zelf corsages maken

Zo maak je de leukste corsages

Tips hoe je zelf je corsages kan maken. Een corsage maken is makkelijker als je denkt, van echte bloemen, of van zijde. Je kan je er helemaal op uitleven, met oude knopen, veren, linten , stofjes, kantjes, te veel om op te noemen. Zo kan je voor iedere gast een unieke zelfgemaakte corsage maken. Ook voor de bruidegom helemaal aangepast aan het trouwkostuum, en voor een vintage bruiloft kan je mooie oude knopen gebruiken en oude sieraden. Hier vertellen je we precies hoe je te werk moet gaan.

corsage-houder

Erg apart zijn de corsage houdertjes. Normaal heb je een groen steeltje ingepakt in groene tape, maar deze houdertjes zijn toch wel heel uniek. En je stopt er zelf gewoon 1 roos of andere bloem in. Het speltje zit al vast op de corsagehouder. Je kan deze bestellen bij Flower-art

houder-corsages

corsage-bruidegom

Voor de bruidegom corsage kan je ook gebruik maken van mooie linten, maar ook de corsagehouder is een erg mooie oplossing om snel en simpel een fantastische corsage te maken.

En zo maak je een corsage

diy-corsage

En voor de creatieve bruidsparen onder ons, je kan heel makkelijk zelf een corsage in elkaar zetten. Zeker als je zijden bloemen gebruikt, kan je dit al een ruime tijd voor de bruiloft maken. Zo kan je alle gasten voorzien van een unieke corsage. En vooral als je zwart in je trouwjurk hebt, is het mooi om de zwarte elementen van je jurk terug te laten komen in de corsages.Je koopt in de hobbywinkel zijden roosjes of andere bloemen of veren en blaadjes, verder kan je er allerlei applicaties bij kopen, zoals veren, knopen, lint noem maar op. Je draait het gewoon in elkaar, en je hebt een fantastische corsage. De stelen kan je afwerken met een mooi satijnen lint, of met caoutchouc, dit is groen tape. Het enige wat je nodig hebt is een lijmtang of andere lijm in een tube.

zelf-een-corsage-maken

zelfgemaakte-corsage

En zie het het schitterende resultaat. Je gasten hebben nu echt een unieke handmade corsage.

Zo maak je in iedere kleur zelf de mooiste corsages. en als je naar xenos gaat zie je vaak voor een prikkie zijden boeketjes staan, deze haal je gewoon uit elkaar, en alle bloemen kan je los gebruiken. Zo heb je voor 1 euro al een schitterende corsage. Maar wil je het toch aan je bloemist over laten, vraag dan of hij deze suggesties kan toepassen.

Veel succes!!!