tips om zelf een bruidsboeket te makwn

Slimme bruiden die op zoek zijn naar manieren om te besparen op huwelijksuitgaven, overwegen vaak om hun bruidsboeket zelf te maken. Met een schat aan informatie beschikbaar voor bruiden van lessen in een lokale bloemenwinkel tot filmpjes tot online video zelf studies, is het leren ontwerpen en samenstellen van een boeket nog nooit zo eenvoudig geweest.

Je eigen boeket maken kan zeker helpen om geld te besparen, en je hoeft echt geen top bindster te zijn, om een mooi bruidsboeketje te maken. Vandaag de dag zien we namelijk steeds minder bruidsboeketten op draad gebonden, de meeste bruiden kiezen voor een mooi handgebonden boeketje. Maar we gaan nog een stap verder en bieden vijf tips om je besparingen op een zelfgemaakt bruidsboeket verder te verhogen!

1. Kies Budgetvriendelijke bloemen

Ben je dol op het donzige uiterlijk van pioenrozen, maar krimp je van de prijzen?
Overweeg een vergelijkbaar uitziende bloeier te vervangen, zoals dahlia’s of Engelse tuinrozen. Over het algemeen staan rozen, hortensia, gipskruid, dahlia’s, gerbera’s en fresia bekend als budgetvriendelijk.

Bruidsboeket maken van wilde bloemen

Bruidsboeket zelf maken-veldbloemen

2. Koop je bloemen op de markt

Dit lijkt misschien een no-brainer, maar op de markt zijn de bloemen vaak ’n stuk goedkoper. Neem eens de tijd om de prijzen tussen bloemisten en markthandelaren te onderzoeken om er zeker van te zijn dat je de beste waarde krijgt. Mocht je dicht bij Nederland wonen? daar zijn de prijzen van bloemen vaak een stuk lager.
Bonustip: houd uw bestelling bij een of twee soorten en vraag om een volumekorting!

3. Blijf in het seizoen

Omdat veel bloemen seizoensgebonden zijn, zijn ze gemakkelijker verkrijgbaar in die tijd van het jaar dat ze van nature groeien.
Hoewel je misschien in het laagseizoen de gewenste bloemen kunt krijgen, zal dit meestal een deuk in je budget geven omdat ze moeten worden geïmporteerd. Probeer je aan bloemen te houden die er in het seizoen zijn of het hele jaar door groeien.

handgebonden roze bruidsboekettips handgebonden bruidsboeket met gipskruid

4. Grote bloemen

Door grote bloeiende bloemen (denk aan hortensia) als vulmiddel te gebruiken, kunt je een groter boeket met minder stelen maken! Probeer wat andere budgetvriendelijke bloemen zoals Dahlia’s, gipskruid, en mooi e groene bladeren toe te voegen om visuele interesse te creëren.

zelf bruidsboeket maken grote bloemzelf bruidsboeket maken met gipskruid

5. Zoek wilde bloemen

De natuurlijke schoonheid van wilde bloemen betekent dat je ze kunt gebruiken voor de meeste bruiloftsthema’s en niet alleen voor de landelijke bruiloft. Veel bruiden denken dat wilde bloemen alleen voor de boho bruiden zijn, wij zijn het daar niet mee eens! De mogelijkheden van een bloemcombinatie is eindeloos. Maak je klaar om verliefd te worden op een aantal mooie verbazingwekkende wilde bloemen bruidsboeketten. Toevoegen van wilde bloemen en groen is een van de beste manieren om geld te besparen op je boeket. Droom je van een boho huwelijk? Probeer een boeket van wilde bloemen te maken, en vergeet de mooie grassen niet. Heb je een groene duim? Overweeg het gebruik van bloemen uit je eigen tuin, van vrienden of geliefde! In juni staan er al volop wilde bloemen en grassen in het veld, en ook Hortensia’s uit de tuin kun je al plukken in juni.

zelf een veldboeket makenbruidsboeket maken veldboeket

Bekijk de video hoe je makkelijk een bruidsboeket kunt maken