Vintage bruiloft Gatsby stijl

Gatsby bruiloft thema

Het Gatsby tijdperk is zonder twijfel een van de meest romantische en grillige uit de geschiedenis. Vintage trouwjurken hebben dit seizoen nogal een comeback gemaakt,
Maar het is de kleding die de meeste enthousiast maken. De jaren ’20 waren oogverblindend met glans en elegantie.
Vrouwen waren eindelijk bevrijd van ‘formele kleding’. Geen corset meer, maar prachtige feestelijke jurken, glitz en glamour waren aan de orde van de dag. We kunnen gewoon niet genoeg krijgen van de prachtige kapsels en haartooien uit deze jaren, accessoires, make-up en dergelijke. Zelfs als je perse in het wit wil trouwen kun je gebruik maken van prachtige kanten en geweven stoffen met prachtige patronen.
Om de look echt te voltooien, heb je de juiste mix van accessoires nodig. Een haarband of veren tooien is een absolute must, en je kan niet mis gaan met een lange parelketting vooral als het een familie erfstuk is. Niet te vergeten de bob, de korte kapsel voor de dames, en de rode lipstick.

bruid-vintage

vintage bruid

Voor de bruidegom

Een formele zwarte smoking, compleet met wit hemd, vlinderdas en zwarte lakschoenen. Een voorbeeld outfit wat een vintage bruidegom kan gaan dragen.
Maar ook een wit pak is echt een trend uit de Gatsby tijd. Vergeet de gleufhoed niet, dat maakt je outfit compleet. Borsalino is een van het bekendste Italiaanse merk met gleufhoeden voor de heren!
bruidegom vintage

Wat dacht je van een bruiloft met het thema ‘Great Gatsby’.

Je kan de hele bruiloft ombouwen tot een Great Gatsby geïnspireerde bruiloft, maar je kunt ook in een aantal trends terug laten komen.
De hoofdkleuren zijn zwart en wit. Maar vindt je dit te saai worden gebruik dan enkele rode elementen.
Persoonlijk zou ik meer voor creme en goudtinten gaan.
De bloemen kun je combineren met waaiers en vooral veel veren, maar ook met gouden of zilveren takken erbij.
Vergeet vooral de bling bling niet! Gouden tafelkleden, kettingen van strass en parels om de kaarsen en naambordjes.

naambordjes-vintage
thema gatsby stijl

veren vintage thema

Meer vintage ideeen bekijken? Vintage bruiloft