Vintage bruidsmode jaren 20

Bruidsmode vintage jaren 20

Bruidsmode jaren 20 vintage stijl

De jaren 20 ‘All That Jazz’ een prachtige tijd van verandering in de mode. Super vrouwelijk met de mooiste hoofdtooien, jurken met veren, parels en nep juwelen. De jurken lang of net op de knie. Vooral de strakke jurken en de charleston benadrukken deze jaren 20 stijl.

In die periode golden de zogenaamde ‘flapper-girls’ als trendsetters en ontdeden de vrouwen zich voorgoed van het korset; de haren werden massaal kort geknipt en de rok mocht boven de knieën. De garsonne, het jongensmeisje  was geboren: de vrouw met de aantrekkelijkheid van de femme fatale.

De vrouw begon uit haar schulp te kruipen, het decolleté en lage open rug, het bekende sigaretten pijpje en kousen in huidskleur.
Lange sjaals lange kettingen van nep parels zijn de kenmerken van deze jaren.
De populaire couturier Coco Chanel knipte haar haren kort, en de hele wereld volgde, Glad gekamd haar, met een lok op de wang was de grote trend.
Tule haarbanden, kleine hoedjes, en korte sluiertjes zijn de trend.

Make-up

In de jaren twintig werden de ogen zwaar aangezet en bleef de mond klein en smal maar werden de dunne lippen wel gestift vaak in rode tinten, of in een donkere kleur. Voor het eerst mocht de huid ook gebruind zijn, want met vakantie gaan naar een zonnige streek was een status symbool geworden.

Trouwen in jaren 20 vintage stijl is super vrouwelijk, en je hebt oneindig veel mogelijkheden. Kort of lang zolang het maar vrouwelijk is met veel bling bling. Dit is wat mij betreft de mooiste vintage stijl.
Durf jij deze vintage stijl aan?

bruidsmode jaren 20

bruidsmode jaren 20

bruidsmode jaren 20

bruidsmode jaren 20

bruidsmode jaren 20

bruidsmode jaren 20