Bruiloft-thema-rood

Leuke tips voor een thema bruiloft in rood

Rood de kleur van de liefde, en een mooie kleur voor de wintermaanden, deze past ook zeker bij de kerstsfeer. Als je je bruiloftsstijl in rood wil houden houd dan de rest zoveel mogelijk in wit of lichte tinten zoals grijs, en ivoor kleur. Laat het rood ook niet teveel overheersen.Bruidskleding

Wordt jij een “Lady in red” of toch gewoon een witte jurk? Je kan het met rode accessoires perfect combineren met een witte bruidsjurk. Denk aan rode bruidsschoenen, en een mooie rode tailleband. Je kan het heel subliem houden door enkel rood in de bruidssieraden te nemen. ook een leuke aanvulling is een rode pettycoat onder je jurk. Voor de bruidegom een rode das of strik, en laat iets van rood in de sokken terugkomen.

Thema-rood-bruid

Bruidsboeket

Een rood bruidsboeket is erg mooi met veel blad, en grijs-zilveren bes soorten erbij. Ook eg trendy is één grote bloem in de hand, denk aan een Amarillis, of grote Dahlia. Trouwen jullie met de kerst of rond de kerstdagen dan is rood met wit de ultieme kleur.

rood-bruidsboeket

Decoratie

  • Rode ballonnen zijn een mooie goedkope decoratie voor zowel de tafels als plafond.
  • Wit met rode draperieën creëren een gezellig sfeer. Zet er mooi rode lichtspots op voor het ultieme effect.
  • Witte stoelhoezen, met een rode tule strik.
  • Zet mooie rote vazen neer als enkele blikvangers met rode bloemen zoals: Amaryllis, Tulpen, Gladiolen. Dahlia’s of Zinea.
  • Voor het stadhuis of kerk kun je mooie tule strikken om de stoelen binden, of een rode draperie aan de kerkbanken. Wil je iets meer decoratie koop dan kleine zinken emmertjes en vul deze met veel groen en rode bloemen, en hang deze met een rood lint aan de banken of stoelen.

Rode-stoelhoezen

De bruidstaart in rood

Houd de bruidstaart in wit, en decoreer deze met echte bloemen, of lekkerder nog vers fruit zoals aardbeien frambozen of bessen en serveer er een mooie rode aardbeiencocktail bij.

Rode-bruidstaart

Verras de gasten na afloop met een huwelijksbedankje in het rood, denk hierbij aan rode snoepharten of lolly’s met jullie naam. Met deze tips kun je een schitterend thema wegzetten in de kleur rood.

Meer inspiratie voor een bruiloft in rood

1-bloem-bruidsboeket

 

kerk-decoratie-rood

 

Kleuren inspiratie bruiloft

Kleuren thema voor je bruiloft

Blauwe kleuren bruine kleuren gele kleuren grijze kleuren groene kleuren oranje kleuren paarse kleuren Rode kleuren rose kleuren witte kleuren zwarte kleuren 

Decoratie inspiratie op kleur

Blauwe decoratie bruiloft Roze decoratie voor bruiloft Gele decoraties voor bruiloft Oranje decoraties voor bruiloft decoraties voor bruiloft paars groene decoraties voor bruiloft rode decoraties voor bruiloft zwart-witte decoraties bruiloft witte decoraties voor bruiloft bruine decoraties voor bruiloft grijze en zilveren decoraties bruiloft