Een boeren bruiloft organiseren

Boeren bruiloft thema

 

De manier waarop een boerenbruiloft zich onderscheid van ander feesten is te omschrijven als anders zijn. De meeste boeren zitten met grote aantallen aan tafel en genieten van een feestelijke maaltijd en drank uit hun eigen boerderij. Deze bruiloft werd geïntroduceerd eind zestiende eeuw in Nederland, en was bedoelt voor machtigen en rijken inwoners in de Zuidelijke steden. De boerenbruiloft is gezien als onderdeel van een groot boerenfeest met bruisende activiteiten en een levendig feest. Meestal werd het hele dorp uitgenodigd, en de bruiloft duurde drie dagen lang. Maar deze traditie aanhouden zou wel een erg groot kostenplaatje zijn. Ben je toch van boeren afkomst, en wil je graag je roots een beetje terug laten komen op jouw bruiloft, dan kun je het als thema kiezen.

Decoratie voor boeren bruiloft

Boerderij als feestlocatie

Je kunt elkaar het jawoord geven op een boerderij, maar er zijn ook veel partycentra in Nederland, die echt boers ingericht zijn. Denk hierbij aan een kaasboerderij, waar feestzalen bij zijn. Maar ben jij de gelukkige die nog een echte boerenschuur kun huren is dat helemaal geweldig.
Laat alle werktuigen lekker in de schuur staan, leg er grote balen stro in, zet er een paar lange tafels in, en je hebt het totale plaatje. Je kunt zelfs koeien, schapen, kippen en meer huren die je als decoratie neer zet. Ook kleine decoraties zoals manden, bonte rode zakdoeken, en glazen potjes met wat veldbloemen geven je locatie een geweldige sfeer mee.

Boerenschuur

Hoe realiseer ik dit allemaal?

 

Het bruiloftsmaal

Serveer traditionele boeren gerechten variƫrend van boerenkool met worst, speenvarken, kip, met als drank bier of wijn, of als het weer het toelaat een barbecue.
Kies voor lange houten tafels met houten stoelen of strobalen die als stoel gebruikt kunnen worden, dit om de sfeer te bepalen. Rode ruiten kleedjes en gord, je kun er heuse loungesets mee maken, een paar gezellige vuurkorven erbij, en de sfeer is ook buiten gezet.

Bruidskleding

Je hoeft niet voor een boeren trouwjurk te kiezen als je dat niet wilt? Waarschijnlijk is het leuk om bijvoorbeeld een charmante dromerige jurk de hele dag te dragen tot aan de feestavond. Daarna kun je een traditioneel jurkje aandoen in boerenstijl. Dit ook bij de bruidegom, strak in het pak overdag en als een boer aangekleed op jullie thema
feest.

Kleding voor de gasten

De Kleding die gekozen word zijn een belangrijk element om de echte boeren sfeer te creëren.
Laat de gasten in boeren outfit komen, dit kun een blauwe kiel zijn, wijde broeken met bretels.
En voor de dames een lange frivole zwierige jurk.

Het bruidsboeket

Een echt boerin kiest voor vrolijke bloemen, zoals gipskruid, sleutelbloemen, margrietjes, madeliefjes, anemonen, blauwe distels, ranonkels
Een trouwboeket omringd door veldbloemen uit de natuur.


Tot slot je kun volop je fantasie gebruiken om een stijlvol thema te realiseren afhankelijk van je budget, en de tijd die je er voor over hebt. Bedenk wel dat een boerenbruiloft makkelijk te realiseren is voor echte boeren families, zeker voor de zomer maanden een geweldig idee. Voor de wintermaanden zul je toch aan verwarming moeten denken.

Decoraties boerenbruiloft

Met balen stro maak je banken, stoelen, en zelf tafels.

decoraties snoep-boeren bruiloft

Plaats je lekkernijen op een tafel van stro.

Bloemen decoraties

Veldbloemen mogen natuurlijk niet ontbreken

bruidspaar-boerenkar

Het vervoer

Zeker leuk om een tractor of oude truck te huren of te lenen, dit maakt het plaatje compleet bij jullie trouwreportage.
Maar de echte boeren gingen in een lange rij te voet.

 

Tafels van stro

Tafels gemaakt van stro.

Deel