Trouwen in Bohemian stijl

Trouwen in Bohemian stijl

Thema Bohemian stijl

Een Bohemian style bruiloft wat is het eigenlijk? Het is een gypsy achtige bruiloft, en de eenvoud staat centraal.
Een Bohemian bruiloft kun je organiseren op het strand, in een oude boerderij, of echt midden in de natuur.
Wanneer kies je voor dit soort bruiloft, als je gewoon geen zin hebt in al die glamour jurken, en tradities die er zijn rondom het huwelijk, en perfect gestyled zalen.
Voor een Bohemian bruiloft is het noodzakelijk dat je mooi weer hebt, want het hoort er bij lekker buiten in de natuur te zijn.
Geen stijlvol gedekte tafels, maar één grote picknick tafel waar alle gasten gezellig aan zitten. Vaak wordt er een feesttent neergezet, mocht het regenen dat de gasten eventueel naar binnen kunnen.
Een Bohemian bruiloft brengt ons ook een beetje terug naar de 60''ties vrijheid, blijheid.

 

Droom jij ook van een kleine, intieme bruiloft op blote voeten gevierd op het zand, een bruisend strand feest met de gasten luierend op over-sized kussens en picknickstijl tafels, een overvloed aan lekker eten, rode wijn en geroosterde kip rond een vuur in de schemering.Voor mij is een Boho bruiloft een onconventionele affaire met een ontspannen en zorgeloze houding. Vrolijke en creatieve styling, wat resulteert in een mish mash van tijdperken, stijlen en smaken. Of het nu is op het strand, een mooi bos, een festival veld of een koele en eigenzinnige locatie, ze hebben vaak een ding gemeen. De natuur en natuurlijke aspecten. De Bohamian bruiloft stijl kan variëren van casual strand tot het romantische Franse platteland.

De jurk voor de Bohemian bruid

Ten eerste moet je denken aan je jurk. Een boho bruid is een no-nonsense bruid! Denk aan de lange, flowy materialen of eigenzinnige eclectische stukken. Bohemien bruidsjurken zijn vrij van petticoats en strakke korsetten en zijn voorzien van ontspannen silhouetten en romantische motieven uit de jaren 70, zoals geborduurd bloemenmotief , kanten ruches, halslijntjes zonder mouwen en golvende mouwen.

Samengevoegd met een gouden gloed, golvend haar en afgewerkt met een haar kroon of  haaraccessoire , zijn deze looks perfect van het moment maar ook heerlijk tijdloos. De perfecte keuze voor bruiden die trouwen op het strand of om hun eigen festivalachtige sfeer te creëren.

Een van de belangrijkste elementen van een boho bruid is het haar, Denk aan vrij warrige golven, losse vlechten, vissenstaart vlechten en gevlochten haar kronen. Haarbanden bloemenkronen horen echt bij de Bohemian bruid, en zijn super mooi! De bruid zal altijd eenvoudig zijn, met een soepelvallende jurk, teenslippers, sleehakken, of schoenen van touw. Denk zeker aan een bloemenkrans in het haar, en een boeket van wilde bloemen. Er is echt niets meer romantisch en mooier dan een bohemien bruid
De bruidegom draagt gewoon een linnen broek met bretels, of een ruiten broek, en natuurlijk een pet.

Als het aankomt op het stylen van je grote boho dag, denk aan de natuur. Voor een authentieke boho bruiloft gebruik materialen als veren, hout, kant, linten, DIY potten en flessen. Mismatching serviezen en meubilair geven het geheel een ongedwongen sfeer.

Ik ben absoluut dol op de boho look en als ik weer kon trouwen zou Ik zou echt een boho bruid willen zijn!

Boho bruiloft

Het voorbeeld van een Bohemian bruidspaar

Bloemen

Bloemen zo geplukt uit het veld zijn de kenmerken van een Bohemain bruiloft

Bohemian bruiloft

Grote lange tafels met verschillende stoelen, en alle gasten aan een lange tafel.

Deel