Bruiloft uitstellen

Bruiloft annuleren of uitstellen

Er zijn veel redenen waarom een ​​paar kan besluiten om een ​​bruiloft uit te stellen of te annuleren, maar een ding is zeker niemand word hier gelukkig van, tenzij je een baby verwacht. Helaas kan het soms onvermijdelijk zijn en moet je je bruiloft uitstellen. Het kan te wijten zijn aan ziekte, te snel je huwelijksplanning getrokken,  of jullie besluiten om samen niet verder te gaan. Het is geen schande om je bruiloft uit te stellen of te annuleren als je oorspronkelijke date om welke reden dan ook niet lukt.  Maar als je dat besluit eenmaal hebt genomen, hoe moet je het je gasten vertellen, en wat moet je allemaal regelen. We hopen dat je dit niet nodig hebt, maar hier zijn onze tips voor het uitstellen of annuleren van je bruiloft.Corona virus verzekering bruiloft

ieder bruidspaar heeft er op dit moment mee te maken, kan mijn bruiloft nog wel doorgaan? Heb je een bruiloftverzekering afgesloten, is het nog niet zeker of deze gedekt is. Heb je hem 2 weken geleden pas afgesloten is het zowieso niet gedekt. heb je hem ’n jaar geleden of half jaar geleden afgesloten heb je kans dat het vergoed word.

Maar de meeste verzekeringen dekken geen camiliteiten zoals deze. Ditzo en De Goudse hebben hun polisvoorwaarden aangepast. Het uitstellen of cancellen valt bij Ditzo niet meer onder de dekking en heb je een bruiloftverzekering afgesloten bij De Goudse? Als dit langer dan drie maanden geleden is gebeurt, heb je wel recht op een vergoeding. Ook wanneer dat een bruiloft betreft in een land wat door de overheid bestempeld is met een negatief reisadvies, bijvoorbeeld Italië of Spanje! Moet jij jouw bruiloft annuleren? Dan kun je helaas geen aanspraak maken op een vergoeding! Maar neem altijd eerst contact op met je verzekeraar. Lees meer over je bruiloft en het Coranavirus

Bruiloft uitstellen of annuleren

Allereerst moeten jij en uw partner beslissen of de bruiloft wordt uitgesteld of geannuleerd. Er is een verschil. Als je hebt besloten dat het is uitgesteld, brainstorm dan misschien over een paar mogelijke datums waarop je opnieuw kunt trouwen. Het kan je geruststellen dat het nog steeds doorgaat, alleen op een later tijdstip. Als er teveel gebeurt, kun je hier natuurlijk later altijd op terugkomen.Familie en vrienden op de hoogte brengen

Het kan gemakkelijker zijn om te beginnen door het eerst aan je naaste familie en beste vrienden te vertellen. Hoe eerder je het ze vertelt, hoe beter. Ze zullen er zijn voor ondersteuning en om een ​​helpende hand te bieden wanneer je het nodig hebt. Het plannen van een bruiloft kost veel werk, net als annuleren of uitstellen.

Als de bruiloft nog niet formeel is aangekondigd, kun je je beste vrienden en familie vertellen dat jullie de bruiloft uitstellen, die dan iemand anders op de hoogte stelt die vraagt
of er nog geen uitnodigingen zijn uitgegaan, maar veel gasten weten al van jullie oorspronkelijke bruiloft datum, stuur een eenvoudig gedrukt kaartje in de trant van:
Vanwege een familieziekte zal het huwelijk van ….. niet plaatsvinden op 20 juni zoals oorspronkelijk gepland. Een nieuwe trouwdatum wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.
Of, als je de nieuwe datum al weet: de bruiloft zal nu plaatsvinden op 20 december.
Als er al uitnodigingen zijn verzonden, moet je elke gast bellen om hem op de hoogte te stellen van het uitstel. Dit kan een te grote of emotionele taak zijn die je alleen moet afhandelen je vrienden en familie kunnen je helpen om te bellen. Het is gepast om kort uit te leggen waarom de bruiloft wordt uitgesteld, zoals ‘vanwege de ziekte van de bruid’ of ‘vanwege een overlijden in het gezin’.

Bruiloft annuleren

Wanneer zich een situatie voordoet waardoor de bruiloft geannuleerd moet worden, moet je alles in het werk stellen om het je gasten zo snel mogelijk te laten weten. Velen van hen moeten mogelijk reisarrangementen annuleren, die vaak deadlines hebben voor terugbetaling. Als je de moeilijke beslissing hebt genomen om een ​​bruiloft te annuleren, moet je je gasten zo snel mogelijk op de hoogte stellen. Net als bij het uitstellen van je bruiloft, moet je gedrukte kaarten sturen als er geen uitnodigingen zijn uitgegaan, en iedereen bellen als ze dat wel hebben gedaan.

Uitleggen waarom je de bruiloft annuleert

Hoewel veel mensen je kunnen vragen waarom je annuleert, is dit niet verplicht uit te leggen. Zeg zoiets als “we hebben de wederzijdse beslissing genomen om nu niet te trouwen”. Natuurlijk zullen goede vrienden en familie je helpen met het verlies van je trouwdag.

leveranciers Bellen

Begin vervolgens met het onderzoeken van je leverancierscontracten. Sommige leverancierscontracten staan ​​uitstel toe als gevolg van zware weersomstandigheden zoals zware sneeuwstorm of overstromingen. De meeste leveranciers zullen ook zo begripvol mogelijk zijn als je moet uitstellen wegens ziekte of overlijden en zullen proberen je te voorzien voor een nieuwe datums. Als ze niet willen schikken zijn voor ’n nieuwe datum, bepaalt het leverancierscontract wat er daarna gebeurt. De trieste realiteit van dit alles is dat je je aanbetalingen meer dan waarschijnlijk niet terugkrijgt als je de bruiloft annuleert of als je uitstelt vanwege relatieproblemen. Houd dit ook in gedachten, hoe dichter je wacht tot de bruiloft, hoe minder je terugkrijgt.

Huwelijksdagverzekering

Als de annulering het gevolg is van overlijden in het gezin, ziekte, overstroming hevige sneeuwstormen. Neem dan contact op met je huwelijksverzekering. (Helaas, als je annuleert vanwege een relatiebreuk, zal de polis niet gedekt zijn.)
Neem dan eerst contact op met je leveranciers, eerst telefonisch en vervolgens schriftelijk. Controleer je contracten met een annuleringsbeleid dat je recht geeft op teruggave van een deel van je aanbetaling als je op een bepaalde datum uittrekt. Hoe dichter je bij de bruiloft bent, hoe minder kans je hebt om iets terug te krijgen. Toch is het goed om schriftelijk te annuleren, zodat niemand zal proberen je meer te factureren dan je al hebt uitgegeven.

Vergeet niet om de huwelijksreis te annuleren

Om eventuele kosten terug te verdienen hangt grotendeels af van de reis die je hebt geboekt en van het annuleringsbeleid van de maatschappijen. Als je een reisverzekering hebt aangeschaft, is deze alleen van toepassing in geval van ziekte, natuurramp, enz., Niet met liefdesproblemen.

Een trouwjurk annuleren

Als je je jurk speciaal hebt besteld, kun je mogelijk geen geld terugkrijgen. Ze maakten het tenslotte speciaal voor jou. Neem zo snel mogelijk contact op met de bruidszaak om te zien welke opties voor je beschikbaar zijn. Als het vroeg genoeg is, kunnen ze mogelijk de productie stoppen en wat geld terugbetalen. Sommige bruidszaken kunnen de jurk mogelijk voor je verkopen in een outlet rek. Maar als de bruidszaak zegt dat ze niets voor je kunnen doen, heb je nog steeds opties. Veel bruiden verkopen hun jurken door via internet.

Hoe zit het met de verlovingsring?

Als de ring een erfstuk van de familie was, zou hij terug moeten gaan naar de familie waar hij vandaan kwam, ongeacht wie de bruiloft om welke reden dan ook had afgezegd. Als de ontvanger van de ring degene is die de bruiloft afblaast, moet deze teruggaan naar de gever. Als het daarentegen de gever van de ring is die de bruiloft afblaast, kan de ontvanger ervoor kiezen om hem te houden, te verkopen of terug te sturen. En als het paar de ring samen hebben gekocht, moeten ze samen beslissen wat ze ermee gaan doen, samen met alle andere gemeenschappelijke eigendommen.

Ten slotte, hoewel sommige mensen op zoek zijn naar een diepgaande verklaring, hoef je dit niet uit te leggen dit is een zeer persoonlijke kwestie. Soms is het vanzelfsprekend als het te wijten is aan een ziekte of rouw, maar als je wordt opgeroepen voor een verklaring, dan is er iets als ‘we hebben besloten om nu niet te trouwen’.