Bruiloft kleuren

Bruiloft in kleur

Thema bruiloft met kleuren


Het eerste waar bruiden vaak aan denken bij het ontwerp van hun trouwdag, zijn de kleuren die ze zullen gebruiken. En je kleurenpalet is zeker belangrijk, omdat het helpt om de toon van je dag te zetten. Zachte, blush tinten zullen helpen om een ​​dromerige, romantische look tot leven te brengen, terwijl sterke juweel tinten wellicht meer geschikt zijn voor een statige dag vol vibratie.
Het is echter belangrijk om na te denken over een kleurenpalet in de context van een aantal andere elementen en daarom delen we onze beste tips voor het vinden van de perfecte kleuren voor je dag:

Laat je bruiloftstijl je begeleiden

Het is verleidelijk om meteen naar binnen te springen en na te denken over kleuren, maar het meest natuurlijke palet zal uit een degelijk ontwerpconcept vallen. Terwijl je naar inspiratie zoekt, zoek je naar kleuren waar je consequent door wordt aangetrokken. Speel met verschillende combinaties en denk na over hoe ze je laten voelen en of ze bij je stijl passen.
Terwijl je je inspiratie verlaagt om een ​​moodboard te creëren, kijk dan welke kleuren er op natuurlijke wijze doorkomen. Deze moeten de basis vormen van je kleurenpalet.

Overweeg de locatie

Denk aan de kleuren die er in je locatie bestaan; zijn de muren, tapijten en het decor in natuurlijke tinten of heldere, levendige kleuren? Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een palet selecteert dat een aanvulling is op de locatie. Hierdoor wordt voorkomen dat te veel kleuren vechten om aandacht en vaak betekent dat je minder in het interieur kunt investeren door het meeste te halen uit wat er al is.

Kleur bruiloft

De psychologie van kleur

Kleuren hebben een verbazingwekkend vermogen om sterke psychologische reacties op te roepen en kunnen zowel stemmingen als emoties beïnvloeden, dus misschien wil je nadenken over wat je communiceert via je kleurenpalet. Een sterk kersenrood bijvoorbeeld wordt typisch geassocieerd met levendigheid, opwinding en passie, dus zou de perfecte accentkleur kunnen zijn voor een leuke, energieke dag of misschien een zwoelere en high-end glamourlook. Denk terug aan het type dag dat je probeert te creëren en overweeg of de kleuren die je bekijkt, van nature passen in je visie.

Wees moedig

Heb het vertrouwen om kleuren samen te stellen die voor jou werken en een sterke emotionele reactie oproepen. Onverwachte kleurencombinaties zoals mint en boterbloem geel kunnen er verbluffend uitzien, dus wees niet bang om te experimenteren. Op dezelfde manier worden de seizoenen vaak gebruikt als een leidraad voor het bepalen van je kleurenpalet, maar gewoon omdat je in het voorjaar gaat trouwen betekent niet dat je niet kunt kiezen voor sterkere tinten als dat het beste is om je bruiloft tot leven te brengen.

bruiloft kleuren

Je kleurenpalet maken

Als je al het bovenstaande in overweging neemt, zou je nu een aantal hoofdkleuren moeten hebben waarmee je zou willen werken. Nu moeten we die paar kleuren omzetten in een volledig palet, waardoor je een reeks passende tinten en tonen krijgt. Bedenk dat het werken met slechts één kleur die je religieus aan elkaar hebt aangepast, een look zal creëren die heel gekunsteld overkomt, om maar te zwijgen van het feit dat je er waarschijnlijk gek van wordt! Streef naar een meer natuurlijke, schijnbaar moeiteloze maar oh-zo-stijlvolle look.

Zoek je hoofdkleuren

Neem eerst een of twee hoofdkleuren. Onthoud dat dit misschien je hoofdkleuren zijn, maar dat betekent niet dat je ze overal moet gebruiken. Met name voor heldere, levendige tinten kun je te veel van het goede hebben, dus gebruik ze spaarzaam als accentkleur, waar ze een maximale impact hebben.

Vergeet niet om na te denken over je ondersteunende handelingen in het kleurenpalet; neutrale tinten zoals crèmes, taupes, asfalt en grijs kunnen allemaal een diepte en rust toevoegen aan je uiteindelijke ontwerp. Als je niet zeker bent over het selecteren van deze kleuren, ga dan terug naar je moodboard; wat zijn de achtergrondkleuren die werken met de belangrijkste hoofdkleuren?

Je mikt op een laatste palet van complementaire kleuren , ze hoeven niet allemaal dezelfde tint te hebben, maar ze moeten combineren. Als je niet zeker bent over je kleurencombinatie, dan is Pinterest een fantastische bron voor het zoeken naar verschillende kleurenpaletten.

Kleuren pallet

Huwelijksbedankjes

Voor de bedankjes is het vrij makkelijk, er zijn behoorlijk wat bedankjes in verschillende
kleuren, en voor iedere kleur is er wel een toepasselijk huwelijksbedankje.

 

Trouwjurken

Je hoeft je jurk niet perse in de kleur van je thema te kiezen, er zijn volop andere leuke opties, b.v. heb je het thema blauw, denk dan aan een witte jurk met een blauw lint om je taille, maar ook erg hip is om er gekleurde trouwschoenen onder te dragen. En natuurlijk met een paar andere bruidsaccessoires erbij, ben je toch helemaal in je bruiloft kleur.

Bruidsschoenen

De bruidsschoenen zijn er in alle mogelijke kleuren, en iedere schoen kan in de gewenste kleur geverfd worden. De gekleurde bruidsschoenen zijn erg praktisch om je bruiloft kleur mee op te vullen.Heb je je bruiloft in de kleur Rood, staan Rode bruidsschoenen erg mooi onder een witte jurk.

Bruidstasjes en bruidsaccessoires

De bruidstasjes en bruidsaccessoires zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren.Erg mooi is om je bruidstasje aan te passen bij de kleur van je schoenen.
Maar ook andere bruidsaccessoires zoals: Tiara's, Haarsieraden, en Bruidssieraden zijn verkrijgbaar in alle kleuren.Dus met je bruidsaccessoires kun je mooi je bruiloft thema op pimpen.  

Bruidstaarten

De bruidstaart is een van de makkelijkste dingen om een kleur aan te geven.
Van rood tot zwart echt alles is mogelijk.
Vaak kan je dit doen door echte bloemen te gebruiken, of marsepein in de kleur van je thema.
Heb je een zwarte bruidstaart, dan is dit eigenlijk heel trendy en modern, kies dan ook een modernevorm voor de taart. Tegenwoordig kunnen de meest bijzondere bruidstaarten gemaakt worden.   

Bruidsboeketten en bruidsbloemen

Voor het bruidsboeket geld ook dat er veel mogelijk is qua kleurcombinaties.Zwart, grijs en bruin zijn bloemen die niet of nauwelijks voorkomen, maar dit kan je oplossen door de stengels van je bruidsboeket in te pakken met een lint. Heb je een Zwart-wit thema, neem dan een wit boeket, en draai om de stengels een zwart lint, met eventueel een wit dunner lint erbij. Ook kun je zwarte draad door je boeket laten draaien. Kortom zo zijn er toch nog veel mogelijkheden om je bruidsboeket in grijs, zwart of bruin te maken.Je kunt natuurlijk ook kiezen voor zijde bloemen, die zijn er wel in alle mogelijke kleuren.

De Bruidsauto

Bruidsauto's zijn er ook in een behoorlijk aantal kleuren.
Al zul je voor bepaalde kleuren iets langer moeten zoeken.
Kun je toch je gewenste kleur niet vinden, neem dan een witte bruidsauto.
Door deze te versieren met de gewenste kleur bloemen en lint, blijf je toch in je kleuren thema.

Bruidsmode bruidegom

Voor de bruidegom is het erg makkelijk.
Stropdassen, gilets, pochet, deze zijn er in alle kleuren combinaties.
Meestal kiest de bruidegom niet voor een geel trouwkostuum, maar ja zeg nooit NEE.
Misschien ben jij wel die ene waaghals.

Bruiloft decoratie

De bruiloft decoratie is er ook in alle kleuren en combinaties.
Maar meestal zijn we hier in Nederland afhankelijk van de feestlocaties.
In andere landen wordt er vaak een lege feestlocatie gehuurd, en de partyservice zorgt voor de aankleding. Hier zullen we het met de aankleding van de bestaande locatie moeten doen. Of het moet zijn dat jullie een eigen feesttent, of lege locatie kunnen huren. Dan kan een partycateraar jullie zaal naar wens aankleden.
Dit gebeurd vaak bij Turkse en Marokkaanse bruiloften, daar ziet een feestzaal er heel anders uit. Deze wordt altijd door een traiteur of partycateraar aangekleed.
Ook kleed de familie de zaal aan naar keuze. Maar last but not least, maak het vooral niet te druk, probeer 1 of 2 kleuren te gebruiken, vaak is het mooier met minder.

Deel