Tips om goedkoop te trouwen

Zoals je waarschijnlijk begint te beseffen, het plannen van een bruiloft kan echt veel geld kosten, maar hoe kun je goedkoop trouwen?
Het is vaak moeilijk om je vast te houden aan je budget. Maar, zolang je bereid bent om een beetje flexibel te zijn , is er altijd een manier om je grote dag op te slaan zonder al te veel compromissen. Er wordt al gauw gesproken dat een bruiloft tussen de 10.000 en 20.000 euro kost. Dit is een indicatie, maar er zijn genoeg bruidsparen die voor 5000 euro trouwen met een prachtige bruiloft . De grootste kostenpost is het aantal gasten natuurlijk. We geven je 10 tips om goedkoop te trouwen en je bruiloft te vieren op een prachtige manier..

Hier zijn 10 kostenbesparingen en trendy ideeën om te proberen !Trouwen in de avond uren

Tip kies voor avonds trouwen, dit scheelt je een hoop in je dag kosten, waar de gasten vaak maar zitten te wachten tot jullie terug zijn van de fotosessie, of te wachten wanneer het diner begint. Trouw in de zaal zelf met alle gasten erbij om 20.00. Daarna kies je voor een diner in buffetvorm. Daarna hoeven er op de avond ook geen hapjes meer geserveerd te worden. Dit scheelt je enorm in de kosten. Serveer wijn en bier , maar ga zeker niet voor sterke drank, dit is ook weer een groot kostenplaatje. Na afloop serveer je een leuk dessert, deze mogelijkheid bespaart je enorm op de kosten van je bruiloft.

Welke dag trouwen

Vrijdag is de meest populaire dag voor bruiloften, dus de beslissing is aan jullie woensdag of donderdag betekent een veel goedkoper locatie tarief. Maar denk er zeker eens aan om op een zaterdag of zelfs zondag te trouwen. Niemand van de gasten hoeft vrij te nemen, of uren in de file te staan om op tijd op je feest te zijn. Als je trouwt op een zondag, doe het dan in de middag uren van 14.00 tot 19.00.
Als je hart niet is ingesteld op trouwen onder de sterren, doe de bruiloft aan het begin van de middag, zodat je een laid-back brunch kan serveren in plaats van een vier-gangen diner.
Bonus: Uw gasten zullen niet zo veel drinken, zodat je ook bespaart op de drankjes. Zo zijn er nog tal van besparingstips voor je bruiloft.Gratis trouwdag gemeente

Veel gemeenten hebben een dag waarop gratis getrouwd kan worden, dit is dan wel wat soberder, en vaak op een doordeweekse dag.. Of kies een partycentrum waar je kan trouwen, vele partycentrum bieden bij een arrangement ook de gratis trouwlocatie aan. Probeer zo laat mogelijk in de middag te trouwen, of trouw met alle gasten erbij om 20.00 in de feestlocatie, dit bespaart je veel geld. Maak je trouwfoto’s in de middag, zo kom je ook geen tijd tekort. Je kunt dan tussen 18.00 en 20.00 een maaltijd nuttigen met familie. Of na 20.00 na afloop van de ceremonie een buffet serveren.

Kies een handgebonden Bruidsboeket

Het uitzoeken van de bruidsbloemen .Bloemen van het seizoen zullen je veel geld besparen.
Kies een handgebonden vrije vorm bruidsboeket. Of kies voor bloemen met één steel, zodat je bijvoorbeeld twee Calla’s of één Amaryllis neemt, en de stelen inpakt met een mooi lint. Een handgebonden boeketje is trendy en bespaart je veel in de kosten, het is al vanaf 25 € te verkrijgen voor een mooi simpel bruidsboeketje.

Handgebonden-bruidsboeket

Serveer een cocktail

Een open bar op je bruiloft is een genereus gebaar, maar het kost je veel geld !
Alcohol is een van de duurste onderdelen in een horeca begroting. Bespaar geld met dit leuke alternatief: Ontwerp een cocktail recept in te voeren op een cocktail uur, en serveer deze één uur. Wil je nog meer besparen? Serveer alleen frisdrank, bier en wijn.

Neem een Naked bruidstaart

Een traditionele bruidstaart is kostbaar en tijdrovend.
Dus je spaart je ontwerper grote assemblage en decoratie tijd. Een Naked taart is hip en trendy, en je bespaart 50% kosten. Hoe meer te besparen op je bruidstaart.

Nakes-bruidstaart

Het Diner

In plaatst van een chique uitgebreid 3 of meer gangen diner, kies voor een buffetvorm, of barbecue. Dit is tijdbesparend voor de cateraar of restaurant, en vaak net zo leuk omdat de gasten meer keuze hebben. Nog leuker is om een foodtruck neer te zetten waar de gasten zelf hun snack kunnen halen.

De huwelijksreis

Is er geen geld meer over voor de huwelijksreis, vraag van te voren of de gasten open reischeques geven die in te wisselen zijn bij een reisbureau. Zo kun je zelf heerlijk een vakantie uitzoeken na je trouwdag. Maar een huwelijksreis in Europa is ook fantastisch.

Gebruik Ballonnen in plaats van bloemen

Het vullen van een kamer met bloemen is niet de enige manier om te zaal te decoreren. Creatief weergeven van kleurrijke ballonnen kan ook een ruimte transformeren, en voor een fractie van wat je zou uitgeven aan verse bloemen.

witte-ballonnnen-zaaldecoratie

Het trouwvervoer

Gebruik je eigen auto, of informeer bij vrienden of familie naar een geschikte auto. Dan ben je klaar met een mooi lint erop.

De huwelijksbedankjes:

Probeer zelf creatief te zijn. Tip koop bij Jamin rode snoepharten rijg deze op een prikker, doe er tule omheen, en je hebt een leuk boeketje als bedankje. De kaartjes eraan kun je zelf schrijven of met je eigen computer maken. Kijk ook eens bij relatiegeschenken vaak heb je voor 0.50 eurocent een leuk hebbedingetje zoals een aansteker sleutelhanger of balpen met jullie namen erop. Of koop wat gekleurde tule doe er amandelen in en maak er een mooie strik om, en natuurlijk het bedankkaartje eraan. Zo kun je zelf bedankjes maken. Heb je helemaal geen zin om het zelf te maken, kijk hier eens naar leuke bedankjes voor maar 2 €.

Een goedkope trouwjurk vinden?

Er zijn tal van mogelijkheden voor het vinden van een goedkope trouwjurk.
Je moet alleen wel weten waar te kijken. Kijk vooral in de Outlet! Misschien weet je al precies hoe je er op je trouwdag uit wil zien, en heb jij je droomjurk al gevonden. Maar wil je niet teveel uitgeven, of laat het budget het niet toe, kijk eens naar een tweedehands trouwjurk.

Goedkope decoratie

Met lege flessen en blikken maak je zelf leuke tafelversieringen. Doe er wat blad en takken uit de tuin in, en koop wat goedkope bloemen van het seizoen, zo heb je een trendy originele leuke versiering. Ook met tule en draperingen maak je de leukste decoraties. Begin er vroeg genoeg mee, zodat je niet in tijdnood komt.

lantaarn-van-lege-blikken

Tot slot

Je kan veel zelf doen, maar bespaar niet te veel op de trouwfoto’s en muziek. Je kunt voor een redelijke prijs een goede fotograaf vinden! Denk niet Ome Piet heeft een goede camera dus kan wel fotograferen, vaak kom je dan van een koude kermis thuis. Spontane foto’s van de dag en avond genomen door de gasten zijn natuurlijk altijd leuk!