Oude schuur

Tips voor een rustieke bruiloft

We weten dat het kiezen van een bruiloftsthema moeilijk kan zijn, vooral met de schat aan inspiratie die er al is! Maar we moeten toegeven, we denken niet dat je mis kunt gaan met een rustiek thema voor je bruiloft. Het is niet alleen mooi en gemakkelijk te stylen, het werkt ook met elk seizoen, van gezellige winteravonden tot heldere zomerdagen.Kies een schuur of boerderij

Het kiezen van een trouwlocatie is een van de belangrijkste onderdelen van het huwelijksplanningsproces, en het kiezen van de trouwlocatie kan het verschil maken. Schuren lenen zich goed voor het rustieke thema met hun neutrale kleuren paletten, prachtige omgeving en natuurlijke uitstraling.
Het oude houten schuur biedt de perfecte achtergrond voor je bruiloft en zit vol romantische sfeer, zoals ook landhuizen, feesttenten en boerderijen.

Sfeer aanbrengen

Typisch verouderd of gerecycled hout creëert onmiddellijk dat rustieke gevoel.. Of het nu gaat om een ​​poort, tafels, zitbanken of gewoon een aantal kisten die worden tentoongesteld, hout is de perfecte basis voor styling en een geweldige manier om de sfeer te bepalen.
Schoolborden en krijt zijn een heel eenvoudige en rendabele manier om je persoonlijkheid te laten schitteren tijdens je bruiloft. Het opnemen van grappige kleine citaten en persoonlijke uitspraken zal de stemming verlichten en misschien zelfs uw gasten aanmoedigen om de dansvloer te betreden! Pak schoolbordverf uit elke hobbywinkel en schilder gewoon over een stuk plat hout of multiplex.
Wijnvaten zijn zo veelzijdig en een must voor elke rustieke bruiloft. Zet deze gewaagde stukken op om de ingang van je gangpad te omlijsten, gebruik ze als bartafels voor gasten, of om je gastenboek of bruidstaart te huisvesten! En wat dacht je van oude melkbussen!

rustieke wijnvaten

Melkbus

Stijl met een aantal mooie rekwisieten

Hooibalen, jampotten, decoraties van jute, oude fruit kratten, vaten, boomstammen en kaarsen zijn slechts enkele decoratie items die je kunt gebruiken om je rustieke bruiloft te stylen. Je kunt een gelaagde naked bruidstaart nemen die is gestapeld op appelkisten, en zo zijn er tal van mogelijkheden.
Het mooie van al deze decoraties is dat ze niet duur hoeven te zijn. Rommelmarkten en kringloopwinkels zijn de beste opties om deze decorstukken tegen een redelijke prijs te kopen. Als je liever wilt huren, hebben bruidsverhuurbedrijven ook veel van deze artikelen in voorraad en helpen ze je graag met het stylingsproces om ze te verhuren. Maar loop eerst even de zolders af van familie, vaak vindt je daar talloze prachtige decoratiematerialen staan. Ook oude gehaakte kleedjes zijn een fantastische decoratie.

Rustieke decoratie

Doe minder formeel

Een rustieke bruiloft voelt net dat beetje meer ontspannen, relaxed en gezellig aan. Dus sluit de traditionele drie-gangen maaltijd en kies in plaats daarvan voor een geroosterd varken, een barbecue, of food trucks. Als toetje, waarom niet een heerlijke zelfgemaakte appeltaart of een dessert tafel met heerlijk versgebakken koekjes, zodat je gasten kunnen genieten van een hapje … of drie? Klassiek eten wint zeker het hart van je gasten, ongeacht het seizoen!

rustieke hapjes

Voeg een vleugje twinkeling toe

Als je op zoek bent naar een subtiele, romantische verlichting om je rustieke bruiloft aan te vullen, kun je de lantaarns of lampionnen niet verslaan. Of ze nu als achtergrond, in de bomen, of aan het plafond worden opgehangen, ze zijn een geweldige manier om echte magie aan je grote dag toe te voegen. We zijn dol op de toevoeging van twinkelende lichten rond de hoge balken in een oude boerderij.

Rustieke verlichting

Houd het meubilair natuurlijk

De algehele afwerking van een rustieke bruiloft is natuurlijk en neutraal van kleur, denk aan bruintinten, crème en groen. Je hoeft je geen zorgen te maken over stoelhoezen of zelfs tafelkleden om je decor af te maken. De natuurlijke uitstraling van houten stoelen werkt zoveel beter met de rustieke trouwstijl. Je zou zelfs kunnen overwegen schraagtafels met jute lopers in plaats van de traditionele ronde tafel als je dat wilt. Leg enkele strobalen neer, met gezellige ruiten dekentjes.

Breng je thema naar elk van je elementen

Houd bij het kiezen van al je elementen rekening met het rustieke bruiloftsthema. Kies voor wilde bloemen, of hortensia of gipskruid en eenvoudige bloemen vazen zoals blikken of oude glazen potten, een naked bruidstaart op oude houten kratten, of op boomstammen. Vergeet niet dat je ook een rustieke toets kunt toevoegen aan je trouwkleding. Kies misschien een eenvoudigere kledingstijl of een kanten ontwerp, terwijl je toekomstige man kan kiezen voor een minder formeel pak, een vleugje tweed of misschien een paar bretels toevoegt.

Rustieke decoratie

Trakteer gasten op zelfgemaakte bedankjes

Rustieke bruiloften gaan over alle dingen die natuurlijk en zelfgemaakt zijn, dus waarom zou je dit ook niet voor de bedankjes doen? Jam potten gevuld met zelfgemaakte jam, honing of snoep is een populaire optie. We houden ook van het idee om cake of cheesecake in een pot te serveren, of een warme chocolademelk en marshmallow voor een winterbruiloft.

Kortom een rustieke bruiloft is geweldig, mits je de juiste locatie kiest!