Wettelijke trouwlocatie en gemeenten in Limburg

De Provincie Limburg heeft 40 gemeenten en gemeentehuizen. Ook in Limburg ben je in veel gemeente vrij om je eigen locatie uit te zoeken.Wilt Je liever thuis trouwen of in een stamkroeg, of andere locatie, informeer dan bij uw eigen gemeente in Limburg naar de mogelijkheden. Vaak is buiten trouwen ’n probleem.De trouwtarieven veranderen ieder jaar in elke gemeente.Ook elke gemeente heeft zijn eigen trouwtarieven. In sommige gemeenten kan er op bepaalde dagen gratis worden getrouwd.

KIJK HIER VOOR BIJZONDERE TROUWLOCATIES IN LIMBURG

Alle trouwleveranciers in Trouwen in Limburg

Gemeente en gemeentehuis in Limburg

TROUWEN IN BEEK

Trouwlocaties

• Het gemeentehuis 
• Café Restaurant Aan de Meule

Trouwen op een locatie naar keuze

Een bruidspaar kan er echter ook voor kiezen om op een andere willekeurige plek in Beek te trouwen. De locatie dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen, de belangrijkste zijn:
• De trouwlocatie moet binnen de gemeentegrens liggen.
• De trouwlocatie mag niet in strijd zijn met de openbare orde en dient uit esthetisch oogpunt acceptabel te zijn.
• De locatie heeft tijdens de ceremonie de status van gemeentehuis en is dus gedurende de huwelijksvoltrekking openbaar (vrij toegankelijk voor iedereen).
• De locatie moet overdekt zijn.

In of bij de locatie dient een ruimte te zijn waar de (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand zich kan omkleden. Tevens zal in de ruimte een tafel, stoelen en voldoende verlichting aanwezig moeten zijn. De tijden dat op een externe locatie een ceremonie gehouden kan worden zijn dezelfde als de uren waarop ook in het gemeentehuis een huwelijk plaatsvindt.

Het bruidspaar dat op een externe locatie wenst te trouwen, dient hiervoor een schriftelijk verzoek in bij de gemeente Beek.

Trouwambtenaren

De BABS die het huwelijk voltrekt neemt ongeveer 2 weken voor de huwelijksdatum contact met jullie op. Dit wordt gedaan omdat er veel besproken moet worden over het huwelijk. Eventuele wensen kun je bij de trouwambtenaar kenbaar maken.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Kosteloze huwelijken vinden plaats op maandag en woensdag om 10.00 uur zijnde geen feestdag en worden in het gemeentehuis voltrokken.

Meer informatie Beek

Gemeente Beek
Raadhuisstraat 9
6191 KA Beek
Tel: 046 4389222
Website: www.gemeentebeek.nl
E-mail: info@gemeentebeek.nl

TROUWEN IN BEEKDAELEN

Trouwlocaties

De gemeente Beekdaelen heeft een aantal vaste trouwlocaties. Je kunt ook op een locatie naar keuze binnen de gemeente Beekdaelen jouw huwelijk laten sluiten. Dit heet een vrije locatie. 

• Gemeentehuis Nuth
• Gemeentehuis Schinnen
• Hof van Hulsberg
• Kasteel Doenrade
• Kasteel Wijnandsrade
• Nonke Buusjke
• De Pingershoeve
• De Schinvelderhoeve

Trouwambtenaren

De gemeente Beedaelen heeft meerdere trouwambtenaren aangewezen die huwelijken mogen voltrekken. Je mag zelf aangeven welke trouwambtenaar jouw voorkeur heeft. De gemeente zal vervolgens bekijken of deze trouwambtenaar op jouw gewenste dag ook beschikbaar is. Hij/zij neemt contact met je op om een afspraak te maken voor een gesprek. Zo krijgt de ceremonie een persoonlijk karakter.

Kosten trouwen

Bekijk hier de kosten trouwen. 

Gratis trouwen

Een kosteloos huwelijk is mogelijk op dinsdag tussen 09.00 en 09.30 uur op het gemeentehuis te Nuth (enkel voor inwoners van de gemeente Beekdaelen). 

Meer informatie Beekdaelen

Bezoekadressen:
Deweverplein 1, 6361 BZ Nuth
Scalahof 1, 6365 BK Schinnen
Kloosterlaan 7, 6451 EN Schinveld
Website: www.beekdaelen.nl
E-mail: gemeente@beekdaelen.nl

 TROUWEN IN BEESEL

Trouwlocaties

• Oud Raadhuis Beesel
• Oud Raadhuis Reuver
• Kapel van Woongoed 2-Duizend
• Gemeentehuis
• Vrije locatie

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Kiezen jullie voor een gratis huwelijk dan betaal je geen kosten voor de huwelijksvoltrekking. Je betaalt alleen het afschrift van de akte van huwelijksaangifte (en trouwboekje als je hiervoor kiest). Van het bruidspaar dient tenminste één persoon in de Basisregistratie personen van de gemeente Beesel ingeschreven te staan. Het huwelijk vindt plaats op het gemeentehuis op maandag om 15.45 en om 16.00 uur.

Meer informatie Beesel

Gemeente Beesel
Raadhuisplein 1
5953 AL Reuver
Tel: 077 4749292
Website: www.beesel.nl
E-mail: info@beesel.nl

 TROUWEN IN BERGEN

Trouwlocaties in Bergen

De gemeente Bergen heeft 2 mooie trouwlocaties:
– Trouwzaal van het gemeentehuis
– De Tiendschuur

Trouwzaal van het gemeentehuis

In de trouwzaal van het gemeentehuis is plaats voor maximaal 75 personen.
Ook kan er getrouwd worden in een kleinere commissiekamer van het gemeentehuis, met 10 zitplaatsen. De huwelijkssluiting in het gemeentehuis duurt maximaal een uur. Parkeergelegenheid is er voldoende. De gemeente Bergen zorgt voor een smaakvolle aankleding van de trouwzaal en na de huwelijkssluiting speelt het carillon de bruidsmars.

Vrije locatie om te trouwen

Heb je zelf een mooie locatie op het oog binnen de gemeentegrenzen van Bergen waar je wilt trouwen? Dan komt de BABS graag kijken of de locatie geschikt is om er een huwelijk te sluiten. Belangrijk is in dat geval wel, dat je dat minimaal één maand van tevoren aan de gemeente doorgeeft.

Kosten van een huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Op maandag kun je om 09.00 en 09.30 uur kosteloos trouwen in de Maas-, Grens- of spreekkamer van het gemeentehuis. De kosten van het trouwboekje en de verplichte documenten moet je wel betalen.

Meer informatie over trouwen Bergen

Gemeentehuis Bergen
Raadhuisstraat 2
5854 AX Bergen
Tel: 0485-348383
Website: www.bergen.nl
E-mail: info@bergen.nl

TROUWEN IN ECHT SUSTEREN

Trouwlocaties

• Stadhuis
• Kasteel Eyckholt
• De Plats
• De Roosterhoeve

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt voltrokken door een buitengewone ambtenaar van de burgerlijke stand. Dit zijn personen, die in het algemeen geen vast dienstverband bij de gemeente hebben, maar op afroep bereid zijn om huwelijken te voltrekken. In incidentele gevallen kan het nog voorkomen, dat de ambtenaren van de burgerlijke stand, die op de gemeentesecretarie werkzaam zijn en huwelijken voltrekken. 

In het algemeen zal de BABS kort na de aangifte telefonisch contact met het aanstaande bruidspaar opnemen om een datum af te spreken voor een gesprek. Dit zal over het algemeen plaatsvinden in het huis van het bruidspaar. Wanneer deze buiten gemeente Echt-Susteren valt, maar deze gemeente hebben gekozen als keuzegemeente, zal een afspraak gemaakt worden in het gemeentehuis van Echt. Het is mogelijk om een voorkeur voor een bepaalde BABS uit te spreken. Op de website van de gemeente stellen de trouwambtenaren zichzelf voor.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Dinsdag om 09.00 en 09.15 uur is geen recht verschuldigd indien er een huwelijk gesloten wordt in het gemeentehuis. Dit geldt niet voor kasteel Eyckholt, de Plats en voor een thuishuwelijk. Er is geen opvang en begeleiding door de bode van het stadhuis, geen muziek in de trouwkamer en er vindt een standaard toespraak plaats door de trouwambtenaar zonder voorafgaand intakegesprek middels huisbezoek.

Meer informatie Echt-Susteren

Gemeente Echt-Susteren
Nieuwe Markt 55
6101 CV Echt
Tel: 0475 478478
Website: www.echt-susteren.nl
E-mail: info@echt-susteren.nl

TROUWEN IN EIJSDEN MARGRATEN

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
• Het Koetshuis in Rijckholt
• De Laathof in Mesch
• Hoeve Hoogcruts in Noorbeek
• Familiemuseum Eijsden
• Beeldentuin Heerdeberg in Cadier en Keer

Trouwambtenaren

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) sluit het huwelijk. De trouwambtenaar maakt een afspraak met je voor een gesprek over de ceremonie. Je kunt daarbij je persoonlijke wensen aangeven.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Op woensdag tussen 09.00 en 10.00 uur kun je gratis trouwen als je aan de volgende voorwaarden voldoet:
• Geen ceremonie of toespraken
• Maximale duur 15 minuten

Neem telefonisch contact op met de gemeente om een gratis huwelijk te regelen.

Meer informatie Eijsden-Margraten

Gemeentehuis Eijsden-Margraten
Amerikaplein 1
6269 DA Margraten
Tel: 043-4588488
Website: www.eijsden-margraten.nl
E-mail: info@eijsden-margraten.nl

TROUWEN IN GENNEP

Trouwlocaties

De gemeente Gennep heeft een aantal bijzondere trouwlocaties en is bijzonder trots op het cultuurhistorisch erfgoed binnen haar gemeentegrenzen. Maar liefst 25 rijksmonumenten en 8 gemeentelijke monumenten. Een daarvan is het, letterlijk boven alles uitstekende, prachtige stadhuis, daterend uit 1620. 

Trouwambtenaren

Misschien nog wel belangrijker dan de trouwlocatie is de trouwambtenaar oftewel de BABS. Aan de gemeente Gennep zijn een aantal trouwambtenaren verbonden die zich op de website van de gemeente voorstellen en ieder op hun eigen wijze kenbaar maken hoe zij er alles aan azullen doen om voor jullie als bruidspaar een onvergetelijke dag te realiseren.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Sober huwelijk

De ceremonie bevat de wettelijke formaliteiten en een korte toespraak, wordt voltrokken in het gemeentekantoor en is mogelijk op donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur. De ceremonie duurt ongeveer 15 minuten. Er mogen maximaal 12 personen anwezig zijn (inclusief bruidspaar en getuigen). Dit huwelijk dient minimaal 4 weken voor de trouwdatum te worden gereserveerd.

Gratis trouwen

De ceremonie becat alleen de wettelijke formaliteiten en wordt voltrokken in het gemeentekantoor en is mogelijk om maandag om 09.00 of 09.15 uur. De ceremonie duurt ongeveer 5 minuten. Er mogen maximaal 12 personen aanwezig zijn (inclusief bruidspaar en getuigen). Dit huwelijk dient minimaal 4 weken voor de trouwdatum te worden gereserveerd.

Meer informatie Gennep

Gemeente Gennep
Ellen Hoffmannplein 1
6590 HD Gennep
Tel: 0485 494141
Website: www.gennep.nl
E-mail: gemeente@gennep.nl

TROUWEN IN GULPEN WITTEM

Trouwlocaties

• In de raadzaal van het gemeentehuis
• Oude Kerktoren in Gulpen
• Kasteel Wittem
• Wijndomein de Planck
• De Kloosterbibliotheek in Wittem
• De Eyserhof in Eys

Eenmalige trouwlocatie

Voor het verkrijgen van toestemming voor trouwen op een eenmalige locatie dien je vier maanden van te voren schriftelijk een aanvraag in bij de gemeente Gulpen-Wittem.

Trouwambtenaren

Een Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand, ook wel BABS genoemd, is degene die namens de gemeente huwelijken voltrekt. De afdeling Burgerzaken wijst een trouwambtenaar toe die het huwelijk voltrekt. Het is mogelijk dat je een voorkeur uitspreekt voor een bepaalde ambtenaar. Je dient dit uiterlijk zes weken voor het huwelijk door te geven. De afdeling Burgerzaken kan niet garanderen dat deze ambtenaar ook daadwerkelijk het huwelijk zal voltrekken. Ongeveer twee weken voor de geplande trouwdatum neemt een BABS contact met je op om een kennismakingsgesprek te plannen. Op de website van de gemeente Gulpen-Wittem stellen de trouwambtenaren zichzelf aan jullie voor.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Op maandag van 14.00 tot 16.00 uur kan er kosteloos getrouwd worden in de gemeente Gulpen-Wittem. Meer informatie kun je opvragen bij de gemeente.

Meer informatie Gulpen-Wittem

Gemeente Gulpen-Wittem
Vliegenstraat 12
6271 DA Gulpen
Tel: 043 8800600
Website: www.gulpen-wittem.nl
E-mail: info@gulpen-wittem.nl

TROUWEN IN HEERLEN

Trouwlocaties

• De burgerzaal van het Stadhuis
• Hotel Kasteel TerWorm
• Kasteel Hoensbroek
• Auberge de Rousch

Eigen trouwlocatie is mogelijk

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Op maandag om 10.00 en 10.20 uur kun je kosteloos trouwen op het Stadhuis in Heerlen.

Meer informatie Heerlen

Gemeente Heerlen
Geleenstraat 25-27
6411 HP Heerlen
Tel: 045 5605040
Website: www.heerlen.nl
E-mail: gemeente@heerlen.nl

 TROUWEN IN HORST AAN DE MAAS

Trouwlocaties

• Raadszaal gemeentehuis
• Trouwzaal gemeentehuis
• Parkhotel Horst 
• Trouwzaal Huis van de Streek
• Lignum Antiquum Broekhuizenvorst 
• Attractiepark Toverland Sevenum
• Turfhoeve Sevenum 
• Landgoed Kortenbos
• Herberg de Lindehoeve, Grubbenvorst
• Hoeve Rosa

Trouwambtenaren

Het huwelijk zal voltrokken worden door een buitengewone ambtenaar van de burgerlijke stand. Op de website van de gemeente horst aan de Maas stellen de trouwambtenaren zichzelf voor.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Het is mogelijk om in de gemeente Horst aan de Maas gratis te trouwen. Dit kan alleen in de trouwzaal op maandag en woensdag om 09.00 uur.

Meer informatie Horst aan de Maas

Gemeentehuis Horst aan de Maas
Wilhelminaplein 6
5961 ES Horst
Tel: 077 4779777
Website: www.horstaandemaas.nl
E-mail: gemeente@horstaandemaas.nl

TROUWEN IN KERKRADE

Trouwlocaties

• Raadhuis
• Kasteel Erenstein
• Gaia Zoo
• Parkstad Limburg Stadion
• Continium – Discovery Center Kerkrade 
• Leathof
• Botanische tuinen
• De Oude Schacht

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Op dinsdag om 09.30 en om 10.00 uur kun je gratis trouwen in het Raadhuis. Meer informatie kun je opvragen bij de gemeente Kerkrade.

Meer informatie Kerkrade

Gemeente Kerkrade
Markt 33
6461 EC Kerkrade
Tel: 045 5676395
Website: www.kerkrade.nl

TROUWEN IN LANDGRAAF

Tarieven trouwen Landgraaf

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Nederlandse gemeenten zijn wettelijk verplicht om de mogelijkheid te bieden tot een kosteloos huwelijk. Het kosteloze huwelijk is een beperkte variant van het betaalde huwelijk en heeft tot doel dat ‘iedere burger’ wettelijk kan trouwen. 

Bij het kosteloze huwelijk is er geen rode loper bij de ingang, geen muziek en er wordt geen toespraak gehouden die toegespitst is op het bruidspaar. De ambtenaar van de Burgerlijke Stand beperkt zich tot de uitvoering van het formele gedeelte. Het kosteloze huwelijk duurt ongeveer 10 minuten en vindt plaats op de maandagochtend om 10.00 en 10.30 uur. Een kosteloos huwelijk is alleen mogelijk als het bruidspaar, dan wel één van beide personen, woonachtig is in de gemeente Landgraaf en de handelingen vinden zoveel mogelijk plaats in de spreekkamer van de Burgerlijke Stand.

Meer informatie Landgraaf

Gemeente Landgraaf
Raadhuisplein 1
6371 LA Landgraaf
Tel: 045 5695480
Website: www.landgraaf.nl
E-mail: gemeente@landgraaf.nl

TROUWEN IN LEUDAL

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
• Kasteel Groot Buggenum

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Op maandag en woensdag om 09.00 uur kan er kosteloos getrouwd worden in de gemeente Leudal. Voor meer informatie kun je terecht bij de gemeente.

Meer informatie Leudal

Gemeente Leudal
Leudalplein 1
6093 HE Heythuysen
Tel: 0475 859000
Website: www.leudal.nl
E-mail: info@leudal.nl

TROUWEN IN MAASGOUW

Trouwlocaties

In de gemeente Maasgouw zijn verschillende unieke trouwlocaties, waarvan 2 in de Raadszaal te Heel en het Publiekscentrum Maasbracht. Op de vier buitenlocaties, Protestants kerkje in Stevensweert, Kasteelhoeve De Grote Hegge, Theater De Abdijhof Thorn en op Partyschip de Cascade/Stadt Wessem kun je buiten de normale openingsuren ook trouwen op zondag tussen 09.00 en 16.00 uur.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Kosteloos trouwen kan op maandagochtend om 09.00 uur.

Meer informatie Maasgouw

Gemeentehuis Maasgouw
Markt 36
6051 DZ Maasbracht
Tel: 0475 852500
Website: www.gemeentemaasgouw.nl
E-mail: info@gemeentemaasgouw.nl

TROUWEN IN MAASTRICHT

Trouwlocaties

• Stadhuis (De Prinsenkamer)
• Stadhuis (De historische raadzaal)
• Het Generaalshuis (Edmond Hustinxzaal – Theater aan het Vrijthof)
• Chateau Neercanne
• Cellebroederskapel
• Mosae Forum 10

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

In Maastricht kun je gratis trouwen op maandagochtend. Hiervoor geldt een langere wachttijd. 

Meer informatie Maastricht

Gemeenteloket Maastricht
Mosae Forum 10
6211 DW Maastricht
Tel: 043 3504040
Website: www.gemeentemaastricht.nl
E-mail: post@maastricht.nl

TROUWEN IN MEERSSEN

Trouwlocaties

De gemeente Meerssen heeft een aantal prachtige trouwlocaties waar bruidsparen voor de wet kunnen trouwen. Alle trouwlocaties in de gemeente Meerssen maken van jullie huwelijksdag een onvergetelijke dag.
• Gemeentehuis
• De Gloriëtte
• Proosdijhoeve 
• Leopoldskerkje in Meerssen
• De Synagoge

Eenmalig aanwijzen trouwlocatie

Het is mogelijk om binnen de gemeentegrenzen van Meerssen te trouwen op een andere locatie. De locatie dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Voor het aanwijzen van een dergelijke locatie dient een schriftelijk verzoek gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Meerssen. De kosten bedragen € 559,- (maandag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 19.00 uur). Op zaterdag geldt een toeslag van € 234,- voor een huwelijksvoltrekking tussen 10.00 uur en 19.00 uur. Voor huwelijksvoltrekking tussen 19.00 uur en 10.00 uur geldt een (extra) toeslag van € 234,- van maandag t/m zaterdag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de ambtenaren van de burgerlijke stand.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Op maandag- en donderdagmorgen tussen 9.00 uur en 9.30 uur kan er gratis getrouwd worden. Er vindt dan vooraf geen gesprek plaats met de BABS. De ceremonie bestaat uitsluitend uit het voltrekken trouwen.

Meer informatie Meerssen

Gemeente Meerssen
Beekstraat 51
6231 LE Meerssen
Tel: 043 3648100
Website: www.meerssen.nl
E-mail: info@meerssen.nl

TROUWEN IN MOOK EN MIDDELAAR

Trouwlocaties

• Raadzaal gemeentehuis
• Café-zalen De Poort van Limburg
• Restaurant/Herberg ’t Zwaantje
• Jachtslot de Mookerheide

Zelf gekozen locatie

Ook kan een huwelijk op een zelf gekozen locatie worden voltrokken. Hier zijn voorwaarden aan verbonden. Je kunt hierover contact opnemen met het KlantContactCentrum. Minimaal 3 maanden voor de beoogde huwelijksdatum moet een schriftelijk verzoek worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders

Trouwtijden

Het hele jaar door kan getrouwd worden op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 tot 19.00 uur zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur en zondag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Gratis trouwen kan op dinsdagmorgen tussen 09.00 en 10.00 uur in een spreekkamer van het gemeentehuis. De plechtigheid bestaat alleen uit de wettelijk voorgeschreven formaliteiten zoals het geven van het ja-woord, het ondertekenen van de huwelijksakte door het bruidspaar en de getuigen en het uitreiken van het trouwboekje (voor het trouwboekje worden wel kosten in rekening gebracht). De hele voltrekking duurt ongeveer 10 minuten. In de spreekkamer is slechts plaats voor enkele gasten.

Meer informatie Mook en Middelaar

Gemeentehuis Mook en Middelaar
Raadhuisplein 6
6585 AP Mook
Tel: 024 6961939
Website: www.mookenmiddelaar.nl
E-mail: gemeente@mookenmiddelaar.nl

TROUWEN IN NEDERWEERT

Trouwlocaties

De trouwzaal in het gemeentehuis is van maandag t/nm vrijdag beschikbaar tussen 09.00 en 18.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Ook in ‘Lieberte Gon’ de authentieke boerderij en het openluchtmuseum Eynderhoof, kun je terecht voor een huwelijk. De trouwzaal in ‘Lieberte Gon’ is op alle dagen beschikbaar van 09.00 tot 18.00 uur. Tijdens de openingstijden van het museum, in overleg.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Op maandagochtend om 9.00 uur en om 10.00 uur kunnen jullie gratis trouwen in het gemeentehuis van Nederweert.

Meer informatie Nederweert

Gemeente Nederweert
Raadhuisplein 1
6031 VR Nederweert
Tel: 0495 677111
Website: www.nederweert.nl
E-mail: info@nederweert.nl

 TROUWEN IN PEEL EN MAAS

Tarieven trouwen Peel en Maas

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Je kunt in de gemeente Peel en Maas woensdagochtend om 09.00 en 09.30 gratis trouwen. Meer informatie kun je opvragen bij de gemeente.

Meer informatie Peel en Maas

Gemeente Peel en Maas
Wilhelminaplein 1
5981 CC Panningen
Tel: 077 3066666
Website: www.peelenmaas.nl
E-mail: info@peelenmaas.nl

TROUWEN IN ROERDALEN

Trouwlocaties

• Kasteel Daelenbroeck
• Kasteel Aerwinkel
• Jachtslot Kasteel Montfort

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Kosteloze huwelijken vinden alleen plaats in het gemeentehuis op de maandag- en dinsdagmorgen van 09.00 uur tot 09.15 uur. Meer informatie kun je bij de gemeente Roerdalen opvragen.

Meer informatie Roerdalen

Gemeente Roerdalen
Schaapsweg 20
6077 CG Sint Odiliënberg
Tel: 0475 538888
Website: www.roerdalen.nl
E-mail: info@roerdalen.nl

 TROUWEN IN ROERMOND

Trouwlocaties

• Het Stadhuis aan de Markt
• Kasteeltje Hattem
• Arresthuis
• River Plaza
• Sunset Lounge (april-oktober)
• Lounge 44
• TheaterHotel de Oranjerie
• Restaurant Oolderhof en hotel de Oolderhofjes
• De Kiosk op het Munsterplein
• Het Sint Jozef kerkje in de buurtschap “de Weerd”
• Het voormalig raadhuis van Swalmen
• De Pastorie
• Het Prinsenhof
• Museum het Cuypershuis

Kosten Trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Er kan gratis getrouwd worden op woensdagmorgen om 9.00 uur en 9.15 uur.

Meer informatie Roermond

Stadhuis Roermond
Markt 31
6041 EM Roermond
Tel: 0475 359999
Website: www.roermond.nl
E-mail: mail@roermond.nl

TROUWEN IN SIMPELVELD

Je kunt van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur trouwen in Simpelveld. Op verzoek en in overleg met de (buitengewone) ambtenaar van de burgerlijke stand kun je ook op zondag trouwen. Trouwlocatie

Huwelijken worden voltrokken in de raadzaal van het gemeentehuis. Je kunt ook zelf een trouwlocatie kiezen voor één dag. Hiervoor dien je een verzoek in bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

In de gemeente Simpelveld kun je kosteloos trouwen op dinsdag- en donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 uur. Meer informatie kun je opvragen bij de gemeente.

Meer informatie Simpelveld

Gemeente Simpelveld
Markt 1
6369 AH Simpelveld
Tel: 045 5448383
Website: www.simpelveld.nl
E-mail: info@simpelveld.nl

TROUWEN IN SITTARD GELEEN

Trouwlocaties

Je kunt binnen de gemeente Sittard-Geleen op unieke locaties trouwen. In het Stadhuis in Geleen en in het Stadhuis in Sittard is een trouwzaal beschikbaar. De huwelijksvoltrekking  kan ook op een andere trouwlocatie plaatsvinden. Informeer hierover bij de gemeente.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Je kunt in de gemeente Sittard-Geleen kosteloos trouwen op dinsdag tussen 09.00 en 10.00 uur in de trouwkamer van het gemeentehuis.

Meer informatie

Stadswinkel gemeente Sittard-Geleen
Markt 1
6161 GE Geleen
Tel: 046 4777777
Website: www.sittard-geleen.nl
E-mail: info@sittard-geleen.nl

TROUWEN IN STEIN

Trouwlocaties

In de gemeente Stein kun je op verschillende locaties trouwen, uiteraard in de raadzaal van het gemeentehuis maar ook in één van de zalen van Kasteel Elsloo of in de Protestantse Kerk in Urmond.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Iedere gemeente moet gelegenheid bieden dat stellen gratis kunnen trouwen. Dit staat in de Wet rechten burgerlijke stand. Gemeenten mogen wel voorwaarden stellen aan trouwparen en ceremonies. Voorbeelden zijn:
• Kosteloos trouwen is mogelijk op maandag van 09.00 tot 12.00 uur
• Er mogen geen toespraken worden gehouden
• Gratis trouwen is slechts mogelijk voor ‘eigen’ inwoners van de gemeente
• Er zijn slechts een beperkt aantal gasten toegestaan
• Er is geen muziek
• Er wordt 1 ceremonie gehouden voor alle gegadigden voor kosteloze huwelijksvoltrekking van die week tegelijk.

Meer informatie over Stein

Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
Tel: 046 4359393
Website: www.gemeentestein.nl
E-mail: info@gemeentestein.nl

TROUWEN IN VAALS

Trouwlocaties

Je hebt de keuze uit meerdere trouwlocaties, zowel in als buiten het gemeentehuis. Elke trouwlocatie heeft zijn eigen charme en uitstraling. 

Huwelijk buiten het gemeentehuis:
Naast een huwelijksvoltrekking in het gemeentehuis zijn er mogelijkheden om te trouwen in: 
• Museum de Kopermolen  
• Kasteel Vaalsbroek
• Kasteel Bloemendal
• De Wilhelminatoren

Trouwambtenaren

Mocht je een specifieke voorkeur hebben voor één van de trouwambtenaren, dan kun je dit bij de reservering trouwen kenbaar maken. 

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Je kunt in de gemeente Vaals kosteloos trouwen in het gemeentehuis op dinsdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur. Meer informatie kun je opvragen bij de gemeente.

Meer informatie over Vaals

Gemeente Vaals
Von Clermontplein 15
6290 AL Vaals
Tel: 043 3068568
Website: www.vaals.nl
E-mail: info@vaals.nl

TROUWEN IN VALKENBURG AAN DE GEUL

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
• Daelhemergroeve

Er kan ook gekozen worden voor elke openbare locatie, informeer hierover bij de gemeente.

Een buitenlocatie kan ook nog kosten in rekening brengen voor de huur van de locatie. Dit is vrij te bepalen door de locatie en deze kosten komen dus bovenop de hierboven genoemde kosten.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Je kunt in de gemeente Valkenburg aan de Geul kosteloos trouwen op maandag tussen 09.00 en 11.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Meer informatie Valkenburg aan de Geul

Park Dersaborg
Geneindestraat 4
6301 HC Valkenburg
Tel: 043 6099292
Website: www.valkenburg.nl
E-mail: info@valkenburg.nl

TROUWEN IN VENLO

Gratis trouwen

Een huwelijksvoltrekking in de stadswinkel Venlo op maandag tussen 09.00 en 09.30 uur is gratis; de kosten voor een trouwboekje worden welk in rekening gebracht. De ceremonie vindt palats in een vergaderruimte in de stadswinkel en is eenvoudig van karakter en duurt maximaal 10 minuten. Een voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar of het afspelen van muziek is hierbij niet mogelijk. Het maximaal aantal toegestane personen bij een kosteloze huwelijksvoltrekking is 10, inclusief het bruidspaar.

Meer informatie Venlo

Stadswinkel Venlo
Prinsessesingel 30
5911 HT Venlo
Tel: 077 3596666
Website: www.venlo.nl
E-mail: info@venlo.nl

TROUWEN IN VOERENDAAL

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
• Villa de Proosdij
• Cultureel Centrum De Borenburg
• Wijngoed Fromberg

Trouwen op locatie

Al geruime tijd bestaat de mogelijkheid dat bruidsparen in de gemeente Voerendaal hun huwelijk op elke willekeurige locatie binnen de gemeentegrenzen kunnen laten voltrekken. Als u zelf een mooie andere locatie binnen de gemeentegrens heeft waar u uw ceremonie wilt laten plaatsvinden, kunt u dit bij ons aanvragen.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Er kan kosteloos getrouwd worden op dinsdag en donderdagmorgen om 09.00 uur. Meer informatie kun je opvragen bij de gemeente.

Meer informatie Voerendaal

Gemeente Voerendaal
Raadhuisplein 1
6367 ED Voerendaal
Tel: 045-5753399
Website: www.voerendaal.nl
E-mail: info@voerendaal.nl

 TROUWEN IN VENRAY

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
• De Rooijerie
• Rondvaartboot Filia Mosae
• Het Theehuis
• De Witte hoeve

Andere locaties

Je kunt, behalve in het gemeentehuis en de aangewezen locaties, ook op een locatie naar eigen keuze trouwen. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Neem op tijd contact op met de gemeente om te bekijken of jullie keuze hieraan voldoet. Het is verstandig om met het plannen van een datum te wachten tot je de beslissing van de gemeente hebt.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Gratis trouwen in de gemeente Venray kan op donderdagochtend om 09.15 en 09.45 uur. Meer informatie kun je opvragen bij de gemeente.

Meer informatie Venray

Gemeente Venray
Raadhuisstraat 1
5801 MB Venray
Tel: 0478-523333
Website: www.venray.nl
E-mail: info@venray.nl

TROUWEN IN WEERT

Trouwlocaties

• Het Stadhuis
• De Paterskerk Biest
• Museum Jacob van Horne (alleen op vrijdag)

Aan een huwelijksvoltrekking, die niet in de trouwzaal van het gemeentehuis plaatsvindt zijn extra kosten verbonden. Deze zijn afhankelijk van de gekozen locatie.

Trouwen op eigen locatie

Naast de bovenstaande vaste locaties is het ook mogeljk om te trouwen op een zelf gekozen locatie. Bijvoorbeeld op een plek die voor jou een bijzondere betekenis heeft of de juiste sfeer bij jou oproept voor een onvergetelijke dag. Je kunt je wens voor een speciale locatie schriftelijk kenbaar maken, dit moet minimaal 16 weken voor jullie trouwdatum. De locatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de door jou gekozen plek bijvoorbeeld:
• Een gebouw (zoals een horecagelegenheid), een voorziening gelegen bij een gebouw
• Ten aanzien van de (brand)veiligheid geschikt zijn

Voldoet jouw locatie aan de spelregels en voorwaarden, dan kan deze incidenteel voor de duur van de ceremonie als trouwlocatie worden aangewezen. De regels en het formulier voor de aanvraag zijn via de website van de gemeente te downloaden.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Op dinsdagochtend om 9.00 uur en 09.30 uur kun je gratis trouwen.
Bij deze huwelijksvoltrekking wordt er géén toespraak gehouden.
De kosteloze huwelijken vinden plaats in een spreekkamer en er kunnen maximaal 6 personen (incl. bruidspaar, getuigen en fotograaf) bij aanwezig zijn.

Meer informatie Weert

Gemeente Weert
Wilhelminasingel 101
6001 GS Weert
Tel: 0495-575000
Website: www.weert.nl
E-mail: gemeente@weert.nl