Bruidstaarten

Hoe bespaar ik op mijn bruidstaart

Het hebben van een prachtige en zoete bruidstaart om je trouwdag te vieren is een van die dingen waar de meeste bruidsparen enthousiast over zijn. Dat wil zeggen, totdat ze erachter komen hoeveel een bruidstaart daadwerkelijk kost. Een traditionele bruidstaart is duur. Voor een prachtige taart van een professionele bruidstaartenbakker, kijk je naar prijzen die tot 13€ p.p kunnen oplopen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar dat is voor veel bruidsparen een beetje hoog bedrag uit het budget. Nou bruiden en gommen, als je denkt dat dit te veel is om aan een bruidstaart te besteden , is het tijd om slim te worden en die kleine trucjes en geheimen te vinden om kosten te besparen. Vandaag laat ik je zien hoe je geld kunt besparen op je bruidstaart met deze geweldige tips.
Een kleinere bruidstaart

Dit is misschien wel een van de gemakkelijkste bruidstaart geheimen die er zijn, en het geeft je het grootste waar voor je geld. In plaats van een extravagante taart te maken voor alle gasten, laat je bakker een kleinere taart maken, die bedoeld is om de taart aan te snijden, en aan een paar familieleden uit te delen. Laat je bakker dan een eenvoudigere taart maken die verborgen is in de keuken en achteraf door het personeel wordt doorgesneden voor al uw bruiloftsgasten.
Het klinkt eenvoudig, maar deze eenvoudige budgetoptie kan je een groot deel (soms zelfs tot 50%) besparen op de bruidstaart. En je gasten merken en proeven er niet van!

Kleine-bruidstaart

Nep lagen

Als niets anders dan een gigantische, gelaagde bruidstaart iets voor jullie is, is er nog steeds hoop voor je budget! Veel bakkerijen kunnen je helpen om de uitstraling van een meerlagige bruidstaart voor minder te bereiken door piepschuimlagen te maken. Als voorbeeld de eerste 2 lagen zijn piepschuim, die er echt uitzien, alleen de bovenste topper is echt!
Dit creëert hetzelfde visuele effect van een gelaagde bruidstaart, terwijl het veel arbeid scheelt voor de bakker en dus weer een besparing!

Nep bruidstaart

Gewoon 3 verschillende taarten

Een andere optie als je op zoek bent naar kostenbesparingen, is om de bakkerij een deconstrueerde bruidstaart voor je te laten maken. In plaats van een torenhoge  bruidstaart (die erg tijdrovend en arbeidsintensief kan zijn), kan je bakker elke afzonderlijke laag maken en deze stapelen, zodat elke taartlaag wordt weergegeven als zijn eigen minicake.
Dit kan een leuk visuele effect creëren van een paar verschillende taartenb op je bruiloftstafel, in plaats van de traditionele cake toren. Op de foto staan natuurlijk wat meer bewerkte taarten, maar je kunt ook voor heerlijke simpele Limburgse vlaaien kiezen in verschillende smaken!

3-verschillende-bruidstaarten

Ga naar je eigen bakker

Net als met de bruiloft planning, hoef je niet persé op de traditionele route te gaan en te kijken naar speciale bakkerijen die alleen bruidstaarten maken. Als je visie voor een bruidstaart niet helemaal extravagant is, kan je plaatselijke banketbakker in de straat of een speciale supermarkt ook deze mooie klus voor je doen tegen een fractie van de kosten van een professioneel bruidstaarten bakker.

Ik weet dat het misschien een beetje raar klinkt, maar wees niet bang! Deze mensen zijn ook taarten experts en je gasten zullen het echt niet controleren of je cake afkomstig is van een bruidstaart specialist.

Geen fondant maar botercreme

Dit werkt misschien niet als het te warm word. Maar als je midden in de zomer geen buitenbruiloft hebt, is het gebruik van botercreme, in plaats van fondant een gemakkelijke manier om kosten te besparen. Het is niet alleen eenvoudiger en goedkoper om door uw bakker te maken, maar het heeft ook de toegevoegde bonus dat het veel lekkerder is dan fondant. Bovendien krijg je een leukere textuur. Versier je taart met echte bloemen in plaats van suikerbloemen, dit bespaart het meeste geld.
Meer werk voor de bakker betekent meer geld uit je portemonnee. Dat betekent dat als je op zoek bent naar prachtige suiker rozen die je cake versieren, je pech hebt aan het budgetfront. Als je echter wat flexibeler bent in je bruidstaart decoratie, overweeg dan om echte bloemen te gebruiken, dit bespaart enorm in de kosten!
Dit ziet er niet alleen mooier uit, naar mijn mening krijgen de gasten een vreemd mondvol kalkachtig glazuur in hun mond wanneer ze een hapje taart nemen.

Botercreme-bruidstaart

Kies eenvoudige smaken

Speciale cake smaken en glazuur lijken misschien een nominale prijs per plak toe te voegen, maar geloof me, het kan snel oplopen! Houd de kosten laag door te kiezen voor de eenvoudigere smaken van de bakker voor je bruidstaart, en beperk deze tot slechts 1 of smaken.

Kies een eenvoudig patroon

Ik heb dit al genoemd, maar hoe meer arbeid, hoe meer je betaalt. Er zijn zeker manieren om een ​​prachtige taart te hebben terwijl je kiest voor eenvoudiger patronen. Denk aan gaan met kleine glazuur stippen of effen gekleurde lagen in plaats van ingewikkelde kant patronen.

Eenvoudig patroon bruidstaart

Ga voor de naked bruidstaart

Gelukkig is de naked taart steeds meer in opkomst, gewoon taarten waar je de heerlijke cake ziet, gedecoreerd met prachtig fruit en of verse bloemen uit het seizoen,  en voor de finishing touch een prachtig suikerpoeder laagje. De cake word licht bewerkt met een lekkere likeur of siroop zo wordt deze zeker niet droog!

Naked bruidstaart

Misschien ben je geen taartmens. Of, misschien besluit je dat bruidstaarten het gewoon niet waard zijn na het shoppen voor de juiste prijs. Nou, je hebt geluk, want er is geen huwelijksreglement dat zegt dat je bruidstaart moet hebben. Ik weet zeker dat je dit al eerder hebt gezien, maar bruidsparen overal worden creatief en vinden zoete traktaties voor taartvervangers. Overweeg om cupcakes, donutstaarten of zelfs minder traditionele lekkernijen zoals pannenkoeken voor je bruidstaart te krijgen. Waarschijnlijk zul je genoeg snoep en lekkernijen kunnen oppikken om je gasten te voeden tegen een fractie van de kosten van een bruidstaart. Een bruidstaart is namelijk een zeer arbeid intensief iets, en tijd kost geld!

Een donuts bruidstaart

Je eigen bruidstaart ontwerpen

Toch liever een mega stapeltaart? Ook hier kun je geld mee besparen. Het laten ontwerpen en decoreren van een bruidstaart kost nu eenmaal geld, maar weet je dat het ook mogelijk is om dit allemaal zelf te doen? Bij Bruidstaart.nl kun je zelf de bruidstaart samenstellen! De basis is een dan een witte lagentaart die je helemaal naar eigen stijl kunt opmaken. Op de dag voor de bruiloft wordt jullie bruidstaart gratis gekoeld geleverd mogelijk door heel Nederland. Vervolgens kun je zelf gaan decoreren. Je kunt kiezen voor de hartjes, sterretjes, bloemen en ook het lint kun je op de website bestellen. Of voor verse bloemen om het plaatje nog meer compleet te maken. Doordat je de bruidstaart zelf in elkaar zet, bespaart dit heel wat kosten, want arbeid kost geld. Hierdoor kun je deze bruidstaart al bestellen vanaf €3,95 per persoon!

Meer weten wat de trends zijn voor bruidstaarten in 2020?