Bohemian rustiek bruiloft

Bohemian bruiloft is de nieuwe rustiek

Rustieke bruiloften zijn de laatste paar jaar een echte rage geweest. Maar net als bij alle trends is het rustieke thema geëvolueerd naar een nieuwe stijl: kom naar de Bohemian bruiloft . Deze “nieuwe rustiek” heeft een ontspannen uitstraling gecombineerd met een meer artistieke niet passende sfeer.

Een Boheemse bruiloft zal voor iedereen anders uitvallen, maar een ding dat belangrijk is, het is buiten zijn met rijke kleuren paletten,  inclusief kristallen, dromenvangers , kleurrijke en geweven textiel en weelderige bloemen,  bloemenkronen en bloemen geweven in vlechten.


Hoe kun je je  rustieke look kunt bijwerken voor een bohemian bruiloftsstijl.

Kapsels

Een rustiek bruidskapsel kan losse golven of strakke vlechten bevatten, maar een bruid die een bohemien bruiloft plant, kiest voor veel bloemen die in haar haar geweven zijn, of een vlecht die losser is, zoals een vlecht met een visgraad of een vier strengvlecht . Maar het ultieme is toch de bloemenkroon is het haar, of een band van strass, of van welke soort dan ook, een band in het haar is op en top Boho.

Kleding

Hoewel kant typisch wordt geassocieerd met een klassieke stijl, is het ook een populaire keuze voor bohemien trouwjurken . Afhankelijk van de stijl van je jurk en het gebruikte type kant, is het effect  romantisch, terwijl het nog steeds helemaal geschikt is voor een meer casual dresscode. In plaats van kant zien we steeds meer fijn gehaakte kant in de Bohemian stijl trouwjurk. Voor de bruidegom een mooie pantalon, overhemd en een strik. Je kunt natuurlijk een mooi colbertje aan doen bij de ceremonie, en daarna heerlijk casual gaan.

dreamcatchers

Linnen

Elk type van rustieke bruiloft heeft een unieke uitstraling door het linnengoed dat is gekozen voor de tafels en andere  decoratie details. Kant zorgt bijvoorbeeld voor een vintage sfeer, terwijl geblokte rode en witte tafelkleden een meer ontspannen, landelijk gevoel hebben. Voor een bohemien uiterlijk moet je een paar geweven stoffen selecteren, zoals macramé en gehaakt textiel. Macramé kan worden gebruikt tegen een muur of als achtergrond voor de huwelijksceremonie, of om je bruidstaart uit te lichten, of om hangplanten in op te hangen.

Potten en vazen

Potten zijn synoniem voor rustieke bruiloften. Bruidsparen hebben ze al op allerlei manieren gebruikt, om kaarsen, bloemen en bedankjes te plaatsen. Op een Boheemse bruiloft sla je de stenen potten over en gebruik je kleine glazen vissenkommen, glazen reageerbuizen,  en flessen die zijn afgedicht met een kurk. Voor de kaarsen nemen we weer de gewone standaard koperen kandelaar, met de lange standaard kaars.  Deze eens traditionele kaarsen duiken nu op bij bruiloften in alle stijlen. Waar we het meest van houden, is dat ze veelzijdig en relatief betaalbaar zijn, waardoor je je decoratie meteen een boost kunt geven en een beetje sfeer kunt toevoegen aan elke ruimte.

Boho Vaasjes

Decor van boven

Lampen boven tafels, als lampen in bistro stijl of als kroonluchter in een schuur, weerspiegelen de rustieke uitstraling waar we allemaal dol op zijn, maar kies nu voor stoffen items om van boven te hangen met dromenvangers of ringen met bloemen.

Bohemian decors hang

lounges

Het huren van banken en comfortabele stoelen en het plaatsen ervan in een buitenomgeving is een must-have voor het creëren van dat lounge-achtige gevoel.  Boheemse bruiloften willen dat de lounge er ook sfeervol uitziet , maar in plaats van alleen een loungebank worden er meer decoratieve tapijten en kussens geplaatst in de buitenomgeving voor loungen in picknickstijl. Misschien kun je ook een paar tipi tenten op het terrein zetten om comfortabel plaats te bieden aan twee of meer gasten. Rotan zitjes en fluwelen kussen zijn echt trendy in de Boho wereld. Geen enkele Boheemse bruiloft is compleet zonder de nieuwste boho chic trend rotan. Een van de beste manieren om deze op de jaren 70 geïnspireerde trend op te nemen, is door het huren van meubilair, of loop eens een kringloop binnen.

Bohemian decoratie rotan

Bruidsboeket en bloemdecoraties

Het bohemien bruidsboeket heeft oversized bloemen, in een waterval vorm, of als gewoon veldboeket, en elke bloem is gekozen voor een speciale betekenis, waardoor het boeket van een bruid persoonlijker wordt. Mooie veren in het bruidsboeket, zijn echt een do voor het bruidsboeket.

Slingers, tarwe, wilde bloemen en vetplanten zijn perfecte bloemen voor de decoratie en tafels. Met weelderige bloemen in een reeks kleuren, van donker rode en blauw tot zachte pastelkleuren. Bloemen mogen op lopers van macramé of decoratief aan losse touwtjes gehangen worden. Denk ook eens aan de mooie pluimen van het pampusgras.

boho bloemenhangers

Bruidstaarten

Naked bruidstaarten zijn de favoriete taart bij rustieke bruiloften, maar voor de Boheemse bruiloft krijgen taarten meer dekking met suikerglazuur.  Botercrème en  fondant zijn door boho goedgekeurd, en je zult zien dat bruidsparen zich graag uitdrukken in hun keuze voor bruidstaarten. Halfnaakte taarten, waarbij je nauwelijks de lagen cake onder de frosting kunt zien, zijn een update voor de naked bruidstaart. Bruidstaarten met geode of kristallen decoraties  gemaakt van suikerkristallen zijn een goede Boho keuze. Voor een meer traditioneel ontwerp kunnen echte (en grote) bloemen elke laag sieren of op de taart in een slingerstijl liggen, of zeer gepast is een macrame matje om de bruidstaart.

Boho bruidstaart

Bohemian ceremonie

Kandelaars

Bohemian bruidsboeket

Bohemian macrame