Huwelijksdagverzekering

Je mooiste dag goed verzekerd met een bruiloftverzekering

Waarschijnlijk zull je voor je bruiloft alles tot in de puntjes regelen om er een perfecte dag van te maken. Maar sommige zaken laten zich helaas niet voorspellen. Er kan zich onverhoopt een situatie voordoen waardoor je genoodzaakt bent de bruiloft te annuleren of te onderbreken. De teleurstelling is natuurlijk al erg genoeg, laat staan dat je dan ook nog eens met kosten blijft zitten.

De bruiloft is één van de mooiste dagen van je leven. Waarschijnlijk bespaart je dan ook kosten noch moeite om er de bruiloft van te maken zoals je die hebben wilt: een schitterende locatie, een fantastische dag met dierbaren en aansluitend een spetterend feest.

Maar wat?

Als bijvoorbeeld jij of je partner, een familielid, of een getuige door een ongeval of ziekte niet bij de bruiloft kan zijn? Of wat als die schitterende locatie onbruikbaar is geworden? Op dat moment word je geconfronteerd met afspraken en kosten die al gemaakt zijn, terwijl je bruiloft niet doorgaat.
Denk eens aan 25 november 2005, menig bruidspaar en gast kon de feestzaal niet bereiken.Naast het feit dat de dag deze dag één van de belangrijkste dagen van je leven is, gaan er ook forse bedragen mee gemoeid.

Een bruiloftverzekering biedt dekking tegen een aantal belangrijke zaken die je huwelijksdag (en de investeringen en voorbereidingen) in het water zouden kunnen doen vallen. Niet elke verzekering is hetzelfde. Lees daarom de voorwaarden van het bedrijf waar je de verzekering afsluit nauwkeurig door voordat je een handtekening zet.
Als je in het buitenland trouwt, dan moet je daar een speciale verzekering voor afsluiten.

Voordelen van de bruiloft-verzekering zijn:

Uitstel van de bruiloft door ziekte, ongeval, invaliditeit of overlijden van getuigen, ceremoniemeesters en familie
Vergoeding van reeds gemaakte kosten
Vergoeding voor de kosten van het beperken van de schade.

Wat is er niet gedekt?

Financiële problemen van leveranciers (of jullie zelf) en bestaande ziektes worden niet gedekt.
Bij financiële problemen kun je denken aan contractbreuk van een leverancier, of het niet rond krijgen van een vergunning.
Bij bestaande ziektes kun je denken aan je vader die bijvoorbeeld een dag van de bruiloft een migraineaanval krijgt en daardoor niet op de bruiloft kan komen. Dit is niet gedekt door de verzekering.

Situaties die meestal niet gedekt zijn

 

  • De bruid of bruidegom die niet komt opdagen
  • Overspel
  • Faillissement/moeilijkheden met leveranciers en/of locatie.

Wanneer sluit je een trouwverzekering af?

Wacht niet te lang met het afsluiten van een trouwverzekering. Het papierwerk kan best een tijdje in beslag nemen. Sluit hem uiterlijk één maand voor je trouwdag af.

Wat kost een trouwverzekering?

Meestal betaal je voor een trouwverzekering een eenmalige premie die bestaat uit een percentage (tussen de 1,2% en 3%) van het verzekerde bedrag.
Het verzekerde bedrag is het totale bedrag dat jullie uitgeven aan de bruiloft. Daarnaast speelt ook mee wat je wilt verzekeren: hoe meer er gedekt wordt, hoe hoger de prijs.
Een basisverzekering bij een bruiloft van € 15.000 kost bijvoorbeeld rond de € 180. Wil je je extra verzekeren tegen slecht weer? Dan ben je al snel rond de € 400 kwijt.