Trouwreceptie

Trouwreceptie tips

Vaak komt de vraag voorbij waarom, of hoe laat een receptie geven? Of wat is een trouwreceptie!
Heel simpel de receptie kun je eigenlijk invullen naar je eigen wensen, of je kunt ervoor kiezen om helemaal geen receptie te houden. Maar vaak zitten we ook met een verloren tijd tussen ceremonie en receptie, hoe vullen we deze in? Vandaag de dag wordt er vaak een receptie gegeven direct na de ceremonie, terwijl er jaren terug een receptie werd gegeven alleen voor gasten die niet werden uitgenodigd voor het avondfeest.
Denk hierbij aan vrienden van de sportclub, collega’s, buurtbewoners etc.
In die tijd was de receptie vaak van 17.00 tot 19.00. Zeker in dorpen waar iedereen elkaar kende, werd er een receptie gehouden. 

De locatie van de trouwreceptie

Maar vandaag de dag maken we de receptie iets minder formeel en gezelliger, en wordt de receptie meestal gehouden direct na de ceremonie.
Zeker als je een buiten ceremonie hebt, en een Babs hebt ingehuurd, is het fantastisch om daarna gelijk met je gasten te proosten.
Wanneer je dit allemaal op dezelfde plek doet, scheelt dit reistijd en je bespaart er een hoop centjes mee. Sommige trouwlocaties bieden een totaal pakket, dus houd dit goed in de gaten wanneer je op zoek gaat naar de perfecte trouwlocatie!
Sommige bruidsparen kiezen er zelfs voor om alleen een receptie te geven na de ceremonie, en slaan het avondfeest over. Dit is zeker een goed idee als je trouwt op een zaterdag of zondag.

welke dag is trouwen het beste

Planning trouwreceptie

Stel je trouwt om 14.00 in de middag in de zomer, je hebt je fotoshoot ervoor al kunnen doen, dan kun je gelijk na de ceremonie starten met het cocktail uurtje, en eventueel aansnijden van de bruidstaart. Zorg voor wat entertainment zoals een Photobooth, of huur een piano player in die de gasten vermaakt met liedjes die iedereen meezingt.
Rond 17.00 word de barbeque aangestoken, en de receptie eindigt om 19.00
Zo heb je een prachtige trouwdag, waar niemand zich verveeld, of urenlang moet wachten tussen ceremonie en avondfeest.

pianoplayer

Laat je gasten niet aan het lot over

In de winter tijd zal het natuurlijk allemaal binnen moeten gebeuren, en is de sfeer anders dan een buitenfeest in de zomer, je gasten zullen zich binnen moeten vermaken. Maar hoe dan ook, zorg altijd voor opvang van je gasten na de ceremonie
Vaak heb je gasten die van ver komen, en die niet weten waar te blijven tot het avondfeest.
We hebben vaak genoeg gehoord dat gasten naar de ceremonie kwamen, en daarna terug op het feest mochten komen om 20.00.
Dus dwaalde ze de hele dag in het dorp rond waar niets te beleven was, Houd hier een beetje rekening mee met je planning.De kosten van een trouwreceptie

Als je kiest voor een receptie zoals ik eerder vertelde, kun je best veel besparen! Zeker als alles op één locatie is, en je het 3 gangen diner over slaat. Bij veel locaties betaal je een all-inn prijs van gemiddeld 34€ p.p. voor een tijdsduur van 4 of 5 uur.
Een voorbeeld hiervan is
Aanvang koffie en gebak of mini petit fours,
Onbeperkt drank tijdens de gehele periode, zowel binnen als buitenlands gedistilleerd,
Nootjes op tafel, en er word rond gegaan met bitterballen
Een buffet met kipsaté in pindasaus, gehaktballetjes, gesneden warme beenham met saus, twee soorten salades, frites, twee soorten oerbrood met kruidenboter, tapenade en tot slot een kopje.