Huwelijkscereminie onafhankelijk pastor

Je wilt Trouwen?

De voorbereiding voor de mooiste dag in je leven is ontzettend belangrijk. Het uitzoeken van de locatie, de genodigden, de trouwjurk, het uitzoeken van de muziek… enzovoort enzovoort. Je zou het bijna vergeten: Huwelijk is niet één dag, maar een leven lang. Niet onbelangrijk dus om ook aandacht te besteden aan hoe de toekomst eruit gaat zien; wat het huwelijk eigenlijk inhoudt. Wat het betekent elkaar lief te hebben in goede en kwade dagen, een gezin te vormen en trouw te blijven.Stel aan iemand de vraag wat hij het meest kostbare vindt in zijn leven, en het antwoord is: Gezin en Gezondheid. In de praktijk wordt meer energie en aandacht gegeven aan dingen die we, als we er goed over nadenken, minder belangrijk vinden.

Kerk en Samenleving

De pijler Kerk en samenleving heeft als doel om als Kerk midden in de maatschappij aanwezig te zijn en de bereikbaarheid van de kerk voor iedereen vergroten. Concreet is Hoeksteen aanwezig op verschillende (commerciële) huwelijksbeurzen in de regio (Alkmaar en Amsterdam). Verder is deze website bedoeld om informatie en diepgang te vinden over het huwelijk en het gezin op het web, en worden verschillende brochures, artikelen en boeken gepubliceerd. Dit alles vanuit een katholieke mensvisie.

Gehuwd

Gehuwden zijn met en zonder kinderen het hart van de samenleving. Zij kunnen door hun voorbeeld van liefde aan anderen geven wat zij nodig hebben. Door een haard te zijn waaraan kinderen en volwassenen zich kunnen warmen, geven zij de meest essentiële bijdrage aan een écht begripvolle en respectvolle samenleving. De zelfgevende liefde, waardoor de mens zijn roeping vindt, maakt dus niet alleen het echtpaar gelukkig, maar ook de mensen om hen heen.