Bruiloft plannen zonder stress

Een trouwdag is in principe de gelukkigste dag van jullie leven, omgaan met stress en je bruiloft tot in de puntjes organiseren is voor veel aanstaande geen gemakkelijke opgave, om dit te realiseren zonder hulp. Omgaan met de stress is voor iedereen verschillend, een aantal van deze stellen zowel man als vrouw vragen zich af hoe volmaakt zullen ze wel niet zijn op hun mooiste dag? Daarom zijn er voor dit soort issues een aantal manieren om jonge toekomstige paren de mogelijkheid te bieden en te helpen.Gefrustreerd raken

Waarom is er zoveel stress op zo’n voorbereiding? Tegenwoordig hoeft dit niet meer dankzij de komst van het world wide web, met een klik heb je het gekozen onderwerp gevonden. Tip de beste inzet is om gewoon samen met de hulp van je verloofde of beste vriendin alle onderwerpen van de bruiloftsplanning op een rijtje te zetten, maakt niet uit Hoe?
Als je gefrustreerd raakt, onthoud altijd dat het om je huwelijk gaat, en het maar eenmalig voorkomt. Het zal even duren voordat je burn-out over gaat, laat het een paar dagen bezinken, ga iets anders leuks doen.
Nadien kun je weer fris en vol moed je planning voortzetten, denk aan de mooie tijd die jullie tegemoet komt, want het basisproces van je planning zorgen voor de ultieme bruiloft die jullie nooit zullen vergeten.

Hoe met de stress om te gaan

Ontspanning en afleiding kunnen in dit soort geval ook helpen, vergeet je huwelijksstress voor een aantal dagen, ga een weekend romantisch op stap met zijn twee of met vrienden. Denk ook niet aan je bruiloft voorbereiding, en het regelen van je trouwjurk, de feestlocatie bespreken, bedankjes versturen etc. deze zijn onbelangrijk tijdens je weekend ontspanning. Van elkaar genieten is het beste wat je kan doen. Een bioscoop nemen, dansen is bijvoorbeeld een goede afleiding als je daar van houd, de topper in afleiding is toch een vijf of tiendaagse reis in het buitenland als je je dit kan veroorloven. Kortom sluit dus compromissen en doe wat jullie het leukste vinden als afleiding.

Vol moed, maar simpel beginnen met je bruiloft plannen.

Begin met iets simpel, ga eerst elkaars wensen bespreken, vergelijk maak compromissen en begin met de planning.
Begin punt de trouwkaarten, wat voor uitnodigingen hebben jullie het liefst qua kleur en offset, vergeet niet de tekst.
De soorten bloemen, meestal zijn de vrouwen bestemd om hun bruidsboeket uit te zoeken. Nog iets voor de dames als het gaat om haar trouwjurk die perfect bij haar moet passen, kortom een volle planning modus wat binnen een redelijke tijd gewoon te doen valt. Alle trouwartikelen in hun totaliteit vind je stap voor stap hier op onze portal, jullie trouwdag plannen is nu een makkie. Altijd onthouden dat het om jullie huwelijk gaat, probeer er iets moois van te maken dat geef je net de moeite om de voorbereiding met behulp van deze tips voort te zetten.

Bruidskleding keuze

Bij de voorbereiding is de trouwjurk van de bruid het meest besproken onderdeel bij de trouwplanning, en vervolgens de bruidegom. Vergeet niet dat jullie samen een plaatje moeten vormen op deze dag en dat het trouwpak van de Gom er net zo prachtig uit moet zien als de droom trouwjurk van de bruid.

Eigentijds zijn de thema’s bruiloften.

Een bruiloft thema is iets persoonlijk, iets wat je zelf hartstikke leuk vind, en dat de gasten jullie persoonlijke voorkeur kennen.
Aan de hand van deze elementen kies je een passend thema voor je bruiloft en toch in je eigen stijl.
Ironisch genoeg bij mijn bruiloft was er geen thema, we hadden gewoon het interieur van de zaal, en verder werd er niets aan gedaan.
Als ik mijn bruiloft zou over doen zal ik ongetwijfeld een specifiek thema kiezen. Een gecoördineerd thema maakt je bruiloftsfeest persoonlijker en zeker mooier.En vooral de kleuren keuze.

Beslissende thema onderdelen.

Ongetwijfeld zijn jullie beide opgewonden en misschien zelfs ongerust om de juiste ideeën te bedenken.
Het beslissende bruiloft thema dat jullie nemen is een van de meest lastige onderdelen van zo’n speciale dag.
De keuze kan bijvoorbeeld net zo kritisch zijn als het kiezen van je bruidsjurk of het trouwpak, die perfect aan jullie stijl moet voldoen.
In het algemeen is creativiteit en motivatie de bron van inspiratie, deze helpen je tot het creëren van een prachtig bruiloftsthema waar de bruiloftsgasten versteld van zullen staan.

Tip, een onmisbare lijst met tijdsindeling is een must voor ieder stel, maak een draaiboek en een checklist !!!
Handig is om deze ook aan de ceremoniemeester te overhandigen een aantal dagen voor je huwelijk.

Bruidspaar-duwt-autoHond-gooit-bruidstaart-omver

En als de trouwauto het begeeft word het duwen!!!! En de bruidstaart is ook te vervangen.

Tip, mensen maken ook fouten

Wat je zeker niet mag vergeten zijn de leveranciers, maak goede afspraken, noteer datum en leveringstijd in je agenda, zodat je bestelling niet in de prullenbak terecht komt, mensen maken ook fouten? Neem een aantal weken voor je huwelijk contact op met al deze bedrijven en tevens je feestlocatie en dubbelcheck of alles nog perfect geregeld is? Zowieso moet je een overeenkomst maken met alle bedrijven, door beide ondertekend, waarop datum en tijd aangegeven staat. En belangrijk dat het bedrijf noteert op de overeenkomst dat er vervanging geregeld wordt door overmacht, ziekte of wat dan ook.

Tip, Maak een lijst vanaf je agenda /Ipad en noteer alle telefoonnummers van je trouwleveranciers, in geval van nood kan je ingrijpen met je mobiel. Handig is dat je een kopie stuurt of mailt naar de ceremoniemeester/es voor de trouwdag.

Tip, houd rekening met het weer op je bruiloft

Het Nederlands klimaat is onvoorspelbaar, kan je nooit van te voren plannen, als je tenminste niet in het buitenland trouwt, moet je daar rekening mee houden voor je trouwdag. Afhankelijk van het seizoen in de winter en de herfst kies je vanzelfsprekend voor een binnen locatie , paraplu’s en warme bruidskleding zijn aanbevolen. Daarin tegenover de lente of in de zomer, licht aangekleed en wel de mogelijkheid voor een buitenbruiloft.

Voor de Ceremoniemeester

Noteer alles 1 voor 1 in je draaiboek.
Maak de bruidegom op tijd wakker
Zorg dat de trouwringen in je bezit zijn.
Zorg dat het bruidsboeket op tijd is.
Dat de kapper op tijd aankomt, en bruidsmake-up
Zorg dat je een tasje hebt, met reservespulletjes, zoals: Panty’s, schoenen, zakdoekjes, kam, make-up etc……
Meer richtlijnen voor de ceremoniemeester vind je hier.

Tot slot
Pessimistisch genoeg zijn er toch een aantal stelletjes die met de gedachten rond lopen dat alles verkeerd kan lopen op hun trouwdag, zoals het trouwvervoer die niet op komt dagen, een dubbele boeking bij de feestzaal, trouwringen die niet passen, kortom onverwachte gebeurtenissen die eigenlijk praktisch één op de duizend keer voorkomen. Niet nodig vinden wij, voor alles wat jullie doen is een oplossing, dus vergeet deze stelling en besteed meer aandacht aan jullie samen, geniet van de voorbereiding van je bruiloft zonder stress. Heb je echt geen zin om alle voorbereidingen zelf te doen, kan je voor een weddingplanner kiezen, deze neemt wel een hoop stress uit handen.

Artikelen planning

Checklist bruiloft trouwen

Checklist trouwen

Wat regelen bij het plannen van je bruiloft? De meeste nieuwe brides-to-be weten vaak niet