trouwdatum kiezen

Een trouwdatum kiezen

Zodra je verloofd bent beginnen de vragen binnen te stromen. Mensen zullen je links en rechts vragen: “Wanneer is de bruiloft?” Het is alsof … uh, we zijn net verloofd en we zijn nog niet begonnen met plannen! Het is frustrerend, omdat mensen antwoorden willen en je je gehaast voelt om een ​​datum te prikken. Maar neem de tijd het is een grote beslissing. We zullen je helpen bij het kiezen van een trouwdatum.

Als je een van die ‘ultieme tijdlijnen voor trouwplanning’ hebt gezien, zul je merken dat ze allemaal verlopen vanaf de trouwdatum. Dit laat zien dat de datum erg belangrijk is voor het plannen van de rest van je bruiloft alles hangt af van de datum.

Het kost vaak een eeuwigheid om de juiste locatie te vinden. Als je eindelijk de juiste locatie hebt gevonden, vragen ze welke datum jullie willen trouwen?. Als je nog geen specifieke datum in gedachten hebt is dat een goede zaak. Zoals je hieronder zult zien, loont het om flexibel te zijn met de trouwdatum.Zo laat je de datumopties al een stuk beperken. Vraag eerst welke datums de locatie nog vrij heeft.

Sommige van de beschikbare datums zijn veel duurder dan andere, dus kun je je beter tot het laag seizoen beperken. Daardoor heb je nog maar een handvol datums om uit te kiezen, kies dan een datum die het hoogst bij het hoogseizoen ligt. Je datum op deze manier bepalen kan je trouwens ook een hoop geld besparen.

Hoe je een trouwdatum kiest.

Waarom is het een slecht idee om vooraf te kiezen voor een trouwdatum?

1. Als je eerst de datum kiest, heb je een kleinere keuze voor al het andere, zoals locatie, catering, fotografie, enz. Dit geldt vooral als je trouwdatum in het voorjaar of zomer valt (… veel succes daarmee)!

Als je datum niet flexibel is, moet je flexibel zijn met letterlijk alle andere zaken, want je bent beperkt tot wat er beschikbaar is op die datum. Als je droomlocatie bijvoorbeeld niet beschikbaar is op jullie vastgestelde trouwdatum, moet je al uitwijken naar een locatie die je misschien helemaal niet wilt.

Dit is de reden waarom we flexibiliteit ten zeerste aanbevelen met je trouwdatum, geloof me, het bespaart je veel stress. En als het niet lukt op de door jullie bepaalde datum, is mijn advies simpelweg: stap er overheen, het is maar een datum. Het belangrijkste is je huwelijk en trouwdag,

Dus mijn advies om stress te minimaliseren is om flexibel te zijn met je datum. Begin met je locatie en laat de beschikbaarheid van de locatie je de lijst met mogelijke datums beperken. Dit is de meest probleemloze stressvrije manier om je datum te kiezen.

Dingen om te overwegen bij het kiezen van uw trouwdatum

Kosten

Sommige trouwdata zijn duurder dan andere. De duurste tijd om te trouwen is tijdens het hoogseizoen dat is in mei, juni, en september. En de duurste dag van de week is natuurlijk zaterdag! Dus als je in deze maanden op een zaterdag gaat trouwen, betaal je een aardige cent voor die datum. Als je een strikt budget hebt, is het kiezen van een daldag een makkelijke manier om geld te besparen.

Locatie beschikbaarheid

Waar het echt op neerkomt, is de beschikbaarheid van de locatie, omdat het vinden van de trouwlocatie waarschijnlijk een van de moeilijkste taken is voor de meeste stellen. Daarom raad ik aan om eerst de locatie te vinden en de datum uit hun beschikbaarheidskalender te kiezen.

De sleutel tot het bedenken van een datum is om je opties te beperken tot een periode van enkele maanden. Let op: de werkelijke datum kan buiten deze tijdsperiode vallen, en dat is helemaal ok! Het punt om het te beperken tot een tijdschema is om jezelf een idee te geven van wanneer je gaat trouwen. Op deze manier heb je iets om naar te verwijzen terwijl je op zoek gaat naar locaties. Met andere woorden, het is helemaal oke om open te staan ​​voor datums die buiten het tijdsbestek vallen. Ok, laten we beginnen.

Kies een jaar

Het lijkt misschien raar om te beginnen met het kiezen van een jaar, maar veel koppels kiezen ervoor om langere zoekopdrachten te hebben. Heb je nagedacht over de duur van je verloving?

Hoeveel tijd heb je nodig om het soort bruiloft te plannen dat je wilt, gezien je verplichtingen op het gebied van leven, werk en / of school?
Wil je jezelf veel tijd geven om te plannen?
Of wil je er liever eerder dan later mee klaar zijn?
Heb je geld gereserveerd om de bruiloft te betalen of heb je meer tijd nodig om te sparen?
Probeer je te voorkomen dat je schulden maakt?
Hier is mijn mening: trouw indien mogelijk binnen 12-18 maanden na de verloving. Ik denk dat dit voldoende tijd is om te plannen en te sparen.

Trouwens, je zou een verloving van tien jaar kunnen hebben. Maar je wilt waarschijnlijk geen 10 jaar besteden aan het plannen van een bruiloft! De meeste stellen zien het plannen na enkele maanden al niet meer zitten.

Kies een kwartaal

Nu je weet in welk jaar je gaat trouwen, kies je binnen dat jaar een periode van drie maanden.

Kies een tijdsbestek dat voor jullie werkt wat je verplichtingen betreft (school, werk, gezin, gezondheid, enz.)
Overweeg het weer, verkies je het ene seizoen boven het andere?
Denk na over de kosten; Als je een beperkt budget hebt, kunt je overwegen om een ​​datum buiten het seizoen te kiezen.
Bijna klaar!

Kies één dag van de week (of twee)

Nu je een periode van drie maanden (een kwartaal) hebt, overweeg dan of je openstaat voor je bruiloft op een andere dag dan vrijdag of zaterdag. De meeste locaties hebben verschillende prijzen voor bruiloften op basis van de dag van de wee.

Vrijdag is het populairst, het duurst!
Zaterdag en zondag, deze vallen over het algemeen onder de prijsstelling
Maandag tot en met donderdag: deze dagen zijn meestal de goedkoopste
Het is handig om te weten of je open staat voor de bruiloft op een doordeweekse dag of op een zondag. Trouwens trouwen op zondag is erg geliefd bij gasten.

Nu je je opties voor een mogelijke trouwdatum hebt beperkt, kun je contact opnemen met locaties! Wanneer je contact zoekt met locaties en ze vragen wanneer je gaat trouwen, kun je nu deze vraag beantwoorden!
Je kunt dus zeggen

“We zijn flexibel in data, maar we streven naar een vrijdag of zaterdag in januari-maart 2021.”

Een laatste tip over hoe je een trouwdatum kiest

Ik heb paren gezien die zo vriendelijk en attent waren, dat ze hun datum door anderen lieten bepalen om er zeker van te zijn dat de datum voor de familie en vrienden goed was. Maar dit zal altijd eindigen in een spel van herschikking. Dus pas op: als je vraagt om input van anderen.

Heb niet het gevoel dat je de agenda van iedereen moet aanpassen. Wat er ECHT toe doet, is dat de datum werkt voor jouw, je partner en misschien een klein aantal VIP’s.

Het is prima om input te krijgen van mensen waar je veel om geeft, omdat je wilt dat ze op je bruiloft zijn. Ik zeg alleen: wees goed voor jezelf en weet dat je je bruiloft niet hoeft te plannen rond de plannen van anderen. Creëer niet meer werk voor jezelf je hebt zeker genoeg te doen!