Tips bruidsboeket

Tips voor een bruidsboeket

Het bruidsboeket is meer dan alleen een eenvoudig bosje bloemen. Het is een van de hoogtepunten van de bruid en van haar wordt verwacht dat ze het de hele dag met zich meedraagt. Daarom moet het boeket van de bruid iets bijzonders zijn. Het kiezen van het perfecte bruidsboeket kan echter moeilijk zijn, zelfs voor bruiden met groene vingers en een natuurlijk instinct voor stijl en bloemschikken. Daarom hebben we enkele eenvoudige tips samengesteld.

Kies eerst de trouwjurk

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar omdat het bruidsboeket de trouwjurk van de bruid moet accentueren, is het altijd aan te raden eerst je bruidsjurk te kiezen . Het uiteindelijke ontwerp en de bloemen van je boeket zijn afhankelijk van de stijl, kleur en vorm van je bruidsjurk. Dus zorg er voor dat je een foto van je jurk meeneemt naar je bloemist.

De vorm en grootte van het bruidsboeket

Het bruidsboeket is bedoeld om de trouwjurk te accentueren, niet om het te verdoezelen. Veel bruiden houden van het idee van grote boeketten. Nochtans, als er fijn detailwerk aan de rok van je trouwjurk is, zal een groot boeket het verbergen. Overweeg iets kleins en kleurrijker om je boeket de wow-factor te geven. En denk aan de vuistregel: Je boeket moet kleiner zijn dan je taille, om je natuurlijke vorm te accentueren.

oversize bruidsboeket

Zoals je ziet met een te groot bruidsboeket, blijft er weinig over van je mooie trouwjurk.

Kleuren

Kleurcoördinatie is essentieel als het gaat om alle bloemstukken, en dat geldt met name voor het bruidsboeket. De kleur roze kent veel tinten, dus zorg ervoor dat je een foto van je jurk of een stukje stof bij je hebt, verkeerde tinten roze kunnen erg gaan vloeken met elkaar.

Kies Seizoensbloemen

Sommige bloemen zullen niet op elk moment van het jaar beschikbaar zijn, of ze zijn moeilijker te verkrijgen en veel duurder. Werk samen met je bloemist om de meest geschikte en aantrekkelijke seizoensbloemen te vinden die je in je bruidsboeket kunt verwerken. Bloemen hebben ook een eigen taal en bepaalde bloemen hebben een betekenisvolle betekenis. Heide betekent bijvoorbeeld eenzaamheid, terwijl een Hibiscus voor delicate schoonheid staat. Werk samen met uw bloemist om de bloem te kiezen die het beste bij je past.


Personaliseer je boeket

Het bruidsboeket is een zeer persoonlijk onderdeel van je bruidsoutfit, en moet jouw eigen smaak en stijl weerspiegelen. Als er specifieke bloemen zijn waaraan je de voorkeur geeft, werk dan samen met je bloemist om ze in het ontwerp van het boeket te verwerken. Als je een familietraditie hebt, verwerk de antieke broche van je grootmoeder, laat de bloemist het dan in het boeket verwerken. Dit is niet alleen een mooie manier om je boeket te personaliseren, maar het is ook een gelegenheid om een ​​verloren geliefde te herinneren.

Bruidsboeket met herdenking

Boeket wraps ( stelen inpakken) zijn een prachtige manier om een vleugje van je eigen persoonlijkheid toe te voegen.
Er zijn zoveel leuke manieren om dit te doen, met broches, kant, kralen, foto’s, touw en veel meer……….
Met kant of  lint de stelen van het bruidsboeket omwikkelen is erg leuk als je een vintage thema hebt, je kan allerlei kleuren gebruiken van roze, zwart , wit, en bloemetjes kant. Laat het kant ook lekker doorhangen overgaande in een mooie strik om zo een geweldige vintage look te krijgen.Enkele tips voor je bruidsboeket.

  • Voor een meer rustiek boeket, gebruik dan jute of touw om de stelen van de bloemen bij elkaar te houden.
  • Voor de meer moderne bruid neem een stukje lint dat in je kleurenschema past, en wikkel het strak om de stengels, je kan ook meerdere kleuren lint door elkaar voegen, ook erg leuk is om een moderne sjaal te kopen met leuke prints of kleuren, deze knip je even op maat om er zo je stelen mee in te pakken.
  • Wind een parelketting rond de bloemstelen of gebruik een strass string om een vleugje eigentijdse elegantie toe te voegen.
  • Wikkel de stelen in papier, bijvoorbeeld oude vergeelde kranten, een blad van een oud muziekstuk, een kopie van je huwelijksgeloften of een pagina uit je favoriete boek.

Zodra je de stelen hebt ingepakt, kan je nog meer extra toevoegen zoals een herinnering van dierbare zoals broches, een erfstuk, of een foto.

  • Voeg een vleugje kleur door het toevoegen van kralen of knopen. Rijg de kralen op een stuk draad en wikkel die rond de stelen.
  • Schrijf de initialen van je echtgenoot op de verpakking, en trek er een hart omheen.
  • Ook erg leuk is om een bedelfiguurtje te kopen, dit kan je later aan je bedelarmband hangen als aandenken aan jullie trouwdag.

Bruidsboeket stelen inpakken

Zo zie je dat je echt iets persoonlijks kan toevoegen aan je bruidsboeket, zie je het niet zo zitten om dit zelf te doen, zal je bloemist je er zeker bij helpen.

Het perfecte bruidsboeket is een belangrijk onderdeel van elke bruid. Voorbij is de traditionele geschiedenis van het boeket, richt je aandacht op de kleuren, schoonheid en frisheid van het boeket. Het kiezen van het perfecte bruidsboeket is niet perse moeilijk, maar het kost tijd. Raadpleeg je bloemist vroeg in de planningsfase van je bruiloft.

Inspiratie voor een bruidsboeket