Dj bruiloft

DJ zangeres of band op jullie bruiloft

Muziek; onmisbaar op je bruiloft. Muziek voor de ceremonie is belangrijk maar ook voor het feest en wat is er mooier dan een zangeres, DJ of band die iedereen los krijgt? Maar wat past het beste bij jullie en jullie feest? In deze blog vertel ik je over de voordelen en nadelen van de verschillende opties zodat jullie een goede keuze kunnen maken.Een zanger of zangeres voor jullie bruiloft

Zitten jullie te twijfelen voor een artiest op jullie bruiloft? Veel mensen vinden een artiest superleuk op een bruiloft en vaak zijn gasten onder de indru. Je kunt kiezen voor een bekende artiest maar ook onbekende artiesten kunnen heel leuk zijn! Maar wat zijn de voor- en nadelen;

Voordelen:
– Gangmaker: Een zanger of zangeres kan een echte gangmaker zijn. Hij/zij kan de sfeer er goed in brengen met muziek of een act.
– Fan: Zijn jullie allebei fan van een bepaalde zanger? Misschien is het dan leuk om hem op jullie bruiloft te laten zingen om jullie dag nog onvergetelijker te maken.
– Ruimte en mobiliteit; Een zanger of zangeres komt vaak maar met één persoon extra. Iemand die de muziek begeleidt en neemt daardoor niet al te veel ruimte in beslag en is vaak veel mobieler waardoor hij / zij langs het publiek zou kunnen gaan.

Nadelen:
– Prijs: Als jullie van plan zijn om een bekende artiest te boeken dan kan de prijs vaak al snel oplopen.
– Beschikbaarheid: Een goede en/of bekende zanger of zangers heeft vaak een drukke planning dus jullie zullen tijdig moeten boeken/ aanvragen.
– Niet variërend: Een artiest zingt vaak nummers die in hetzelfde genre liggen en de stem van de zanger of zangeres veranderd niet veel waardoor mensen een artiest na verloop van tijd minder interessant kunnen gaan vinden.

Voor dit laatste is een goede oplossing. Tegenwoordig zijn er veel zangers en zangeressen die te boeken zijn in combinatie met een DJ. Zo heb je het beste van een DJ en een artiest.

Een DJ: Get the party going

Discolampen, verschillende kleuren verlichting, een draaitafel en iemand met een koptelefoon die achter de draaitafel staat. Een DJ kan voor jullie dé manier zijn om van jullie bruidsfeest er een knalfeest van te maken.

Voordeel:
– Variatie: Een DJ is tegenwoordig het meest gekozen voor de muziek op een bruiloft. Een DJ heeft als voordeel dat hij/zij veel variatie in muziek heeft. Een band of zanger heeft een bepaald repertoire waar ze op oefenen. Een DJ is hiervan niet afhankelijk.
– Verzoekjes: Zoals hierboven genoemd is een DJ niet zo snel gebonden aan een repertoire. Hij kan hierdoor veel sneller voldoen aan jullie verzoekjes of die van je gasten voldoen. Door verschillende nummers te draaien kan een DJ (vaak) goed aanvoelen welke muziek aansluit bij jullie en jullie gasten.
– Show: Een DJ heeft vaak allerlei attributen om meer show te creëren. Denk aan een rookmachine, bellenblaasmachine, verlichting en meer. Vraag je DJ naar de mogelijkheden.
– Aantal m2’s: Een DJ is vaak alleen en heeft maar weinig ruimte nodig om zijn muziek te kunnen draaien. Hierdoor blijft meer ruimte over op de dansvloer of voor andere gelegenheden.

Nadelen: 
– Standaard: Zoals ik hierboven heb genoemd zijn DJ’s tegenwoordig bijna standaard op bruiloften waardoor mensen ze ‘gewoon’ gaan vinden. Denk daarom samen met je DJ goed na over hoe jullie het toch net even anders kunnen maken. Je kunt ook een band én een DJ boeken om het beste van beide werelden te hebben (mits jullie budget dit toelaat natuurlijk).
– Variatie: De variatie in muziek is bij een DJ zowel het voordeel als het nadeel. Een DJ heeft (vaak) een eigen smaak en hij/zij kan deze muziek redelijk veel draaien. Daarnaast kan hij het publiek verkeerd inschatten en zijn muziek niet aan laten sluiten op jullie gasten.

Band: Swingen en sfeer

Een band is te gek op je bruiloft. Geen enkele DJ kan het gevoel wat je krijgt van een echte band vervangen. Je kunt je vinger er niet opleggen maar het heeft gewoon iets en het geeft een bepaalde sfeer.

Voordelen 
– Sfeer: De sfeer die een band kan geven is niet te vervangen. Bandleden hebben vaak interactie met het publiek en kunnen zo goed inspelen op de stemming.
– Persoonlijk: Wanneer je kiest voor een bepaalde band kun je kiezen voor jullie eigen smaak waardoor je het persoonlijk maakt. Het kan een echte toevoeging zijn op jullie bijzondere dag.
– Instrumenten en zang: Bands hebben instrumenten en een zanger of zangers die (in overleg met jullie) solo’s kunnen doen om net wat extra’s toe te voegen.

Nadelen
– Prijskaartje: Bands hebben meerdere leden en vaak meer instrumenten en materialen waardoor de prijs hoger uit kan vallen dan bijvoorbeeld bij een DJ of artiest.
– Repertoire: Een band heeft een repertoire waarop ze oefenen en kunnen niet altijd voldoen aan verzoekjes. Daarnaast kunnen sommige liedjes net iets anders klikken, omdat bands soms hun eigen draai geven aan nummers.
Je kunt ook kiezen voor een band én een DJ als je budget dit toelaat. Zo heb je het beste van beide werelden.

Iets om rekening mee te houden

Maak altijd duidelijke afspraken met je DJ, artiest of band. Door duidelijke afspraken te maken voorkom je verassingen op jullie speciale dag. Sommige bands, artiesten en DJ’s doen ook aan demo’s waarbij ze voor jullie kunnen spelen zodat jullie weten of de band bij jullie en op jullie feest past.
Jullie weten nu alle voor- en nadelen van de verschillende opties, maak een keuze en geniet van jullie speciale dag!

Bandzoeker

Op zoek naar een band, DJ of artiest voor jullie bruiloft? Kijk dan eens bij Bandzoeker.nl. Hier vind je veel verschillende bands, DJ’s en artiesten met echte beoordelingen van mensen die de artiest, band of DJ hebben geboekt. Ook vind je het repertoire per band, foto’s en video van voorgaande optredens en je kunt gemakkelijk vrijblijvend informatie aanvragen.