De leukste dresscode voor je bruiloft

Dresscode bruiloft

Een erg leuke ontwikkeling in bruiloftsland is dat de dresscode weer terug van weg is geweest. Op menig huwelijksuitnodiging staat tegenwoordig een dresscode waardoor de bruiloftsgasten zich weer helemaal in kunnen uitleven en ook meteen een goede reden hebben om zich eens lekker in het nieuw te steken.Met de dresscode van nu hebben we het dan ook niet over de traditionele, zoals de black tie of cocktail. Nee we hebben het hier over een zelf gekozen dresscode,denk bijvoorbeeld aan summer chique, garden elegance, of vintage Hollywood. Vaak is dit samenhangend met het thema van het bruidspaar, en kan dus ook een rock & roll thema 60’s zijn, en de bruiloftsgasten kunnen zo het plaatje van de bruiloft compleet maken.

Als bruidspaar zijnde zou ik de gasten wel een richtlijn meegeven door middel van bijvoorbeeld een foto, Niet iedereen weet bij summer chique wat er verwacht wordt. Bij de andere kledingstijl zoals black tie of coctail kunnen ze het hier en daar terugvinden wat er bedoelt wordt. Misschien denkt de gast bij summer chique aan een korte spijkerbroek met slippers.

Mochten jullie als bruidspaar toch besluiten geen dresscode op de uitnodigingen te zetten, dan moeten jullie ook bereid zijn alle kledingstijlen te accepteren, zoals spijkerbroeken, korte rokjes, slippers onder een net pak. Want ga er niet klakkeloos van uit dat iedereen zich weet te kleden voor een feestelijke aangelegenheid. ook al is het tegen jullie gevoelens in om een dresscode op te leggen, vergeet niet dat dit geen verplichting is voor jullie gasten, maar een zeer duidelijke richtlijn. En ook al zullen er altijd klagers zijn, de meeste vinden het maar wat leuk om te weten dat er een kledingstijl is dan hoeven we helemaal niet na te denken over wat we nu weer aan moeten trekken.Summer chique

Bij de dresscode summer chique wordt er van u natuurlijk een chique kledingstijl verwacht, dit kan zijn een luchtige lange jurk in een mooie pasteltint van katoen of linnen, zowel ook het pak voor de heren. Wel kan u er leuke accessoires bij toevoegen zoals een zonnebril, hoed, en mooie tas. Zoals je hier op de foto ziet mogen de heren ook een chique bermuda dragen.

Dresscode-summer-chique-heren

Dresscode-bruiloft-summer-chique-dames

Voorbeeld van summer chique voor de dames jurkjes net over de knie of net erboven.

Ga je voor Casual Chique, bekijk deze mooie voorbeelden van Linea raffaelli

Garden elegant

Hierbij zou ik denken aan een mooie elegante jurk eventueel met bloemen, en voor de heren een witte linnen broek met een zomers overhemd en ook een luchtig colbert. Het mag allemaal wat meer los en luchtig zijn maar zeker geen jeans. Wel zijn hoeden hier een voorbeeld van de elegantie, ook echte bloemen of bloemapplicaties in het haar zijn geweldig leuk.

Dresscode-bruiloft-garden-elegant

Een frivole losse chique stijl, met een mooie hoed, en zachte kleuren of bloemmotiefjes.

Vintage Hollywood

Een geweldige stijl, waar zowel de vrouwelijke als mannelijke gasten zich in uit kunnen leven. Voor de dames geweldige jurken met veren, lang en knie lengte. de meest mooie hoofd tooien, en opvallende sieraden. Voor de heren een geweldig Italiaanse stijl kostuum, en eventueel met een prachtige hoed. Ook maken de schoenen hier het verschil, mooi puntschoenen voor de heren in lak, met meerdere kleuren. Denk aan filmsterren zoals Marylin Monroe, Brigitte Bardot, Audrey Hepburn, Elisabeth Taylor.

dresscode-bruiloft-vintage-hollywood

Een voorbeeld van Vintage Hollywood.

Rock & Roll 60’s

Hier hoeven we niet zo hard over na te denken, iedereen heeft deze stijl nog wel in zijn achterhoofd. Vetkuiven voor de mannen, suikerspinnen voor de vrouwen en de petticoats niet te vergeten. Van een lang colbert tot een blouse met een froezel befje.

Dresscode-bruiloft=60 ties rock en roll

Tot slot wat voor dresscode je ook geeft laat de gasten altijd weten wat je bedoelt