Trouwen

Vrije trouwlocatie

Je kunt, behalve in het gemeentehuis en de aangewezen locaties, ook op een locatie naar eigen keuze trouwen. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Neem op tijd contact op met de gemeente om te bekijken of jullie keuze hieraan voldoet. Het is verstandig om met het plannen van een datum te wachten tot je de beslissing van de gemeente hebt.

Hebben jullie een trouwlocatie op het oog? Loop dan de volgende stappen door:
• Kijk of de locatie voldoet aan de wettelijke voorwaarden. Je mag bijvoorbeeld niet zomaar op alle locaties trouwen. Wat niet mag: in of onder water, in de lucht en in particuliere woningen.

• Vraag bij de beheerder van de locatie na of er een gebruiksvergunning is.  Alle openbare gebouwen beschikken over een gebruiksvergunning. Als er geen vergunning aanwezig is dan moet de beheerder deze aanvragen. Dit kan via het aanvraagformulier. De beheerder én jullie ontvangen zo spoedig mogelijk (binnen 6 weken) bericht. Pas als je een bevestiging hebt ontvangen dat er een vergunning is verstrekt kun je de volgende stap zetten.
• De beheerder moet een verklaring afgeven waarin staat dat de locatie aan alle eisen voldoet. De ondertekende verklaring geeft de beheerder af bij jou of bij de gemeente Venray. De gemeente neemt een beslissing (positief of negatief) om jullie gewenste locatie aan te wijzen als trouwlocatie. Je krijgt hierover schriftelijk bericht.

Tarieven trouwen venray

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Gratis trouwen in de gemeente Venray kan op donderdagochtend om 09.15 en 09.45 uur. Meer informatie kun je opvragen bij de gemeente.

Meer informatie over trouwen in Venray

Gemeente Venray
Raadhuisstraat 1
5801 MB Venray
Tel: 0478-523333
Website: www.venray.nl
E-mail: info@venray.nl

Trouwlocatie

Trouwleveranciers in de gemeente Venray

BruidsmodeBruidsmode

GelegenheidskledingGelegenheidskleding

TrouwkostuumTrouwkostuum

Bruidsmake-up-kapstersBruidsvisagie

Bruidstaarten-bakkersBruidstaart

WeddingplannersWeddingplanners

Bruiloft-muziekBruiloft-muziek

TrouwfotograafBruidsfotografie

Trouwfilm-videograafTrouwfilm-videograaf

TrouwautoTrouwvervoer

FeestlocatiesFeestlocaties