Tips bruiloft planning

Tips voor een ontspannen bruiloft planning

Als je je overweldigd voelt door alle bruiloft planning, maak je geen zorgen! Er is een reden waarom mensen een carrière maken als bruiloftsplanner. Misschien ben je niet het planningstype, of misschien heb je al teveel hooi op je vork met je werk, vrienden en het bijhouden van je partner. Hier zijn onze tips om stress tijdens je bruiloft planning te voorkomen en ontspannen je bruiloft tegemoet te gaan.Dagboek.

Maak een lijstje van alles wat je bezighoudt met betrekking tot de bruiloftsplanning om stress te voorkomen. Als je je gedachten op papier zet, kun je ook ontsnappen aan het gevoel dat je misschien iets vergeet voor de bruiloft. Schaf een mooi dagboek aan, zo vergeet je niets!

Heb een leven buiten de bruiloft planning.

Laat niet elke minuut van de dag je opslokken door bruiloftsplanning. Neem de tijd om tijd door te brengen met je partner, vrienden en familie. Probeer zo nu en dan de stekker uit het stopcontact te halen om jezelf een pauze te gunnen.

Maak tijd voor jezelf.

Het is geen wonder dat je gestrest raakt als je nooit een minuutje voor jezelf hebt! Besteed elke dag wat tijd aan het doen van iets leuks voor jezelf. Je kunt mediteren, yoga, sporten of jezelf verwennen met een lekker bad of gezichtsmasker, als je van dat soort dingen houdt. Iedereen heeft zijn eigen manier voor ontspanning!

Roep hulp in.

Je hoeft niet alles alleen te doen! Laat je toekomstige echtgenoot weten wat er op je takenlijst staat en probeer de taken gelijkmatig te verdelen. Wees ook niet bang om je vrienden om hulp te vragen. Zelfzorg tijdens je planning is belangrijk!

Checklist bruiloft trouwen

Een bruiloft planning checklist

Er zijn veel technieken en bronnen beschikbaar (online en elders) om je te helpen bij het plannen van je speciale dag. Investeer in een leuke planner en een aantal leuke pennen en maak je klaar voor de checklist.

Begin vroeg met plannen.

Zodra je je hebt verloofd, praat je met je partner over wanneer, waar en hoe jullie bruiloft zal zijn. Zorg ervoor dat je het gesprek tweezijdig houdt, zorg ervoor dat je partner weet wat belangrijk voor je is en betrek je partner om erachter te komen wat voor hem belangrijk is.
Maak een lijstje van alles wat je maar kunt bedenken. Schrijf elk item op dat je denkt nodig te hebben voor je bruiloft. Alles, van catering tot ringen tot bedankjes tot de borden die je nodig hebt om gasten naar de plaatsen en locatie te wijzen.
Probeer budgetten en tijdlijnen op te stellen voor elke taak. Als je in januari verloofd bent en je bruiloft pas in maart volgend jaar is, kun je de planningslijst opsplitsen in beter beheersbare stukken per maand. Denk bijvoorbeeld eerder aan de locatie, maar je hoeft de trouwringen nog niet meteen aan te schaffen. Geef jezelf wat gemoedsrust door uit te filteren wat nu niet urgent is. Door vroegtijdig te budgetteren, voorkomt je ook verrassingen onderweg.Maak zo snel mogelijk een gastenlijst.

Of, als je nu niet de exacte gastenlijst hebt, probeer erachter te komen hoeveel gasten je je kunt veroorloven om uit te nodigen. Veel dingen, van de locatie tot de cateringkosten tot het aantal bedankjes dat je koopt, zijn afhankelijk van het aantal gasten dat je hebt. En zoals je waarschijnlijk al zult weten, hoe meer gasten hoe duurder de bruiloft.

Een “leuk budget”

Een van de beste manieren om stress bij bruiloftsplanning te voorkomen? Veel plezier! Het lijdt geen twijfel dat bruiloften een dure aangelegenheid zijn. Houd tijdens het planningsproces een paar euro’s vrij om te ontstressen. Hier zijn een paar manieren om het meeste uit je betrokkenheid te halen.

Trakteer jezelf.

Niets helpt je te ontspannen zoals jezelf trakteren op een rustgevend gezichtsmasker of manicure, of zelfs een heerlijke welness dag.
Een van de beste manieren om de romantiek in het leven te houden, is om samen plezier te hebben. Vind leuke manieren om verbinding te maken tijdens deze drukke tijd, plan een leuke bioscoop, je favoriete restaurantje, of gewoon een avond uit met je vrienden en vriendinnen.
kortom ontstress tijdens bruiloftplanning, en vergeet niet om plezier te maken.

Een duidelijk communicatieplan

Het is moeilijk om alles te bepalen wat een bruid nodig heeft om zich klaar te maken voor een bruiloft. Een paar extra tips om ervoor te zorgen dat je geen enkel items op je trouwdag mist:

Communiceer duidelijk met de mensen die bij je bruiloft betrokken zijn. Zorg ervoor dat je duidelijk communiceert met de mensen die betrokken zijn bij je ceremonie en receptie. Dit is iedereen, van je trouwambtenaar tot je verkopers tot je bruidsmeisjes en groomsmen. Stel duidelijke verwachtingen voor elke persoon op hoe laat je verwacht dat ze aankomen, geef duidelijke adressen en aanwijzingen en zorg ervoor dat alle prijzen voorafgaand aan de grote dag met leveranciers worden vastgesteld.

Gun jezelf de dag voor de bruiloft.

Probeer de dag voor de bruiloft wat tijd vrij te maken om alles wat je nodig hebt op een rij te krijgen. Op deze manier zul je je niet gestrest voelen op de dag van.
Bel vooruit om afspraken te bevestigen. Heb je maanden voor je huwelijk een haar-afspraak gemaakt? Bel de salon een paar dagen voor de afspraak alleen om te bevestigen, voor het geval dat je wijzigingen in het schema moet maken.

Je grote dag

Je klaarmaken voor een bruiloft heeft zijn eigen uitdagingen, maar als je super voorbereid bent, ben je op de grote dag ontspannen. Neem de juiste stappen wanneer je net verloofd bent en je zult je een echte bruid voelen terwijl je door het planningsproces van het huwelijk gaat.