bruidsboeket-stof-zelf-maken

Hoe maak je zelf een stoffen bruidsboeket

Ze zijn zo lief en perfect voor de bruidsmeisjes, bloemenmeisjes of voor de bruid zelf.

DIY handleiding – Hoe maak je zelf je stoffen bruidsboeket

Wat je nodig hebt – Stoffen – Naald & draad – Rond sjabloon – Schaar – Kartelschaar – Pijpenragers – Elastische band x1 – Houten ijscostokjes x2 – Lijmpistool met lijm sticks – Lint – Potlood Pijpenragers kun je in de sigarenwinkel kopen. Het zijn textielvezels verstevigd met een metalen draadje. Maar ook in de hobbywinkel zijn ze te vinden, en goedkoper.Stap 1

Kies de stoffen die je wilt gebruiken. Je kunt een boeket maken in een aantal verschillende kleuren of vasthouden aan een of twee kleuren afhankelijk van je bruiloft kleur thema.

Stap 2

Afhankelijk van of je stof effen is of bedrukt zal afhangen van hoe veel kringen je nodig hebt om uit te snijden. Voor effen stoffen moet je 14 rondjes per bloem uit snijden. 7 voor elke zijde van de bloem. Voor bedrukte stoffen moet je 20 cirkels uit snijden als deze dubbelzijdig zullen zijn, elk de helft van de bloem heeft 10 cirkels. Bedrukte stoffen moeten tweezijdig worden gevouwen zodat je het bedrukte ontwerp aan beide kanten kan zien.

Stap 3

Zodra je kringen hebt getrokken op de stoffen kun je ze uitknippen met behulp van de stof schaar of kartel schaar. DeKartelschaar geeft je stof een gedetailleerde gekartelde rand, die een mooie bloemvorm creëert. Het is leuk om een mix van kartel randen en normale randen bloemen in je boeket te hebben, Zo zien ze eruit als een reeks van verschillende bloemen als alles met elkaar gemengd is.

Stap 4

Te beginnen met de effen stof cirkels – Pak je cirkel en vouw in de helft, dan in de helft weer.

Hou de gevouwen stof met de open gebogen kant naar links, een rechter zijde langs de bovenkant en de rechter gevouwen kant naar rechts, dan neem je je schroefdraad naald en maak een steek door de rechter bovenhoek.

Herhaal dit proces totdat alle 7 cirkels met elkaar verbonden zijn en trek de draad helemaal door tot aan het geknoopte einde strak tegen de bodem cirkel.is Je kringen moet er zo uitzien …

Dan neem je je naald terug door de 1 ste cirkel.

En trek het strak.

Dan zet je de naald terug door dezelfde steek. Als je begint aan de draad door te trekken zal je een lus vormen. Plaats de naald door de lus en trek het strak. Herhaal deze stap opnieuw. Dit creëert in feite een dubbele knoop. Zodra je bloem is gestikt, plaats het op de tafel en speel met de bloemblaadjes om het te openen. Het zal er zo uitzien …

Herhaal dit proces om de andere helft van uw bloemen te creëren.

Een Bedrukte bloem maken – Met twee cirkels, plaatst de verkeerde zijde van de stof aan elkaar (dus het patroon toont op de bovenkant en onderkant van de cirkel)

Je vouwd in de helft …

stap 5

Om de bloemstengel te maken moet je hebben 3 pijpenragers per steel hebben.

Je wind 2 pijpenragers samen tot een dikkere stam.

Dan de 3e pijpenrager, die wind je rond de vorige 2. Dit maakt de steel veel steviger. Herhaal dit proces tot je 7 stengels hebt. (Of hoeveel bloemen je wilt maken)

Stap 6

Om de bloem helften te hechten hechten aan de stuurpen moet je een heet lijmpistool gebruiken en neem 2 bloem helften. Doe lijm op de top van een van de pijpenragers.

Plaats vervolgens zorgvuldig de platte kant van een van de bloem helften op de buis en druk stevig aan.

Lijm vervolgens het omgekeerde van de pijpenrager en herhaal dit proces, het plaatsen van de platte kant van de bloem tegen de pijpenrager en druk stevig op elkaar.

Herhaal dit proces voor alle bloemhelften en de afgewerkte bloemen zullen er zo uitzien …

Stap 7 

Verzamel je bloemen samen en bekijk hoe je het bruidsboeket wil samenstellen.

Als je ehet boeketje naar keuze hebt samengesteld, hoe je het mooi vindt, neem 2 ijsstokjes. Aan de ene ijsstok zet je een schar van lijm aan beide uiteinden en plaats de andere stok er bovenop.

Steek de stokken door het midden van de pijpragers tot in de bloemen.

Dan de elasatieke band strak om de pijpenragers en stokken binden.

De ijsstokjes creëren kracht en maken het boeket stevig, en de elastische band houdt alles op zijn plaats.

Stap 8

Werk vanaf de top van je boeketje, wikkel de pijpenragers in tot aan het einde, strak rond de stengels. Vergeet niet om ze over de elastische band te wikkelen, zodat je een gelijkmatige afwerking. Het moet er zo uitzien ..

Herhaal dit proces tot op de bodem.

Stap 9

Snijd de uiteinden van je pijpenragers tot de gewenste lengte.

Stap 10

Met behulp van stroken stof (welke stof je wilt) plaats een kleine hoeveelheid lijm op een van de bloem hoofd stengels in de top van het ruikertje, zoals voorbeeld….

Begin zo dicht mogelijk bij de bloem, zo bedek je de pijpenragers

Bind je band om de stengels heen

Stap 11

Zet het boeketje ondersteboven en leg hete lijm op de bodem van het boeketje

Vouw een kant van het weefsel op de lijm. Plaats meer lijm op de bovenkant en vouw de andere kant naar beneden. Herhaal dit totdat alle zijden zijn vastgelijmd en de onderkant er netjes uitziet.

Stap 12

Voor de afwerking neem een mooi lint en bind dit om het boeketje.

Nu heb je een prachtig eigengemaakt stoffen bruidsboeketje voor jezelf, of voor je bruidsmeisjes. Deze boeketjes zijn ook geweldig mooi voor een vintage bruidsboeket. Je kan er dan ook eventueel kant in verwerken. Je kan er de datum van je trouwdag in borduren, of jullie initialen. Je bruidsboekteje zal eeuwig bewaard blijven. Nog meer tips om zelf een bruidsboeket te maken van stoffen bloemen.