Wat draag je op een bruiloft

Kan een bruiloftsgast wit dragen

Het is een veel voorkomende formaliteit voor bruiloftsgasten om nooit een zwarte of witte jurk op een bruiloft te dragen. Dit komt omdat traditie zegt dat zwart er te “begrafenisachtig” uitziet terwijl wit in strijd is met de bruid. Ondanks de gewoonte, is het vandaag de dag gebruikelijk om bruiloftsgasten in een klein zwart jurkje te zien bij ceremonies. Dit roept de vraag op: kan wit dan ook voor de gasten?

Helaas is het nog steeds niet goed.

Het dragen van een witte jurk op een bruiloft als je niet de bruid bent wordt nog steeds afgekeurd. Dit komt omdat de bruid altijd degene moet zijn die opvalt op haar trouwdag. Natuurlijk is een van de manieren waarop ze dat doet, door als enige in de kamer wit te dragen.Bruiden die geen wit dragen

Het is waar dat traditie niet is wat het altijd was. Tegenwoordig dragen niet alle bruiden een witte bruidsjurk. Dit komt omdat sommige bruiden gewoon geloven dat het niet de meest flatterende of leuke kleur is om te dragen. Ongeacht de reden, kun je je afvragen of het dan goed is om een ​​witte jurk te dragen voor een bruiloft die een van deze uitzonderingen heeft. Helaas is het antwoord nog steeds nee.

Overweeg een unieke situatie waarin de bruid een rode en zwarte bruidsjurk draagt ​​met vlammen langs de onderkant. Hoewel je je misschien kunt voorstellen dat ze niet conventioneel genoeg is om zich druk te maken om wat een van haar gasten draagt, is het misschien nog steeds geen goed idee.

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de bruid zich zorgen maakt over het feit dat gasten die haar niet kennen de gast in wit als de bruid aanziet. Over het algemeen is het het beste om op een veilige manier te spelen en te voorkomen dat je een witte jurk draagt ​​wanneer je naar een bruiloft gaat, zelfs wanneer de huwelijksceremonie twee mannen betreft.

Mogelijke uitzonderingen op de regel

Er is een grijs gebied als het gaat om het dragen van een witte jurk tijdens een huwelijksceremonie. Overweeg de volgende situaties waarin je je eigen persoonlijke beoordeling kunt maken:

  • Het is een zeer niet traditionele bruiloft en je hebt al voor de trouwdag met de bruid gesproken om er zeker van te zijn dat ze het echt oké vindt als je wit draagt.
  • Je jurk is slechts gedeeltelijk wit; bijvoorbeeld een wit lijfje met een gekleurde rok.
  • De jurk heeft een witte achtergrond met een print van bloemetjes of stippen, of wat ook in een andere kleur.
  • Het paar vraagt ​​aan hun bruiloftsgasten allemaal wit dragen.

Wat te dragen bij een bruiloft

Onderzoek het type kleding dat je op een bruiloft wilt dragen, afhankelijk van het seizoen, het paar en alle traditionele of religieuze gebruiken. Het is niet nodig om in een lange jurk te verschijnen, maar zeker ook niet in een mini rok. Als man zit je altijd goed met een pak, maar draag geen pochet, dit kan je in verwarring brengen met de bruidegom!
Als je zoekt naar de perfecte kleding, denk dat wat je aan doet als je uit eten gaat in een chique restaurant, of als je naar een theater gaat.
Kom je er echt niet uit, vraag in de winkel aan de verkoper of verkoopster wat je het beste kunt dragen?

Een jurk voor een bruiloft

Dresscode cocktail bruiloft voor dames