Trouwen in

Trouwen in Breda

Buiten het gemeentehuis heeft Breda nog tal van andere locaties, zoals landgoeden, Molens, en koetshuizen. De gezelligheid van de Brabantse cultuur. Hier vind je uitgebreide informatie, nuttige tips en de beste trouwleveranciers.

Trouwambtenaren

Ongeveer vier weken voor de trouwdatum krijg je bericht van de gemeente wie je BABS is. Je kunt dan zelf contact opnemen met de trouwambtenaar. De trouwambtenaar overlegt samen met jullie de wensen voor deze belangrijke gebeurtenis en zorgt voor een persoonlijk noot. De trouwambtenaren van de gemeente Breda stellen zichzelf aan je voor op www.breda.nl. 

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Op maandag tussen 09.00 en 09.30 uur kun je in het Stadskantoor gratis trouwen. Voor meer informatie kun je terecht bij de gemeente Breda.

Meer informatie over trouwen in Breda

Gemeente Breda
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ Breda
Tel: 076 5293001
Website: www.breda.nl
E-mail: gemeente@breda.nl

Trouwlocaties in Breda

• Stadhuis Breda
• Stadskantoor Breda
• Grote Kerk Breda
• Raadhuis Princenhage
• Waalse Kerk Breda
• Landgoed Wolfslaar
• Korenmolen de Hoop
• Bouvigne
• Protestantse Laurentiuskerk Ginneken
• Restaurant Mirabelle
• Eigen locatie

Trouwen op een eigen locatie

Naast de bovenstaande locaties kan er in Breda in ieder pand een huwelijk worden gesloten. Dat heet dan “eigen” locatie. Als je het huwelijk wilt laten sluiten op een eigen locatie, moet je een verzoek indienen bij de gemeente om deze locatie éénmalig aan te wijzen als trouwlocatie.

BruidsmodeBruidsmode

Breda is rijk aan bruidsmodezaken zoals Amiga Pronovias. Maar we hebben er nog een aantal voor jullie gevonden in de regio breda, waar je terecht kan voor een schitterende trouwjurk.

trouwpakTrouwkostuums

Breda kent nogal wat bekende herenmodezalen zoals Setpoint, waar je een mooie collectie trouwkostuums vindt. Maar er zijn nog meer speciaalzaken voor de bruidegom in breda

GelegenheidskledingGelegenheidskleding

Breda heeft een erg leuke winkelstraat met tal van mooie winkels voor damesmode, en speciaalzaken in gelegenheidskleding. We hebben de mooiste winkels voor je uitgelicht.

Bruidsmake-upBruidsmake-up

In Breda komen de bruidsvisagisten en bruidskappers graag bij je aan huis en op locatie. We hebben er enkele gevonden die je bruidsmake-up en bruidskapsel verzorgen.

BruidstaartenBruidstaarten

Een bruidstaart bestel je meestal bij de bakker, maar niet iedere bakker is hierin gespecialiceerd. we hebben de beste uitgekozen die jullie droomtaart kan realiseren.

CateringCatering en Partyservice

Ben je op zoek naar een cateringbedrijf voor je bruiloft, of een partyservice bedrijf in Breda. we hebben de beste cateraars voor je uitgezocht.

TrouwringenTrouwringen

Trouwringen en edelsmeden vinden in Breda. Je komt enkele winkeliers tegen in de winkelstraat, maar hier hebben we nog wat leuke adressen gevonden voor trouwringen in breda

TrouwfotograafBruidsfotografen

Als je op zoek bent naar een bruidsfotograaf zul je deze zeker vinden in Breda. We hebben de beste fotografen voor je bruidsreportage geselecteerd.

TrouwautoTrouwauto

Breda heeft tal van aanbieders voor trouwvervoer, o.a. Oldtimers zoals Excaliburs Jaquars, maar ook de trouwbus ontbreekt niet in Breda.

TrouwlocatiesTrouwlocaties

Breda kent vele koetshuizen en Molens die aangewezen zijn als officiële trouwlocatie door de gemeente. In breda vindt je zeker een bijzondere trouwlocatie voor je ceremonie.

FeestlocatiesFeestlocaties

Breda heeft een keur aan luxe landgoeden, en Bourgondische plekjes voor je bruiloft. hier zal je zeker slagen voor een geschikte feestlocatie.

BruidssuiteBruidssuite

Hotels en mooie locaties voor je huwelijksnacht, waar je heerlijk kunt vertoeven.

Alle gemeenten in Noord Brabant

Alphen-Chaam     Altena     Asten     Baarle-Nassau    Bergeijk  Bergen op Zoom     Bernheze     Best      Bladel      Boekel      Boxmeer      Boxtel      Breda      Cranendonck      Cuijk      Deurne      Dongen      Eindhoven      Etten-Leur      Geldrop-Mierlo       Gilze en Rijen      Helmond      Hilvarenbeek      Laarbeek      Loon op Zand      Meierijstad      Moerdijk      Nuenen-Gerwen-en-Nederwetten      Oirschot Oisterwijk      Oosterhout  Oss      Reusel de Mierden      Roosendaal      Rucphen      s-Hertogenbosch      Sint-Michielsgestel  Someren           Son en Breugel      Tilburg      Valkenswaard      Veldhoven      Vught  Waalre      Waalwijk      Woensdrecht      Zundert