Budget bruiloft

Bruiloft met een budget van 5000 euro

De gemiddelde prijs van een bruiloft van vandaag is ongeveer 15.000 € en als dat genoeg is om je van het idee van het huwelijk af te brengen, laat het dan niet gebeuren. Hoewel het heerlijk is om jezelf te kunnen verwennen en verwennen, is het mogelijk om een ​​prachtige trouwdag te houden met een veel kleiner budget. Om het te bewijzen, hebben we onszelf als doel gesteld om een ​​bruiloft te hebben voor € 5.000 en zo doen we het. We zijn begonnen met te beslissen hoeveel gasten we zouden hebben, 50 in totaal en gingen van daaruit aan de slag.De locatie

Besluit om op een doordeweekse dag en buiten het seizoen te trouwen en je zult echt een aantal goede koopjes vinden. We vonden diverse partycentrum in Nederland die een arrangement hebben voor 45€ p.p. en die een officiele trouwlocatie zijn. Dit bestaat uit een diner in buffetvorm of barbeque, incl hapjes, en drankjes. totaal 2250€.


Bovendien moet je de gemeente betalen om te trouwen, wat ongeveer € 470 gaat kosten

Het entertainment

Je kunt een DJ huren voor ongeveer € 400 voor de avond en misschien een beetje onderhandelen over de prijs als je een midweek huwelijk hebt. Als je je hart op een band zet, maar je budget het niet haalt, kijk dan eens of er muziekcolleges of universiteiten in de buurt zijn, die een paar getalenteerde muzikanten hebben voor een fractie van de kosten.

De jurk

Je bruidsjurk gaat een hoofdrol spelen op je trouwdag. Onze tip om geld te besparen? Houd de outlet en uitverkoop in het oog waar je designer trouwjurken kunt kopen voor een fractie van de oorspronkelijke prijs vaak al vanaf 395 €, of kijk eens bij H en M of Zalando.
Voor de bruid zijn er zalando schoenen van Chi Chi London voor 49 €.

Goedkope bruidsjurk Zalando

Bruidsschoenen Zalando

Jouw man

Hoe zit het met de bruidegom? Houd je ogen open in de zomer uitverkoop en pak een deal voor 300€.

Goedkoop trouwpak

De taart

Wil je een leuke taart? kijk dan eens bij de Hema naar de Drip cake red velvet, 20 € voor 16 personen. Met drie cakes op een standaart bij je klaar voor 60€. Je kunt het nog versieren met bloemen en een leuke cake topper.

Bruidstaart goedkoop Hema

De bloemen

Wat bloemen betreft, ga voor bloemen van het seizoen, en kies voor een klein handgebonden boeket wat te realiseren moet zijn voor 60€ een corsage heb je al voor voor 5 € .

Budget bruidsboeket

Voor tafelversiering hebben we besloten om paarse viooltjes in potten te zetten 12 stuks voor 5 € en leg ze in Papaja plain plant potten van Ikea. Deze waren 1 € per stuk dus we kochten er 12 in totaal, wat neerkwam op 12 € .
Ook Gypsophila is een goedkope maar effectieve bruidsbloem die gemakkelijk te gebruiken is voor decoratie.

Tafel versiering bruiloft

De foto’s

Ten slotte wil je je grote dag op camera vastleggen en we denken dat het de moeite waard is om het geld uit te geven aan het hebben van een professionele fotograaf om dit te doen in plaats van te vertrouwen op familie of vrienden. Een goede fotograaf vindt je tussen de 500 en 800 €. Dit ligt ook aan het aantal uren.

We hebben 150€ toegestaan ​​voor haarstyling en een make-up, zodat je er geweldig uitziet als je door het gangpad loopt.

De definitieve cijfers

Bruiloft locatie huren, eten en drinken 2250 €
Huwelijksakte, trouwaankondiging, registratiekosten 470 €
Trouwjurk 399 €
Trouwpak 300€
Bruidsschoenen 49€
Schoenen bruidegom 80€
DJ voor avond 400€
Bloemen voor bruid, en bruidegom 65€
Bruidstaart Hema 60€
Tafelversiering 17 €
Gypsophilia en extra bloemen om locatie te versieren 70€
Fotografie 700€
Bruidsmake-up en haar 150€
Totaal 4800 €
Dat geeft je 200€ voor extra’s, meld jezelf aan bij facebookgroepen hier worden vaak trouwartikelen aangeboden van bruiden die pas getrouwd zijn.

Uitnodigingen

We hebben hier geen budget voor huwelijksuitnodigingen opgenomen, omdat dit een gebied is dat je zelf kunt maken. Je zou gewoon een e-mail kunnen sturen met een foto van jullie twee in plaats van een Save The Date-kaart en dan DIY-uitnodigingen maken.

 

Hoe zit het met trouwaccessoires?

Je kunt vaak sieraden of een tiara lenen van een vriendin of een familielid dat getrouwd is, vraag het gewoon rond, of kijk eens in een facebookgroep wat je allemaal tegenkomt. We hebben ook de kosten van het trouwvervoer niet inbegrepen, omdat je vaak wel iemand in de familie hebt met een mooie auto.

Het belangrijkste is dat je heel goed kunt trouwen met een budget van 5.000€. Het hangt er allemaal vanaf waar je je geld aan wilt uitgeven. Maar met 5000€ kun je een prachtig trouwfeest realiseren voor 50 personen.