen is make-up met zilvertinten.

winter-bruid