Leuke thema's voor je bruiloft

Trouwen met een thema


Van een 60's wedding tot een strandbruiloft. Het beste is te kijken in welk seizoen jullie trouwen.
Trouw je in september is het thema Halloween misschien wel erg leuk. Trouw je in de wintermaanden zo rond de kerst, denk dan aan een winter wonderland thema. Er zijn zoveel thema's te bedenken, we hebben er een paar voor jullie opgesomd, maar misschien hebben jullie wel hele andere ideeën voor je thema bruiloft, zoals een vintage bruiloft, of een eco wedding.

 

Vintage bruiloft

Dit is helemaal gebaseerd op de jaren 50, de bruid en bruidegom kunnen hun trouwkleding hier al op afstemmen. Denk aan de kortere trouwjurken over de knie, veel kant en natuurlijk de hoeden. Je stemt je trouwkaarten af in deze leuke stijl. Bekijk eens wat oude familie foto's uit deze jaren, dan heb je meteen een idee hoe het er uit zag. Kies je voor bruidskinderen, laat deze dan ook helemaal vintage stijl zijn.

Vintage bruiloft

Een festival bruiloft

Meer en meer koppels houden van een festval bruiloft, veel ervan vieren het een heel weekend lang met gasten die kamperen op het festivalterrein. Van livemuziek tot heerlijk eten en drinken, festivalstijltrends gooien het standaard formaat bruiloft weg en stellen bruid en bruidegom in staat hun persoonlijkheid echt uit te drukken. En als je gastenlijst groot is, is dit een geweldige manier om het meeste uit je budget te halen en toch de gasten een geweldige tijd te geven.

Festival bruiloft

Bohemian bruiloft

Rustieke bruiloften zijn de laatste paar jaar een echte rage geweest. Maar zoals bij alle trends, is het rustieke thema nu geëvolueerd naar een nieuwe stijl, de Boheemse bruiloft . Deze nieuwe soort rustiek heeft een meer ontspannen uiterlijk in combinatie met een meer artistieke sfeer. De Bohemian stijl past ook goed bij de festival bruiloft, daar een echte bohemian bruiloft buiten plaatsvind. Bij dit thema zie je kristallen, dreamcatchers, wilde boeketten, kleuren en bloemenkronen, gehaakt textiel. Het huren van banken en comfortabele stoelen voor in een buitenomgeving is een must have voor het creëren van dat lounge achtige gevoel, maar in plaats van meubels kun je ook decoratieve tapijten en kussens plaatsen voor loungen in picknickstijl. En natuurlijk hoort hier een prachtige tipi tent bij.

Thema Bohemian

Een rustieke bruiloft

Vele van jullie denjen dat rustiek" als een landelijke stijl is, dit is niet helemaal juist. Ja een bruiloft op het platteland omvat natuurlijk de rustieke sfeer, maar dat geldt ook voor een ontspannen vintage of bohemian bruiloft. Een 'casual' bruiloft betekent niet dat je bruiloft niet elegant of stijlvol is, het betekent gewoon dat het gevoel geen black tie en niet te chique is. In de loop der jaren worden bruiloften met een ongedwongen en comfortabel gevoel steeds populairder.

 

Een Eenvoudig decor is een zeer brede term, maar het betekent gewoon niets extravagants. Een rustieke bruiloft heeft een 'nuchter' gevoel, dus als je een plattelandsmeisje bent, gebruik dan laarzen en jute. Als je van de vintage look houdt, gebruik dan oud antiek. Als je van de boheemse look houdt, gebruik dan eenvoudige bloemstukken. Al deze verschillende stukken decor en stijlen kunnen worden gecategoriseerd onder het woord 'rustiek'.

Rustieke bruiloft

 

De jaren 60 stijl

De flower power. Mooie felle kleurtjes van appeltjes groen tot lila en oranje, een lekkere bonte mix. De mannen met de vet kuif, de dames in petticoat. In dit thema kan je je helemaal uitleven, neem een band die heerlijke oldies speelt, zoals de Stones, Beatles, Elvis, en natuurlijk de gezellige rock en roll. Erg leuk is om te vragen of je gasten ook in 60's stijl komen.

Sixties bruiloft

De boerenbruiloft

Bij een boeren bruiloft zijn er veel mensen aanwezig, vroeger duurde een boerenbruiloft ook 3 dagen lang. Vaak werd dit op de eigen boerderij gevierd, want er was natuurlijk plek genoeg. Zijn jullie ook een bruidspaar die het geluk hebben nog gebruik te kunnen maken van de boerenschuur, heerlijk!!! Natuurlijk mogen de rode ruitjes tafelkleden niet ontbreken, de balen met stro, en de entourage van oude landbouw materialen. Koffie met krentenbrood, en het heuse speenvarken, zijn leuke details voor een boeren bruiloft.

Boeren bruiloft

Trouwen op het strand.

Dit komt steeds vaker voor, en er zijn volop strandlocaties in Nederland.
je kan er letterlijk op het strand trouwen, en daarna een prachtig feest geven in 1 van de strandpaviljoens.
Voor dit thema zijn er zulke leuke trouwartikelen, van bedankjes, tot trouwkaarten.
natuurlijk pas je je trouwkleding ook aan, en neem je minder formele kleding, de bruidegom, in een mooi licht pak, met licht blauwe accessoires, en de bruid in een zeemeerminachtige trouwjurk, van een mooie flatterende stof. En natuurlijk je trouwreportage is helemaal aan het thema zee, strand, boten, en vissen gerelateerd.

Trouwen op het strand

Thema kleuren

Een thema met kleur is één van de meest gekozen thema's, en er zijn nogal wat kleuren opties. We hebben ontzettend leuke kleuren waar je mee aan de slag kan.

En dan nog al deze stijlen in deze kleuren

Bruiloft thema kleur

  • Blauwe kleuren bruine kleuren gele kleuren grijze kleuren groene kleuren oranje kleuren paarse kleuren Rode kleuren zwarte kleuren witte kleuren rose kleuren

Meer thema

Zo kunnen we tig tal thema's opnoemen, van een Italiaanse bruiloft, tot een rock bruiloft, de thema's zijn oneindig. Zelfs de Eco bruiloft is erg in aankomst. Dit zijn enkele leuke voorbeelden ter inspiratie, kijk even recht in de balk voor meer thema bruiloften.

 

Deel