Besparingstips bruiloftHoe bespaar ik op mijn bruiloft

De datum is bekend gemaakt, dus klaar om te starten met het plannen van jullie grote dag? Bepaal eerst het budget! Als jullie middelen beperkt zijn, waar menigeen last van heeft in deze crisistijden, ben niet bang om totaal iets anders te doen als kostenbesparende oplossing. Zodra het budget is vastgesteld, begin dan eerst te punten te noteren die jullie beide belangrijk vinden. Kies drie dingen uit waarop je niet wilt beknibbelen. Bijvoorbeeld, het diner, de kleding, de fotograaf. Het allerbelangrijkste punt het aantal gasten, beslis nu of je echt iedereen die je kent uit wil nodigen, of je bruiloft wat intiemer wil houden. Ongeacht jullie budget en prioriteiten, zijn hier enkele manieren waarop je kunt bezuinigen zonder afbreuk te doen op kwaliteit.Locatie

Kies een feestlocatie waar je vooraf een all-in prijs kan maken. Of kijk of iemand uit de familie, of vrienden een ruimte of schuur hebben, waar jullie je bruiloft kunnen vieren. Kastelen en luxe hotels zijn vaak duurder dan bovenstaande locaties! Denk eens aan een boerenbruiloft thema als je veel gasten hebt.

Tijdstip

Stap eens af van die traditionele ochtend of middag huwelijken. Vandaag de dag zijn er zoveel andere mogelijkheden om te trouwen. Denk aan het in inhuren van en Babs. Zo kunnen jullie de huwelijkssluiting gewoon in de avonduurtjes doen, in je eigen feestlocatie.

Huur een weddingplanner

Je denkt misschien dat een weddingplanners bergen geld kosten, maar deze experts hebben meestal veel relaties met leveranciers en kunnen beter handelen over tarieven en kortingen. Ook kan veel worden gehuurd alleen voor de dag van het evenement, wil je toch bijzondere decoraties, om je feestzaal of trouwlocaties op te vrolijken. Een weddingplanner kent meestal alle adresjes om dit te regelen.

De bewuste datum

Selecteer een datum die “off” seizoen is / of een andere dag dan vrijdag/zaterdag. De meeste locaties zijn meer geneigd om kortingen aan te bieden als je een minder populaire tijd voor bruiloften uitkiest. De top van meest populaire maanden voor bruiloften zijn april, mei, juni, september, oktober. Denk dus eens aan maart, of november. Of een woensdag!

Het hebben van een intieme bruiloft?

Kies een favoriete restaurant. De meeste restaurants hebben al sfeer en inrichting. Dit scheelt je weer in decoraties, bloemen, en aankleding. Het kleine groepje gasten zullen een heerlijk diner erg waarderen, daarna nog even gezellig bijkletsen met een borrel. En als het wat later wordt, kan er ook nog gedanst worden.

Afzien van een complete bar

Serveer een verscheidenheid aan bier en wijn, in plaats van een volledige bar van sterke drank. Sla de champagne toast over. Je kan het glas ook heffen met een gewoon drankjes, een biertje of een wijntje. Vaak is het gewoon niet de moeite waard , weinig gasten waarderen echte champagne niet eens.

Maak je eigen lekkernijen

Bijvoorbeeld, bak een paar dozijn van je favoriete koekjes en doe deze in gezellige glazen potten. Je kan ze op voorhand maken, invriezen, en de dag voor het feest uit de vriezer halen. Of je bakt twee dagen van te voren gezellig met je moeder en vriendinnen de lekkerste taarten. Snoep buffetten zijn ook erg leuk en apart, en ze zijn een geweldige manier om hulde te brengen aan je kindertijd. Je kan deze geweldig tentoonstellen op een prachtig opgemaakte tafel, denk aan kleurige linten, of backdrops op de achtergrond. Dit nodigt vanzelf al uit. In plaats van een grote 4 laags taart, neem een kleine bruidstaart zodat jullie samen de taart aan kunnen snijden, serveer de gasten een gewoon stukje taart, echt niemand merkt het verschil!!!!

Sfeermakers voor bruiloft

Lichtspots zijn zo goedkoop om te huren, maar voegen direct klasse en sfeer aan elke ruimte. laat de witte of gekleurde lichten schijnen op aandachtspunten in de zaal, dit leid af, zodat je geen dure bloemstukken neer hoeft te zetten, en het is echt sfeervol.

Nog een leuke tip!

In plaats van dure bruidsschoenen kopen, iedere vrouw is schoenen-gek en heeft nogal wat van deze dingen in haar kast. Kijk even of er nog een paar tussen staan, die matchen met je jurk, en laat deze eventueel oppimpen qua kleur, of met een geweldige schoenclip erop, heb je meteen de juiste toon voor geweldige trouwschoenen.

Met deze punten kan je echt besparen op je bruiloft, zonder dat het afbreuk doet aan de sfeer en gezelligheid van een feest.