Een bruiloft thuis vieren

Bruiloft in je eigen huis

Trouwen in eigen huis

Doordat je in bijna alle gemeenten in Nederland vrij bent in je keuze van trouwlocatie, is het natuurlijk al een stuk makkelijker geworden om thuis te trouwen. Hoe pak je dit aan? Als eerste zul je moeten kijken hoe groot is je huis of tuin, en hoeveel gasten ga ik uitnodigen, het is natuurlijk niet de bedoeling dat de gasten met de benen buiten hangen.
Heb je een groot huis en tuin, dan is het een eitje natuurlijk, ben je minder goed bedeeld in de ruimte zul je toch moeten gaan inkrimpen in je gastenlijstje. Heb je dat allemaal voor elkaar, en is de gastenlijst afgestemd, kun je gaan kijken hoe verder.

Buiten of binnen.

Bij mooi weer is de ideale plek natuurlijk de tuin en heerlijk buiten trouwen en feestvieren, maar bedenk wel dat er een mogelijkheid moet zijn, mocht er eventueel een regenbui komen dat er een overkapping is. Dit regel je van te voren, op het moment van de huwelijksvoltrekking is het te laat. En de meeste gemeenten stellen ook in hun voorwaarden de eis dat er een mogelijkheid moet zijn om naar binnen te verhuizen.

Bruiloft in je eigen huis

Je kunt voor je eigen huiskamer kiezen, niks mis mee! Maar buiten heeft wel iets speciaals.

Hoe organiseer ik de bruiloft

Heb je voldoende ruimte, of bij een kleinere woning een klein aantal gasten, is een thuis bruiloft zeer geschikt.
Wel moet je denken aan hulp, of een cateringbedrijf, je kunt als bruid niet met een schaal hapjes gaan lopen.
Ook is het beter om alleen een middag-vroegeavond te kiezen, denk dan aan een grand receptie van 3 uur.
Bijvoorbeeld jullie trouwen om 14.00, daarna koffie of champagne met bruidstaart, tussen 16.00 en 17.00 serveer je een heerlijk drankje met een hapje. Om 18.00 gaat de barbecue aan, of je serveert een maaltijd in de vorm van een buffet.
Na het eten is er nog een mogelijkheid even gezellig te borrelen, zorg dat je bruiloft voor 22.00 aan zijn einde is.

Bruiloft thuis buiten

De meest perfecte is natuurlijk bij heerlijk weer buiten.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden.

Zijn jullie de gelukkige dat je een zeer grote ruimte hebt, een boerderij met schuur, of een grandioze villa met parktuin, dan mag je echt in je handen klappen. Dan zijn de mogelijkheden oneindig, en kun je het organiseren zoals je zelf wil. In een boerenschuur kan je heerlijk verder gaan fantaseren met een boerenbruiloft thema, en in een grote tuin kun je een fantastische feesttent kwijt. Bedenk wel één ding, vaak is het niet goedkoper, daar je zelf veel moet gaan huren. Wel zijn er bedrijven zoals totale partyservice die overal voor zorgen, van de feesttent tot de maaltijd. Hou er wel rekening mee dat je voldoende stroom hebt, parkeergelegenheid, en toilet voorziening. Het is en blijft een unieke gebeurtenis, en je bent heerlijk op je eigen stekje, en mensen voelen zich vaak meteen thuis op je bruiloft.

Een bruiloft thuis in een boerenschuur

Dit is wel het ideale plaatje, je bruiloft in je eigen schuur.

De decoratie

Het voordeel van een thuis bruiloft is dat je al vroeg kunt beginnen met de voorbereidingen. Je kunt de oude schuur al maanden van te voren gaan inrichten en opknappen. Je kunt zelfs al leuke glazen potjes en blikjes gaan verzameling om leuke decoraties mee te maken. Denk wel aan de belichting, misschien zitten er wel grote tl balken in de schuur, dit is niet echt sfeervol. Huur een bedrijf in die wat lichtspots neerzetten, dit zorgt meteen voor de juiste sfeer. Huur je een feesttent, kijk dan waar je hem huurt, want je zult ook tafels, statafels en stoelen nodig hebben. Vraag dan wat de mogelijkheden zijn qua kleur, en of ze andere leuke decoratiematerialen hebben.

Home sweet home

Kortom een thuis bruiloft kost heel wat oriëntatie van te voren, voor een klein gezelschap, is het vaak goedkoper, maar voor grotere bruiloften kan het duurder uit vallen. Bij een avondfeest zul je toch om toestemming moeten gaan vragen bij de gemeente in verband met overlast. Meestal krijg je een vergunning tot 24.00.
Maar nog moet je oppassen dat het niet te luidruchtig wordt, er kunnen altijd mensen uit de buurt gaan klagen, en het is minder leuk als de politie aan de deur komt dat het feest afgelopen moet zijn. Dit zeker als je muziek hebt. Met een thuis bruiloft is niets mis, mits je van te voren alles goed hebt geregeld.

Enkele punten waar je zeker aan moet denken.

Vergunningen bij gemeente aanvragen
Overkapping bij slecht weer
Voldoende stroom
Toilet voorzieningen
Catering
Zitplaatsen
Parkeergelegenheid


Huwelijkvoltrekking thuisEen feesttent huren

Trouwen in je eigen tuin, denk aan de feesttent.

papieren bloemen in de feesttent

Je bruiloft in je eigen tuin, huur wel tafels en stoelen, en denk aan een cateraar.

parasols op je bruiloft

Zo gezellig kan je tuin eruit zien

Evenementenbureau Breda realiseert trouwen in eigen tuin!

Deel

 

 

Categorie trouwlocaties

  • Trouwlocaties Attractieparken
  • Trouwlocaties Boot
  • Trouwlocaties kastelen
  • Trouwlocaties Landgoed
  • Trouwlocaties Molens
  • Trouwlocaties strand
  • Trouwen onder een boom