thema-bruiloft-blauw

Leuke tips voor een thema bruiloft in blauw

Een thema kleur blauw voor je bruiloft, is niet zo gek, het is één van de meest geliefde kleuren.
Het is een kleur die stijlvol en chique is, en met blauw kun je volop variëren van donker naar licht, of de felle tinten.
Een thema kleur is een geweldige manier om je bruiloft tot in de puntjes te verzorgen. Doordat je steeds dezelfde tinten gebruikt ziet het geheel er verzorgd en stijlvol uit!

Something old, something new
Something borrowed, something blue
and a silver sixpence in your shoes.Maar welke kleur blauw?

 • Navy is een geweldige kleur om te combineren met een bruiloft in het wit om het stijlvol en chique te maken. En een niet te missen kleur voor een nautic bruiloft.
 • Aquablauw. Doet je gelijk denken aan zon, zee en strand. Kortom lekker ’s zomers!
 • Fel blauw, hou je niet zo van zoetsappige kleurtjes of donkere kleuren, dan is deze kleur perfect voor jullie.
 • Vintage blauw is de perfecte kleur om een vintage stijl te creëren op je bruiloft, gebruik bij deze kleur mooi crème of witte kant.
 • Donkerblauw is een perfecte kleur voor een herfst of winter bruiloft.
 • Baby of blush blauw maakt je bruiloft super romantisch.pallet-kleuren-bruiloft-blauw

Combineren met andere kleuren

Als eerste zul je denken aan wit of crème om te combineren, maar ook zilver en goud tinten staan mooi bij blauw. Het ligt er aan wat voor kleur blauw je hebt?
Bij lichtblauw en aqua zijn grijs tinten erg mooi, en bij donker blauw zou ik persoonlijk meer naar het zilver en goud tinten gaan.
Maar op zich leent iedere blauwtint zich om te combineren met wit, grijs, en crème, zo krijg je een mooi rustig kleuren patroon.

decoratie-bruiloft-bloemen

Decoraties

Ballonnen en Lampionnen
Verschillende kleuren blauwe lampionnen flonkeren in de feestzaal, en geven een fantastische sfeer.
Kleine ballonnen toefjes op de tafel zorgen voor de finishen touche.
Probeer rust te creëren in de feestlocatie en ga niet gelijk overvloedig met blauw decoreren, maar doe het subtiel.
Beter om een paar grote blikvangers zoals bloemvazen neer te zetten, of blauwe draperieën hier en daar aan te brengen.
Voor de tafels houd het linnengoed en stoelen in wit met een mooie blauwe strik om de stoelen, daardoor kun je goed blauwe servetten en kaarsen gebruiken met bloemvazen gevuld met witte en blauwe bloemen.

thema-blauwe-bruiloft

Bruidskleding

 • Voor de bruid een witte bruidsjurk met een mooie blauwe sjerp, en prachtige blauwe bruidsschoenen. Je kunt het geheel afmaken met de sieraden waarin blauwe steentjes fonkelen.
 • De bruidegom draagt een blauw pak, maar ligt een beetje aan welke kleur blauw, is het thema Aqua is het beter in een grijze tint pak te gaan, en dan het geheel af maken met een dezelfde kleur das en corsage.
  Probeer de kleur ook in de sokken terug te laten komen.
 • Voor de bruidskinderen kun je alle kanten op, het kleine bruidsmeisje in een aqua kleur is geweldig, maar zou de kleine meid geen donker blauw jurkje aangeven, neem dan wit, met een blauwe applicatie, of sjerp.
  Voor het bruidsjonkertje kun je weer wel voor een donker blauwe broek kiezen.
 • Heb je bridesmaids geef ze dan een prachtige blauwe jurk aan.

Bruidegom-in-blauw

Bruidsboeket met blauwe bloemen

Welke maand je trouwt, speelt een grote rol voor de bloemkeuze. Alhoewel zijn vele bloemsoorten het hele jaar door verkrijgbaar.
Blauwe Hortensia’s, Hyacinten, Blauwe Druifjes, Blauwe Distels, Agapanthus, Blauwe Bessen en Delphinium zijn praachtige bloemen om te verwerken.
Combineer met crème of witte bloemen, en gebruik grijs blad zoals Eucalyptus, Ezelsoren, Tillanthia, of het blad van de lavendel.
Heb je je bruiloft in Aquablauw, houd het bruidsboeket dan in wit en crème, en verwerk er een aquablauw lint in.

bruidsboeket-thema-blauw

Bruidstaart met blauw

Een blauwe bruidstaart ziet er niet echt smakelijk en uitdagend uit, kies daarom voor een witte taart, en gebruik kleine blauwe applicaties om de bruidstaart mee te versieren.

Bruidstaart-blauw

Blauwe-decoratie

Kleuren inspiratie bruiloft

Kleuren thema voor je bruiloft

Blauwe kleuren bruine kleuren gele kleuren grijze kleuren groene kleuren oranje kleuren paarse kleuren Rode kleuren rose kleuren witte kleuren zwarte kleuren 

Decoratie inspiratie op kleur

Blauwe decoratie bruiloft Roze decoratie voor bruiloft Gele decoraties voor bruiloft Oranje decoraties voor bruiloft decoraties voor bruiloft paars groene decoraties voor bruiloft rode decoraties voor bruiloft zwart-witte decoraties bruiloft witte decoraties voor bruiloft bruine decoraties voor bruiloft grijze en zilveren decoraties bruiloft