Tafelnaam tips bruiloft

Een heel eenvoudige manier om die persoonlijke doe het zelf touch aan je bruiloft toe te voegen is heel creatief met de tafelnamen iets te doen.
We hebben allemaal wel eens creatieve tafelnummers gezien , van houten uitsneden tot glitters, maar een andere, persoonlijkere manier om wat persoonlijkheid aan de bruiloft toe te voegen, is via tafelnamen en thema’s, die weer in de mode komen. Voorbij zijn de dagen van ‘Tafel 1’ en ‘Tafel 2’, het gaat erom je persoonlijkheid naar zoveel mogelijk elementen te brengen en tafelnamen geven je de perfecte gelegenheid. Als je een tafelnaam hebt in plaats van alleen een nummer, kun je sentimentele of persoonlijke toevoegingen naar de tafel brengen, want jullie gasten zullen daar toch wat tijd doorbrengen. Het kan iets leuks zijn om een ​​lach op te wekken, of een eenvoudige manier om je liefdesverhaal te vertellen. Voor vandaag stellen we een lijst samen van de beste en leukste tafel naam ideeën om je te helpen uitzoeken hoe je die tafels kunt noemen …Landen-thema-tafelnamen

Een tafelplan dat je verhaal vertelt

Omdat je waarschijnlijk al vele jaren samen bent, zullen niet al je vrienden en familie weten wat je allemaal hebt gedaan, dus tafelnamen zijn een leuke manier om mensen je verhaal te vertellen.

 • Landen of Steden: Is iets heel eenvoudig waar je als stel samen naar toe bent gereisd, op vakantie bent geweest of nog naar toe wil! I Love You” in verschillende talen
  Dit is een enigszins andere manier om de tafelnamen te koppelen aan landen die jullie bezocht hebben.
 • Straatnamen: Waar je samen hebt gewoond, bent gegaan op afspraakjes of speciale gelegenheden.
 • Belangrijke datums: De belangrijke dagen, data en jaren van jullie tijd samen, verjaardagen…
 • Tijdlijn van foto’s :Gaan terug in de tijd, foto’s uit je hele leven voor en na jullie ontmoeting, baby tot heden, zijn gegarandeerd gegiechel van je gasten.
 • Dieren: Niet zeker of iedereen heeft voldoende huisdieren, maar als je een dierenliefhebber bent, wat denk je dan van al je respectieve huisdieren en misschien een foto als je er een hebt. Of elke tafel is vernoemd naar een dier, leeuw, pinguïn, kat enz. Je kunt ook wat decoratie gebruiken om de tafelnaam te versterken.

Voor muziekfans een paar ideeën voor tafelnamen

Veel paren hebben speciale liedjes, favoriete bands en albums die een speciale betekenis hebben in een relatie, en natuurlijk gaan concerten en dating hand in hand, dus muziekreferenties zijn super populair voor tafelnamen:

 • Namen van liedjes, liedjes die voor jullie beiden als paar iets betekenen, zijn het beste, maar een gemakkelijke optie is de titels van romantische liefdesliedjes (niet te veel trappelen, het is een feest, onthoud dat!) Of songteksten, een paar regels van je favoriete deuntje of van bekende liefdesliedjes die op kaarten worden afgedrukt en in kaders worden gezet.
 • Muziekinstrumenten, is er een voor die supermuzikale paren met de namen van instrumenten als tafelnamen.
 • Sprookjes
  Sprookjesachtige tafels vertellen het verhaal van uw romance. En ze leefden nog lang en gelukkig!
 • Voor een verzamelaar of een liefhebber, een band waar je fan van bent is een coole manier om als tafelnaam te gebruiken. Bijvoorbeeld ACDC voor de tafel waar het bruidspaar zit, de rest de namen van al hun albums leuk als een rock’n’roll themahuwelijk.

Muziek-thema-tafel-namen

Boeken thema

Een liefdesverhaal of gewoon een goed oud boek
Als je een beetje een boekenwurm bent en ben dol op ruilen en boeken aanbevelen aan vrienden en familie. Velen van ons hebben een jeugdboek met veel betekenis of hebben in de loop der jaren boeken met vrienden gedeeld. Het gebruik van boeken als tafelnamen kan niet eenvoudiger!
Of gebruik een serie , zoals The Lord of the Rings.
De meest romantische dag van je leven, Love Storie zou perfect zijn, kies je favorieten en gebruik de verhalen die het meest voor jou betekenen.

 • Poëzie en gedichten: Beroemde of meer obscure, ontroerende lijnen zijn een eeuwige favoriet. Denk ook aan bekende uitspraken, geestige citaten of clichés, iedereen kent er wel een paar!
 • Nederlandse spreuken : We hebben een schat aan oude uitdrukkingen, sommige diep en betekenisvol, wat meer hilarisch, je vult er heel wat tafels mee.

Boeken-thema-tafel-namen

Film

Tabelnamen voor filmliefhebbers en tv series
Voor de filmliefhebbers zijn er heel veel opties voor filmgerelateerde tafelnamen:
Je kunt Film Quotes zoals “Love means never say to say you’re sorry” van Notting Hill of “Here’s looking to you, kid.” From Casablanca … of een heus Starwars Thema.
Als je echt van James Bond houdt, waarom niet ?! Elk van de tafels kan worden genoemd naar je favoriete James Bond-films.
Je kunt je favoriete sterren, denk aan meer oud hollywood (Garbo & Astaire) Romeo en Juliette, maar hey als je Schwarzeneggar en Clooney wilt, ook tof!
Evenzo kunnen favoriete tv-programma’s een eenvoudige manier zijn om de tafels een naam te geven .

Tafelnamen-film-thema

Eten en drinken liefhebbers

 • Favoriete kroegen of restaurants zijn altijd populair!
 • Desserts, snoepjes of cakejes – als je net als alle One Fab Day-meisjes een liefhebber bent van iets zoets, gebruik dan de lijst met snoepgoed.
 • Bier wijn of cocktails: Een goede cocktail heeft een geweldige naam, dus ze zorgen voor leuke tafels, vooral als je een leuk verhaal hebt of het recept aan de kaartnaamkaart toevoegt. Naarmate ambachtelijke bieren populairder worden, kun je je kennis laten zien en je aanbevelingen doen voor verschillende biernamen. Dit geld hetzelfde voor wijnen, je kunt zelfs een leuk wijn thema van je bruiloft maken, met gezellige wijnvaten.
 • Favoriete recepten: Gerechten waar jullie beiden van houden of waar een grappig verhaal aan vast zit, zoals de eerste maaltijd die je hebt gemaakt of je favoriete snacks. Schrijf het recept erbij, gegarandeerd succes!
 • Bloemen en kruiden: Het gebruik van potplanten en kruiden is een leuke manier om wat groen (zonder al te veel te spenderen) aan je tafels te brengen,gewoon met eenvoudige handgeschreven bordjes, gebruik als voorbeeld balsilicum, Munt, Oregano, Thijm, etc….
  Dit zelfde kun je doen met bloemen in een vaas, van rozen tot crysanten of violieren.

Tafel-namen-bruiloft-kruiden

Kleuren

Gebruik van verschillende kleuren, tinten of juweeltinten (gouden tafel, zilveren tafel, enz.) Is super eenvoudig, maar echt effectief en geeft je eindeloze opties voor echt mooie tafelnamen, je kunt elke kleur gebruiken die je wilt. Tinten blauw als je een blauw thema hebt, zijn deze perfect omdat elke tafel is vernoemd naar een andere tint blauw. Azuurblauw, Marine-blauw, Aqua-blauw, Baby-blauw, Hemelsblauw, Egyptisch blauw….

Dingen om te onthouden

Wat u moet onthouden als het gaat om het kiezen van tabelnamen, is trouw blijven aan jullie als een paar. Kies iets dat weerspiegelt wat jullie als koppel leuk vinden. Als films kijken of samen koken iets is dat je leuk vindt, dan zal het geweldig werken als een element van je verhaal en je gasten zullen het graag dragen tijdens je trouwdag.

De bovenstaande lijst is slechts een startpunt, denk out of the box als het aankomt op tafelnamen, je hoeft niet alleen maar vast te houden aan de afgedrukte namen, je kunt aanhalingstekens, rekwisieten en allerhande leuke dingen toevoegen om je gasten aan het praten te krijgen en een beetje persoonlijk toe te voegen.

Vergeet niet bij het plannen van de tafelnamen dat het tafelplan deel zal uitmaken van de look en het thema.

Artikelen bruiloft decoratie

linten bruiloft

versieren met linten

Linten als thema voor je bruiloft Linten zijn leuk en zeer trendy. . Ze zijn verkrijgbaar in eindeloze variaties. Of

Tafeldecoraties

Tafeldecoratie bruiloft

Decoraties tafels bruiloft Bruiloften zijn tegenwoordig niet zo eenvoudig als vroeger. Het zou beter zijn om ze “designer-huwelijken” te noemen.

decoratie-trouwceremonie

Decoratie trouwceremonie

Een geweldige binnenkomst in trouwlocatie! De kerk versieren gemeente of waar de ceremonie ook gevierd wordt, dit kan zijn op

Bruiloft -kleuren

Bruiloft kleuren

Thema bruiloft Sfeer en Decoratie horen natuurlijk bij ieder feest. Waar denk je aan bij Sfeer? Kaarsen, ballon decoraties, confetti,

Ballonnen bruiloft

Ballonnen bruiloft

Er is niets zo heerlijk speels als ballonnen voor zowel kinderen als volwassenen. Deze bellen van kleuren op je bruiloft

Draperingen op je bruiloft

Draperen doeken bruiloft

Draperen met doeken kan een leuke toevoeging zijn voor je trouwlocatie. Je kan zoveel leuke dingen doen met doeken en