Buiten-bruiloft-ceremonie

Wat is er mooier dan een buiten bruiloft, trouwen in de open-lucht middenin de natuur? Het grote voordeel is dat de open-lucht een blank canvas is voor decoratie! Je kan thuis trouwen, of misschien een andere mooie buitenlocatie opzoeken. Het is gemakkelijk om een ​​centraal punt te creëren in een buitenomgeving, zolang je het gevoel van de locatie in gedachten houdt en niet tegen werkt voor de omgeving. Hier zijn enkele van favoriete opstellingen.

In elke ruimte

Overweeg om bestaande structuren te gebruiken om een ​​centraal punt te creëren, en plaats jezelf in het centrum voor een perfecte trouwceremonie. Een loper in een gang lijkt niet op zijn plaats in zo’n weelderige setting, in plaats daarvan laat de symmetrie van het stenen gebouw en de klassieke witte stoelen de ruimte definiëren. Een eenvoudige guirlande is al genoeg voor de decoratie die nodig is om het gezicht van het huisje op te fleuren en de look af te maken.

buiten-bruiloft

In een dramatische omgeving

Voor een ceremonie tegen een over-the-top achtergrond, houd je inrichting eenvoudig. Proberen om je omgeving te overtroeven, zal het oog alleen maar afleiden. Hier worden bloemstukken tot een minimum beperkt, twee grote zilveren vazen gevuld met een moderne opstelling van hortensia, rozen en bananen en tropische, bladeren. Maar het ligt eraan welke bloemen er op dat moment aanwezig zijn, zijn er zonnebloemen of gladiolen, zijn deze ook perfect.

buiten-trouwen-ceremonie

Decoratie ceremonie thuis

Gordijnen opgehangen op de veranda aan de achterkant geven een vleugje drama en verbeteren de ceremonieruimte. De narcissen aan de rand van het gangpad dragen bij aan het huiselijke gevoel en coördineren het met de gele rozenblaadjes bezaaid op het gangpad. Ja je moet natuurlijk wel beschikken over zo’n prachtige veranda!

buiten-bruiloft

Ceremonie op het strand

Een eenvoudige witte luifel, ondersteund door verweerde stukken hout, is een perfecte aanvulling voor het strand. De stoelen van het bruidspaar, bedekt met wijnrood weefsel trekken de ogen van de gasten naar de ceremonie, niet naar de uitgestrekte kustlijn en horizon.

strand-bruiloft

In een tuin

Kies bloemstukken die het omringende landschap aanvullen. Slingers van roze en witte pioenrozen geven het prieel een natuurlijk tintje, en de trossen witte hortensia die langs het gangpad lopen weerspiegelen de zachtheid van het nabijgelegen groen.

trouwen-openlucht

Bij een meer

Terwijl je onder een grote boom staat lijkt dit een voor de hand liggende keuze, maar deze twee naburige bomen definiëren de ceremonieruimte die een natuurlijk kader creëren. Met weinig inrichting om te concurreren met het uitzicht, kunnen gasten de schoonheid van de omgeving ten volle waarderen.

trouwen-aan-het-water

In een eenvoudige instelling

Een moderne interpretatie van een traditionele luifel, de witte structuur creëert de illusie van diepte en het oog naar voren. Felgekleurde bloemblaadjes markeren het en voegen een vleugje kleur toe aan de natuurlijke omgeving.

trouwen-eigen-tuin

Nu je een buiten ceremonie hebt gehad wil je misschien verder met het feest buiten in je eigen tuin.

Buitenlocaties in Nederland voor de trouwceremonie

Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om de trouwceremonie buiten te houden. Ook niet zo gek daar de meeste paartjes trouwen in de maand juni en september. En je hoeft echt niet meer in een zonnig land te wonen, we hebben de laatste jaren prachtig weer natuurlijk. Maar ja een regenbui kan altijd voorkomen, ook in juli en augustus, dus maak je daar niet al te druk om, als je voor een trouwlocatie in de buitenlucht kiest. De meeste locaties die je inhuurt hebben een noodoplossing voor slecht weer. Ga je zelf een locatie regelen thuis, of in een bos of bij een meer, zorg dan altijd voor een noodplan.