Waar let je op bij het kopen van de schoen van de bruidegom?

 • Als je naar een schoenenzaak gaat, neem dan in ieder geval de broek van je trouwpak mee. Zo kun je zien of de lengte van de broek, en de kleur bij de schoenen aansluit. Vaak kun je in de betere herenmodezaken ook schoenen kopen, het voordeel is dat je meteen kan zien of het bij je trouwpak matcht

Tips voor de schoenen van de bruidegom

 • Draag bij een pak mooie en glanzende leren schoenen. Suède schoenen worden over het algemeen bij minder formele gelegenheden gedragen.
 • Zorg er voor dat je veters altijd in horizontale lijnen zijn geregen en niet zoals bij sportschoenen kris kras door elkaar heen.
 • De schoenen worden aangepast aan de stijl van het trouwpak. Een klassiek trouwkostuum vraagt om een klassieke trouwschoen en een moderne bruidegom
  vraagt om een stijlvolle schoen.

schoenen-bruidegom

Welke kleur schoenen draag je nou onder welk kleur pak?

De meest veilige kleur is zwart. Zwarte schoenen combineren onder elk kleur pak, maar is niet altijd de meest gewilde kleur.
Maar je moet zeker rekening houden met het kleur van het pak. Met deze kleurencombinaties in je achterhoofd zit je meestal wel goed!

Een blauw pak is makkelijk te combineren met verschillende schoenkleuren zoals zwart, bruin en cognac. Wel hebben de schoenkleuren ieder een andere uitstraling.
Door zwarte schoenen te combineren met een blauw pak creëer je een formele business look. Bruine of cognackleurige schoenen hebben een meer informele en sportievere uitstraling.
Onder een blauwkleurig kostuum kun je ook schoenen dragen in meer opvallende kleuren of prints. Toch kan je beter NIET voor blauwe schoenen kiezen.

 • Onder een antraciet pak draag je altijd zwarte schoenen
 • Onder een navy pak draag je zwarte of bruine schoenen
 • Onder een grijs pak draag je zwarte, bruine of cognac schoenen.
 • Draagt je een wit overhemd en een stropdas, ga dan sowieso voor zwarte schoenen om het formeel te houden.
 • Bij een zomers licht linnen pak, kies je het beste voor lichtgekleurde schoenen: denk aan wit, tan, bruin of blauw. Ga dan zeker niet voor een zwarte schoen.
  Combineer nooit bruine schoenen met een antreciet kostuum.
gekleurde-schoenen-bruidegom
Met deze prachtige oranje croco schoenen maak je als bruidegom zeker de BLITZ!

Bij een casual trouwoutfit kan de bruidegom ook kiezen voor gympen of sneakers op de bruiloft.
Ga je trouwen op het strand? Denk dan aan instappers of slippers.
Wat ook erg trendy is, als de bruid voor rode schoenen kiest, waarom jij dan ook niet, kan goed onder je grijze, of zwarte pak.

Sneakers gympen bruid

Wat met de sokken van de bruidegom?

Draag in je leren schoenen dunne sokken die bij de kleur van je broek/pantalon passen.
Je zult begrijpen dat witte sportsokken bij zwarte lakschoenen echt niet kan, maar welke sokken dan?
Meestal wordt gekozen voor sokken in dezelfde kleur als de schoenen of de broek, maar je kan ook gaan voor de kleuren van jullie thema, of de kleur van je das, of pochet.
Of wat ook erg leuk is voor de fotoshoot, trek tussendoor een paar felgekleurde grappige sokken aan, en stroop je broekspijpen omhoog.

sokken-bruidegom

Een bijpassende riem.

Een chique trouwpak verdient een Mooie Riem, als je de trouwschoenen hebt gekocht, kijk dan ook meteen welke riem erbij matcht.
Het klinkt allemaal heel logisch en dat is het ook. Besteed daarom ook wat extra aandacht aan de kledingaccessoires die je deze dag draagt.
Een kwalitatief goede en mooie leren riem is de finishing touch aan je trouwpak. Bij Lureau schoenen koop je de meest trendy schoenen met bijpassende riem.