Trouwen in

Kosten trouwen in Den Bosch

De prijzen voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap veranderen ieder jaar. Op de bevestigingsbrief die u krijgt thuisgestuurd staan de prijzen die op dat moment gelden. De prijzen voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap zijn in 2012 als volgt:
•Maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 19.00 uur: € 333,10
•Zaterdag tussen 09.00 uur en 19.00 uur: € 679,55
•Dinsdagmorgen om 09.00 uur en om 09.30 uur: Gratis
•Op zaterdag op een andere locatie dan het stadhuis of Perron3: € 333,10
•Zondag tussen 09.00 uur en 16.00 uur: € 1000,00

Overzicht kosten huwelijk

Naast de kosten voor het huwelijk of het geregistreerd partnerschap komt er, ook voor het kosteloze huwelijk of geregistreerd partnerschap, nog eventueel een trouwboekje bij. De kosten hiervan zijn € 32,45. Het is een met de hand gekalligrafeerd boekje met leren omslag.

Wat de kosten zijn van de documenten die u in het buitenland moet aanvragen is niet bekend. Maar dit bedrag kan flink oplopen!

Locaties om te trouwen

Een huwelijk of een geregistreerd partnerschap kan in de gemeente ‘s-Hertogenbosch op diverse locaties plaatsvinden. De meeste huwelijken of partnerschappen vinden plaats in het historische stadhuis uit 1670, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere romantische locatie: de moderne trouwzaal in Rosmalen, Het Noordbrabants museum in de Verwersstraat (wordt momenteel verbouwd en is medio 2013 weer open), de Toonzaal aan de Prins Bernhardstraat, het Zwanenbroedershuis in de Hinthamerstraat. Maar ook het Stadskantoor aan de Wolvenhoek. In het laatste geval vindt het huwelijk plaats in één van onze vergaderkamers. De inwoners van Empel kunnen ook nog kiezen uit het voormalige gemeentehuis van die plaats.

Sinds 2008 is het ook mogelijk om eenmalig een ander gebouw aan te wijzen in onze stad als huis der gemeente. Dan kan ook in dat gebouw een huwelijk plaatsvinden. Dit gebouw moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

•voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met een fysieke beperking;
•de locatie mag geen discussie oproepen bij het principiële onderscheid tussen kerk en staat
•de locatie moet de toets van openbare orde en goede smaak kunnen doorstaan en:
•de locatie moet garant staan voor een stijlvolle huwelijksceremonie.

Enkele voorbeelden van gebouwen die eenmalig zijn aangewezen zijn b.v. de Brabanthallen, De Lutherse kerk aan de Verwersstraat, de Azijnfabriek, het Kruithuis en de Rosmalense Molen. Dus geen woonhuizen of cafees. Een verzoek hiervoor kunt u sturen naar de afdeling Burgerzaken, Postbus 12345, 5200 GZ ‘s-Hertogenbosch.

Gratis Trouwen

Gratis trouwen kan op dinsdagochtend tussen 09.00 en 09.30 uur. De ceremonie vindt plaats in het Stadskantoor. Je krijgt een bescheiden plechtigheid.

De voorwaarden van een gratis ceremonie:
• In de trouwruimte is plats voor het bruidspaar, de trouwambtenaar, twee tot vier getuigen, en eventueel een fotograaf.
• Er zijn geen gereserveerde parkeerplaatsen.
• Je kunt geen muziek afspelen.
• De trouwambtenaar houdt geen toespraak.
• De ceremonie duurt in totaal ongeveer 10-15 minuten.

Meer informatie over trouwen in ‘s-Hertogenbosch

Stadskantoor ‘s-Hertogenbosch
Wolvenhoek 1
5211 HH ‘s-Hertogenbosch
Tel: 073 6155155
Website: www.s-hertogenbosch.nl
E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Jullie gaan trouwen in Den Bosch ? Doe het dan goed en voordelig ! wij hebben voor jullie hieronder leuke uitgebreide informatie en een selectie van alle trouwbedrijven zowel betrouwbaar als betaalbaar. De meeste trouwlocaties en trouwbedrijven in je eigen regio zijn vaak goedkoper en makkelijk te bereiken. Hier vindt je alle ingredienten voor een spetterend trouwfeest.

De vaste trouwlocaties van Hertogenbosch zijn:

•Stadhuis •Perron3 •Noordbrabants museum (vanaf 2013) •Zwanenbroedershuis •Toonzaal •Lambertuskerk Engelen

BruidsmodeBruidsmode

Den bosch heeft een aantal mooie bruidsmodezaken zoals Fidélité Bruidsmode. maar er is nog veel meer bruidsmode te vinden in den bosch en omstreken.

trouwpakTrouwkostuums

Den Bosch heeft ook veel bekende herenmodezaken zoals Setpoint, waar je een mooie collectie trouwkostuums vindt. Maar er zijn nog meer speciaalzaken voor de bruidegom zoals Black tie, ook een trendsetter voor de bruidegom.

GelegenheidskledingGelegenheidskleding

Den Bosch een leuke oude stad met een diversiteit aan winkels. ook vindt je hier vele speciaalzaken voor damesmode en gelegenheidskleding.

Bruidsmake-upBruidsmake-up

In den Bosch kom je niets tekort op het gebied van bruidsmake-up visagie en bruidskappers. we hebben enkele leuke visagisten die je make-up aan huis en locatie verzorgen.

CateringCatering en Partyservice

Ben je op zoek naar een cateringbedrijf voor je bruiloft, of een partyservice bedrijf in Den Bosch. we hebben de beste cateraars voor je uitgezocht.

TrouwringenTrouwringen

Ook Den Bosch loopt niet achter op het gebied van trouwringen. We hebben de beste juweliers en edelsmeden uitgelicht voor trouwringen.

TrouwfotograafBruidsfotografen

Als je op zoek bent naar een bruidsfotograaf zul je deze zeker vinden in Den Bosch. We hebben de beste fotografen voor je bruidsreportage geselecteerd.

TrouwautoTrouwauto

Den Bosch heeft tal van aanbieders voor trouwvervoer, o.a. Oldtimers , trouwbussen maar in deze regio heb je zelfs een echte trouwkoe. Brabantser kan haast niet.

TrouwlocatiesTrouwlocaties

Den Bosch kent vele leuke trouwlocaties zoals het Noord Brabants museum, die aangewezen is als officiële trouwlocatie door de gemeente. In Den Bosch vindt je zeker een bijzondere trouwlocatie voor je ceremonie.

FeestlocatiesFeestlocaties

Den Bosch met zijn oude binnenstad heeft een keur aan gezellige locaties, hier zal je zeker slagen voor een geschikte feestlocatie.

BruidssuiteBruidssuite

Hotels en mooie locaties voor je huwelijksnacht, waar je heerlijk kunt vertoeven.

VideograafVideograaf trouwfilm

Met een video op je bruiloft word elke emotie en detail in beeld en geluid vastgelegd.

Cinematic Wedding Film & Foto

Trouw DVD

Wedding video

Alle gemeenten in Noord Brabant

Alphen-Chaam     Altena     Asten     Baarle-Nassau    Bergeijk  Bergen op Zoom     Bernheze     Best      Bladel      Boekel      Boxmeer      Boxtel      Breda      Cranendonck      Cuijk      Deurne      Dongen      Eindhoven      Etten-Leur      Geldrop-Mierlo       Gilze en Rijen      Helmond      Hilvarenbeek      Laarbeek      Loon op Zand      Meierijstad      Moerdijk      Nuenen-Gerwen-en-Nederwetten      Oirschot      Oisterwijk      Oosterhout       Oss      Reusel de Mierden     Roosendaal      Rucphen      s-Hertogenbosch      Sint-Michielsgestel  Someren        Son en Breugel      Tilburg      Valkenswaard      Veldhoven      Vught  Waalre      Waalwijk      Woensdrecht      Zundert