Ecologische trouwjurken

Menige eco-bewuste bruidjes met en eigen lifestyle kiezen ervoor een ethisch verantwoorde jurk te dragen bij hun huwelijk. Daarvoor zijn er verschillende ontwerpers van ecologische trouwjurken te vinden met een eigen groene en kwalitatieve bruidskledinglijn. Een klein nadeel is dat er bij sommige jurken geen organische of eco-groene materialen gebruikt kunnen worden bij bepaalde ontwerpen. Daarom is het verstandig om voor het aanschaffen, van te voren goed te laten informeren op internet of bij enkele bruidsmodezaken of ontwerpers.

Een echte ecologische bruidsjurk

Wil je echt trouwen in een prachtige ecologische jurk, kies dan voor een maatwerk jurk verwaardigd uit eco materialen en stoffen gemaakt door competente vakmensen uit je regio waar je ook goed advies door kunt krijgen. Er zijn tegenwoordig ook kleermakers en ontwerpers te vinden die goedkope een mooie trouwjurken in eco stoffen kunnen maken.

Online ecologische bruidsjurken

Verschillende ondernemers hebben online winkels waar je prachtige ecologische jurken kunt vinden voor je mooiste dag. Deze worden ook thuis bezorgd en past deze jurk niet dan kun je hem terug sturen. Wat je ook kan doen is de bestelde jurk laten vermaken door een coupeuse. Maar zo makkelijk is het soms helemaal niet bij het online bestellen van een groene trouwjurk, het kan zo zijn dat de bezorgde jurk je helemaal niet past of het niet de juiste jurk is die je zoekt. Kortom het kan soms lastig zijn om zo maar iets te bestellen wat je niet kunt zien en voelen.

Eco stoffen

De stoffen met het meest perspectief zijn linnen, katoen, wol , bamboe, en zijde indien zij milieuvriendelijk geproduceerd worden.
De stoffen met het minst perspectief zijn bont, pvc en goretex. Bont is dieronvriendelijk en voor pvc en goretex zijn bij de productie sterk giftige en milieubelastende stoffen nodig. Stoffen zoals leer, suède, viscose, polyurethaan, nylon, acryl en polyester zullen pas na fikse aanpassingen in het productieproces voor milieuvrienden aanvaardbaar kunnen zijn.

Eco tip

Kies voor een bruidsmodewinkel uit je omgeving bij aankoop van je bruidsjurk, zodat je niet zo lang hoeft te rijden en onnodige uitlaatgassen produceert, dit is uiteindelijk ook goed voor het milieu en je portemonnee. Kijk eerst eens naar een tweedehands trouwjurk, of trouw in een vintagejurk, zo krijgt een niet Ecologische trouwjurk toch nog een tweede kans. Veel succes met je Eco jurk.