Eco chic trouwen

Ecologisch chic trouwen

Volgens trouwdeskundige is er geen twijfel aan dat het ecologisch huwelijk uit Amerika op korte termijn de Nederlandse trouwmarkt zal veroveren. Het zijn specifieke voorkeuren door doelbewust te kiezen voor zoveel mogelijk groene en klimaatneutrale elementen, en deze te gebruiken in alle aspecten tijdens de bruiloft-planningsfase. Door combinatie van ecologische, ethische en biologische aspecten, zonder afbreuk te doen aan glamour, stijl of kwaliteit die een bruiloft omvatten. Bij Eco-groene bruiloften worden duurzame en eco-vriendelijke materialen gebruikt die toch chic en modieus kunnen zijn maar vooral eenvoudig te integreren als je gaat trouwen.

Wat is Eco-Chic Groene bruidskleding

Uiteindelijk zijn er voor wat betreft deze vraag meer antwoorden, maar in het algemeen is het stijlvolle kleding die milieu vriendelijk en trendy is. Het belang van Eco Groen is dat deze geproduceerd worden van duurzaam en sociaal verantwoord materiaal. Deze Eco trend zal waarschijnlijk de komende jaren steeds meer toenemen, toch zijn er veel mogelijkheden om de eco-vriendelijkheid van de huidige bruidsmode te verbeteren, en elke van deze verbetering is beter voor zowel de mensen als het milieu.

Eco chic op de fiets

Recyclebare trouwartikelen

Denk b.v. maar aan het idee en de lange levensduur van hergebruik en recycling bij de keuze van accessoires voor jullie grote dag. Gerecycled papier voor  je trouwkaarten en uitnodigingen, Eco-groene bedankjes, van zaadpakketten met eco-bloemen, of eco vriendelijke stoffen van organische materiaal zoals hennep die gebruikt worden in trouwjurken. Met een goed gevoel de trouwartikelen kopen waar zoveel mogelijk duurzame materialen in zijn verwerkt, deze zijn meestal ook goedkoper in aanschaf maar vooral goed voor het milieu.

Welke Eco-vriendelijk grondstoffen worden er gebruikt.
Er zijn verschillende keuzes, met behulp van organische materialen die zelfs biologisch afbreekbaar en duurzaam zijn te gebruiken.
De andere keuze is met betrekking tot de recycling van bestaande stoffen van oude kleding, en daarvan nieuwe materialen te maken en deze te hergebruiken in nieuwe kleding.

Hier onder een lijst met nuttige termen van specifiek Ecologische kleding stoffen

1.Organic katoen word tot 100% gecertificeerd, niet verworpen aan chemicaliën en volgt een strikte richtlijn bij de teelt van de vezels,

2.Textiele die gemaakt zijn van de pulp van de snel groeiende zachte bamboeplant die zelfs sterk, water absorberend en antibacterieel is.

3 Een sterke kleding stof gemaakt van de vezels van de snel groeiende Hennep plant, een ras wat zeer geschikt is voor duurzame kleding.

4. Het hergebruiken van b.v. oude en gerecyclede vintage materialen en door deze te verwerken in nieuw bruidskleding stoffen.

5. De Gerecyclede materialen afkomstig van oude kleding, waarvan nuttige nieuwe stoffen worden gemaakt voor b.v. bruidsjurken
en nadien eindeloos kunnen worden hergebruikt zonder het milieu te belasten.

Eco-groene conclusie en feiten

Bij het verwerken van oude Ecologische kleding worden alle chemicaliën geëlimineerd, dit zijn toch enorme verbetering ten opzichte van de huidige methoden. Eco-chic is in principe een denkstijl die meestal verandert in een levensstijl en waarbij je ook nog bijdraagt aan een beter wereld. Door grondstoffen te blijven hergebruiken op en verantwoordelijke en duurzame manier, zullen  alle bruiloft artikelen in de toekomst goedkoper worden. In de komende jaren zal de trend voor en echt eco-huwelijk zich voortzetten, waardoor toekomstig bruidsparen met een eigen leefstijl meer en meer een steentje zullen bijdragen door bewust te kiezen voor het aanschaffen van hun trouwartikelen. Uiteindelijk zal eco-chic trouwen in de toekomst ook een belangrijk rol gaan spelen bij de vermindering van zowel de co2 uitstoot als de budgettering van je trouwplanning.