Corsgaes

Corsages voor bruiloft

Bloemen zijn een groot deel van de trouwdag. Bruiden besteden soms uren aan het uitzoeken welke bloemen ze precies in hun bruidsboeket willen. Maar er is één facet van bruiloftsbloemen waardoor bruidsparen soms ’n beetje in de war raken. Welke leden van de bruiloft en gastenlijst moeten corsages dragen., of moet ik persé corsages hebben. Als je bezig bent met het plannen van je bruiloft, is hier een korte etiquette voor corsages. 

Boeketten

De enige mensen die boeketten zouden moeten dragen zijn de bruid en haar bruidsmeisjes. Meestal zijn de boeketten van de bruidsmeisjes kleinere versies van de bruid, of in dezelfde trend. Het bloemenmeisje draagt ​​soms een klein boeketje inplaats van een mand met bloemblaadjes, en veel bruiden willen haar ook een bloemenkroon of corsage laten dragen.

Corsages voor bloemenmeisje bruidskinderen

Etiquette hoe een corsage te dragen

Voor de dames bevat de corsage een paar bloemen uit het bruidsboeket die naar beneden worden gedragen, links onder het sleutelbeen. Voor de heren bestaat de corsage uit één bloem die naar boven op de linkerrevers (op het hart) wordt gedragen, dat wordt een boutonnière genoemd.

Boutonnière

Als aanvulling op de boeketten van de bruid en de bruidsmeisjes draagt de bruidegom en zijn begeleiders een boutonnière. Deze bevatten meestal een enkele focale bloem die overeenkomt met die in het bruidsboeket. De ringdrager, draagt meestal ook een boutonnière net als vaders, stiefvaders, grootvaders en andere mannelijke leden van de directe familie van het paar.

Corsage voor de bruidegom

Corsages

Meestal dragen de moeders en grootmoeders van de bruid en bruidegom corsages die bij hun jurken passen. Corsages worden soms ook gedragen door andere vrouwelijke familieleden.

Corsage voor de dames

Wees niet bang om dingen te veranderen

Houd er rekening mee dat er naast de bruid, de bruidegom en hun bedienden geen harde richtlijnen zijn als het gaat om wie wat voor soort bloemstuk draagt. Als je bepaalde gasten wilt eren door ze corsages of boutonnieres te laten dragen, is dat helemaal OK, het is aan jou en je aanstaande. Wil je helemaal geen corsages of boutonnière ook prima! Wil je leuke buttons met een leuke spreuk, of tekst helemaal trendy! Geen bloemen maar leuke veren, een vlinder, of iets anders helemaal top!

Button corsage

Maak het gelijk

Als je besluit om je familieleden corsages en boutonnieres te laten dragen, zorg er dan voor dat iedereen erbij is. Je wilt bijvoorbeeld niet dat je zussen worden versierd met bloemen en dat de broers van de bruidegom worden weggelaten. Als je de dingen liever simpel houdt, is het typisch dat alleen de moeders en vaders corsages en boutonnieres dragen. 

Alternatief voor corsages

Er zijn verschillende alternatieven waaraan je misschien wilt denken. We hebben hierboven al een kleine, enkele bloem genoemd, in plaats van een combinatie van bloemen. Je zou ook eenvoudige bloemenhaaraccessoires kunnen doen voor je bruidsmeisjes, of een polscorsage voor speciale vrouwen op de lijst. Je kunt ook iedereen gelijk stellen, en allemaal een leuke button met tekst geven. Het is absoluut niet nodig om persé corsages te gebruiken,  Zorg ervoor dat je iedereen van tevoren op de hoogte brengt. Als je echt goed bent met decoraties, voel je vrij om deze zelf te maken, en het is eigenlijk eenvoudiger dan je denkt. Een eenvoudige manier zijn corsagehoudertjes waar je één enkele bloem insteekt.

Pols corsage

Als je geen behoefte hebt om de mannen, vrouwen of familie corsages te geven, dan hoef je dit zeker niet te doen. Je kunt in plaats daarvan een bouton zonder bloemen maken of helemaal niets doen. Het is helemaal aan jou. Meer leuke tips voor corsages.