Strandceremonie

Trouwceremonie strand bruiloft

Zand ceremonie trouwen strandEen bruiloft op of aan het strand, maar vooral trouwen op het strand is erg populair omdat ze het meest romantisch en ontspannend zijn. Het dragen van een prachtige flowy trouwjurk, het zand tussen je tenen, en genieten van een prachtige zonsondergang met je geliefden. Hoe geweldig en romantisch is dit!? Als je van plan bent om een trouwceremonie op het strand te plannen, hebben we enkele fantastische ideeën die je zeker zullen inspireren om je bruiloft aan het water te plannen. 

Bereid je gasten voor

Hoge hakken en zand mengen niet, toch? Zoek creatieve manieren om je gasten te laten weten wat ze op je bruiloft moeten dragen.
Laat de chique pakken en coctail jurken achterwegen om optimaal van de zon te genieten. Een kledingvoorschrift als beach chic, of smart casual dat de voorkeur geeft aan sandalen en zonnebrillen zal door de gasten worden gewaardeerd, maar het zal je bruiloft ook een trendy, eigentijdse uitstraling geven. Bruiden kunnen genieten van een luchtige jurk tot halverwege de lengte die net zo praktisch is als mooi. En waarom e bruidegom niet in een mooie linnen bermuda met wit shirt.

Maak een trouwwebsite om extra details over de dag te benadrukken. Voeg een voorgestelde dresscode toe (bijvoorbeeld ‘beach chic’ of ‘smart casual’, samen met een opmerking over het verwachte weer. Geef, afhankelijk van de voorspelling, het meenemen van zonnebrillen, sunblock, waaiers, een hoed, een trui, enzovoort mee. Geef de aanwezigen ook een waarschuwing over de zandsituatie zodat ze kunnen kiezen voor sandalen in plaats van stiletto’s!
Kies de perfecte bruiloft save-the-dates en uitnodigingen om de stijl voor je beach bruiloft te bepalen.
Overweeg een strand ts uit te delen. Een welkomstpakket bij de ingang van de ceremonie is een aardig gebaar. Je kunt het misschien vullen met miniflessen water, sunblock, insectenspray, parasols of iets anders wat de gasten goed kunnen gebruiken op het strand.

Zonnebrillen en hoedjes

Doordachte strand extra’s voor jullie en je gasten

Bescherm je gasten en jezelf door enkele eenvoudige comfortitems te bieden die jullie beiden zult waarderen. Als de dag heet en zonnig is, loop dan door het zand/gangpad met een papieren parasol en geef ook je gasten dezelfde bescherming tegen de zon. Overweeg een mandje met teenslippers in verschillende maten voor de gasten om te dragen terwijl ze in het zand moeten lopen. Een mandje met zonnebrillen, insectenspray, strooien hoeden, en zelfs sjaals zijn een leuke touch als er een fris briesje hangt.

Strandslippers

Het weer aan zee

Je kunt een storm niet stoppen, maar je kunt voorbereid zijn voor het geval je heldere, zonnige dag een bocht naar links maakt en je met regen en harde wind te maken krijgt. Houd bij het plannen van je bruiloft op het strand altijd rekening met een noodplan met voldoende dekking. Of ga nog een stap verder en noteer op je huwelijksuitnodiging een optie “in geval van slecht weer”. Vermeld het adres en de locatie. Naarmate de datum nadert, hou je het weerbericht in de gaten. Vergeet niet het weer kan plots mooi zijn, en meteen omslaan aan de kust. Maar de meeste bruidsparen die een bruiloft plannen aan het strand, doen dit via een strand paviljoen, die de hele zomer door op het strand staan. En deze bieden de mogelijkheid, om naar binnen te kunnen.

Een eenheidsceremonie met zand

Een ander leuk idee is om een ​​eenheidsceremonie op te nemen. De eenheidsceremonie maakt traditioneel gebruik van kaarsen, maar wat zou perfecter kunnen zijn voor een strandhuwelijk dan het gebruik maken van zand? Deze nieuwe trend is een ceremoniële samenvoeging van twee zoals ze één worden wanneer twee vazen zand in één vaas verenigd worden. En je kunt zelfs zand kiezen in de kleuren die passen bij je thema

Zand ceremonie trouwen strand

1. Drijfhout

Drijfhout is organisch en past zeer goed bij een strand thema. Het is verbazingwekkend hoe aangespoelde stukken hout kunnen worden omgevormd tot elegante (en budgetvriendelijke!) Bruiloft decoratie. Van een rustieke ceremonieboog tot prachtig gekalligrafeerde plaatskaarten, drijfhout is gewoon dromerig.

2. Glas

Glas geeft een natuurlijk effect met oceaan kleuren van blauw, groen en wit. Kleed je tafels aan met een reeks kleurrijke glazen flessen en vazen, of verkleed je bruidsmeisjes in een waaier van zee kleuren!3. Tropische bladeren

Zijn bladeren de nieuwe bloemen? Een ander idee voor een natuurlijk decorelement zijn tropische bladeren. Groene palmbladeren of gigantische Monstera bladeren geven een strandachtige moderne sfeer aan je algehele bruiloft thema.

4. Tropisch fruit

Ze zijn niet alleen geweldig om te eten? Maar kleurrijke vruchten zijn ook een lust voor het oog. Ananassen, papaja, meloen, en allerlei soorten fruit vormen een prachtige aanvulling op een strandhuwelijk.

Tropisch fruit

5. Zeekoraal

Koraal biedt de ultieme onder  zee sfeer, maar zorg ervoor dat het nep is! Laat natuurlijk koraal op de oceaan riffen blijven en kies voor mooie handgemaakte versies zoals deze. Ze zijn net zo mooi als de echte, en milieuvriendelijk.

Zee koraal

6. Parels

De wereld is jouw oester en parels zijn een schitterende bonus! Versier zo je strandbruiloft met deze ivoren bollen om de glamfactor op te krikken.

Schelpen met parels

7. Schelpen

Natuurlijk kunnen schelpen niet ontbreken, maar je kunt er ook iets leuks mee doen, zoals tafelnummers van maken. Zoek van te voren op het strand de mooiste schelpen uit, en schrijf er met een stift namen of nummers op.

Schelpen met tafelnummers

8. Nautische artikelen

Op het internet zul je er veel tegen komen, ankers, scheeps touwen, blauw-wit gestreepte doeken, reddingsboeien, scheepsbel, kompassen etc. Je hoeft het niet perse te kopen, er is ook veel te huur. Of neem een kijkje bij Ali, daar vindt je leuke artikelen voor een leuk prijsje.

Nautische bruidstaart

Wil je meer leuke inspiratie voor trouwen op het strand?