Het budget voor de bruiloft Informatie kosten trouwen

Budget voor je bruiloft

Hoe bespaar ik op mijn bruiloft

Stel uw bruiloft begroting samen.
Van de jurk naar de receptie, lees hier hoe je je bruiloft budget pland en je daar aan houdt.

De begroting van je bruiloft

De bruiloft begroting is een van de grootste factoren bij het bepalen van een hoop beslissingen, dus het is belangrijk om een duidelijke begroting in het begin van het planningsproces te maken. Als je bang bent te veel te moeten bezuinigen maak een duidelijke lijst. Bepaal eerst de gasten lijst. Daling van het aantal mensen die je uitnodigt op je bruiloft is de snelste manier om kosten te besparen. Vervolgens beslissen wat u bereid bent om uit te geven voor uw budget bruiloft.
Het kan een fantastische bruidsreportage worden, lekker eten, of een verbluffende trouwjurk, maar je moet van te voren weten wat je absoluut niet wilt offeren.
Als je doorgaat met het plannen van een bruiloft op een budget. Het creëren van je eigen trouwkaarten zelf je huwelijksbedankjes maken, vragen wie zijn auto wil lenen als bruidsauto. Wie in de familie heeft een grote tuin met veel bloemen, waar je bladmaterialen en bloemen kan halen voor de decoratie. En zo zijn er tientallen dingen te besparen.
Bijvoorbeeld, je kunt speelruimte geven in de begroting en die kun je uitgeven aan andere dingen, zoals een knock-out bruiloftstaart. Kiezen van de juiste trouwlocatie kunnen ook helpen bij de begroting van je bruiloft.

De meesten van ons dromen van een prachtige bruiloft. Waar we niet van dromen, is het afbetalen van de bruiloft tot de pensionering. Maar serieus is dat de huwelijksindustrie en de bijbehorende kosten uit de hand zijn gelopen en tegenwoordig is er een extravagante aangelegenheid te verwachten. Het zet onnodige druk op koppels en hun gezinnen, maar moet je echt veel besteden om te trouwen?

Kortom, nee. Het is helemaal mogelijk om een ​​onvergetelijke bruiloft te hebben zonder kapot te gaan. Hier is wat achtergrondinformatie over trouwkosten en tips voor het besparen op je bruiloft

Het gemiddelde huwelijksbudget

Zoals het gezegde luidt, is het nooit verstandig om jezelf te vergelijken met anderen, maar als het gaat om hoeveel je kunt verwachten te besteden aan een prachtige bruiloft, helpt het om te weten waar je aan begint. De nieuwste cijfers beweren dat de gemiddelde kosten van een bruiloft in 2018 op 17.000 € liggen!

Maar onthoud dit: een gemiddelde is een gemiddelde. Er zijn waarschijnlijk een paar chique stelletjes die extravagante bruiloften hebben gehaden het gemiddelde omhoog gooien voor de rest die de dingen bescheiden probeerden te houden. Ja, het Nederlandse gemiddelde voor een bruiloft ziet er een beetje prijzig uit, maar ik schat dat de meeste paren minder dan 10.000 € of zelfs veel minder zullen uitgeven.

Dat lijkt er meer op. Trouwen is een mooie en opwindende mijlpaal in het leven, maar er is geen schande in je spel als je de kosten tot een minimum wilt beperken.

Als je het huwelijksbudget wilt bijsnijden, overweeg dan deze items.

1. De bloemen

Bloemen in een bruiloft zijn misschien niet onderhandelbaar, maar er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat verse bloemen je budget kapot maken. "Pioenrozen, gardenia's en tuinrozen klinken als een goed idee, totdat je je realiseert dat je ze niet kunt betalen en in plaats daarvan stelt je bloemist alstromeria en madeliefjes voor, het is de theorie van de champagnesmaak op een bierbudget. Ken je budget en doe wat prijsonderzoek voordat je precies bepaalt wat je wilt op het gebied van bloemen.

Kun je de bloemen van je prieel halen en ze in een middenstuk voor je hoofdtafel veranderen? Kun je je bruidsmeisjesboeketten in vazen ​​op een cocktailtafel zetten na de ceremonie Kunnen je bloemen van het gangpad worden hergebruikt als tafelstukken? Bloemen verplaatsen van de ceremonie naar de feestlocatie is een geweldige manier om het gebruik te maximaliseren en uw waar voor je geld te krijgen.

2. De extra's

Een van de grootste geldverspillers, Paren hebben de neiging om veel geld (en tijd en stress) te verspillen aan kleine details die niemand anders opmerkt. Stellen zien deze details op Pinterest (meestal van onbereikbare gestileerde shoots), en ze spenderen een hoop geld om te proberen ze opnieuw te creëren. Details zoals aangepaste servetten, borden, bedankjes die niemand wil, , enz. Gasten merken het eten, de bar, de energie,en de liefde tussen het paar. Ze merken echt niets van de Pinterest-perfecte details en geven er niets om. "

Over details gesproken, het schenken van het grote geld aan zoiets kleins als bedankjes een beetje veel is. Vaker wel dan niet, zien we ten minste tweederde van de bedankjes achterblijft na de bruiloft. De gasten kunnen zich prima vermaken en dansen en beschouwen de meeste bedankjes als een nutteloze bewaring. Het verstandige is om ervoor te zorgen dat ze een praktisch gebruik hebben of iets leuks en thematisch zijn dat iedereen zou willen, in plaats daarvan nuttige en goedkope gunsten zoals eetbare gunsten of gepersonaliseerde dingen zoals sleutelhangers, balpen etc..

3. De bruidsjurk

Terwijl je misschien je hart op de perfecte jurk legt , maak eerst een ​​omweg voordat je naar de bruidswinkel gaat. Aan het einde van elk seizoen verkopen bruidsalons en ontwerpers hun jurken tegen een sterk gereduceerde prijs. Bruiden moeten elke jurk wat extra tijd en aandacht geven tijdens het winkelen om er zeker van te zijn dat er geen uh is

4. Het huwelijksprogramma

Deze is een vluggertje, maar een goodie die je een paar honderd euro kan besparen op je totale budget. Het beste is om het programma volledig te verlaten als je een eenvoudige bruiloft hebt, aangezien gasten hoogstwaarschijnlijk geen gedrukte gids nodig hebben voor de ceremonie. De meeste gasten verlaten uiteindelijk hun prachtig ontworpen ceremonieprogramma's op hun stoelen, waardoor het stel een stapel restjes en verspilde afdrukkosten achterlaat.

5. De locatie

Het meeste waar bruidsparen hun geld aan verspillen, is de locatie. Locaties kunnen extreem duur zijn. Om een ​​betere deal te krijgen, moet het bruidspaar proberen het te boeken tijdens het laagseizoen of op een doordeweekse dag. ook verschillen de locaties enorm in prijs, bij de een betaal je allinn 50€ p.p. terwijl het bij een andere locatie 100€ is. Hier valt het meest op te bezuinigen.

6. De bruidstaart

De bruidstaart kan ook een echte verslinder uit je budget zijn, Tegenwoordig zijn er taartenspecialisten die 13€ p.p. vragen, ja je hebt dan wel een op en top taart, maar is het nodig, NEE. Gelukkig is de naked bruidstaart een hot item, en deze taart is stukken goedkoper als een traditionele bruidstaart. En ze zien er Fantastisch uit.

7. Het trouwvervoer.

Iedereen droomt natuurlijk van een prachtige trouwauto, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Kijk of iemand van je vrienden of familie een mooie auto heeft, die jullie die dag wil rijden. Het spaart je weer een gigantisch bedrag.

Tot slot

Een slimme planning kan u geld besparen, maar het helpt om te onthouden dat de meeste bruiloften duur zijn. Mijn grootste tip voor is om een ​​duidelijk budget te hebben en het bij te houden. Ja, je trouwdag is één keer in je leven (voor 50 procent van de bevolking, hoe dan ook) -maar het is nog steeds slechts zes uur van één dag. Stel jezelf niet in jaren van schuld om maar zes uur te hebben. '

Prachtige bruiloften vereisen niet dat je heel veel geld hoeft uit te geven of schulden moet aangaan

Financiële planner voor je bruiloft

Bij de voorbereidingen van jullie huwelijk ga je natuurlijk kijken wat het allemaal kost. Het makkelijkste is natuurlijk van te voren een lijst maken wat jullie plannen zijn, en hoe je je trouwdag gaat invullen.Vaak worden er veel dingen over het hoofd gezien. Daarom hier een kleine indicatie wat er allemaal aan onkosten zijn. We zijn daarbij uitgegaan van een huwelijk op Donderdag met ongeveer 25 daggasten, en 100 avondgasten in Euro

 • 75 tot 500 Gemeentehuis
 • 500 Notaris
 • 2500,00 Bruidskleding bruid bruidegom
 • 150,00 Bruidskinderen
 • 1000,00 Ringen
 • 300,00 Kerk
 • 250,00 Boeket en corsages
 • 6000 Diner- en Feest gebaseerd op 100 avond gasten, en 25 daggasten, ( natuurlijk kunnen deze prijzen onderling schelen van zaal tot zaal, er zijn zalen met een arrangement voor 35.00 p.p.(Zonder Diner) Incl. koffie gebak. alle soorten drank, hapjes, na afloop koffie broodjes)
 • Muziek ( avond) dit varieert van 500 tot 2000
 • 1000 Fotograaf dit varieert ook sterk in prijzen.al vanaf 500 euro
 • 400 Vervoer
 • 250 Kapper en cosmetica
 • 400 tot 1000 Bruidstaart voor 100 personen
 • Bedankjes voor honderd gasten, koppels krijgen één bedankjes per stuk van 1 tot 4 euro
 • 300,00 Drukwerk
 • 300,00 Huwelijksnacht
 • 500.00 onvoorziene kosten
 • Dit is slechts een basisindicatie, natuurlijk kunnen er nog vele dingen bij wat niet noodzakelijk is zoals een verzekering voor de huwelijksdag, huwelijksreis.

   


   

  Categorie budget trouwen

 • Besparingstips bruiloft
 • Geld lenen voor bruiloft
 • Goedkoop trouwen
 • Gratis trouwen
 • Blog artikelen

 • Trouwen? romantische besparingstips
 • Tips trouwen
 • Bekijk ook deze categorie

 • Trouwen
 • Bruiloft
 • Huwelijk