Kinderen op je bruiloft

Kinderen op je bruiloft

Leuke tips en ideetjes voor de kinderen op jullie bruiloft.

Hoe houd je ze bezig, en waar moet je aan denken?

Veel bruidsparen kiezen ervoor om kinderen bij de bruiloft te betrekken, vaak hun eigen kinderen, of kinderen van vrienden en familie. Kinderen laten delen in de viering van jullie trouwdag maakt eigenlijk jullie grote dag nog meer fantastisch. Dit is een volledig persoonlijke beslissing.
Als jullie gekozen hebben om de kleintjes van jullie vrienden en familieleden uit te nodigen, zal je ook maatregelen moeten treffen om ze bezig te houden. Dit is niet alleen om hen ‘uit je haar’ te houden, om zo maar te zeggen, maar ook voor de kinderen om plezier te hebben, en te genieten van jullie trouwdag op hun eigen speciale manier.
Hier zijn enkele tips voor de verzorging en entertainment voor de kinderen op je bruiloft:

Zorg dat je een zaal hebt die geschikt is voor de kleintjes. Liefst met een tuin erbij, en beter nog een speeltuin.
Vul de dag met activiteiten, spelletjes, comfortabele stoelen en plekken om eventueel even te slapen.
Huur een verantwoorde oppas in die op alle momenten aanwezig is voor de kinderen, om de kinderen te helpen spelletjes te spelen, om ze te helpen met het eten, en desnoods even met de kinderen naar buiten gaan. De Nanny moet goed kunnen entertainen en afleiden, zorg daarom dat je een vakbekwame oppas hebt.
Zorg voor een speciale tafel voor de kinderen, waar ze lekker samen kunnen spelen, tekenen, en eten.
Zorg ook dat er een aparte ruimte is waar de oppas naar toe kan, om de kinderen bezig te houden. Zo kunnen de kinderen daar ongestoord hun energie kwijt. Zet hier spellen neer, en laat ze dansen op hun eigen favoriete muziek.
Betrek de kinderen bij de bruiloft door hen uit te nodigen om te dansen, hen te vragen om een liedje voor te bereiden voor het bruidspaar, of het geven van specifieke taken (bijvoorbeeld het uitdelen van de bedankjes), of bij het gastenboek zitten.
Zorg dat er speciale maaltijden worden geserveerd aan de kleintjes, zodat ze kunnen genieten van deze (een kind geniet meer van een zakje friet, dan zelfs de meest heerlijke gebakken vis).
Ook een popcorn automaat is een fantastische afleiding voor de kleintjes.

Verder kan je natuurlijk ook entertainment inhuren als het budget dat toelaat, denk aan een clown, of een poppenkast speler. Zelf kan je ook veel doen, denk aan een verkleedkist voor de kleintjes, of een prachtige film.
Als de kleintjes het na de zin hebben op jullie feest, hebben de grote ook plezier!

Kinderen bruiloft tips