Trouwlocaties tips en informatie

Trouwlocaties

Elkaar het ja woord geven, het diner, het feest, het belooft een geweldige trouwdag te worden, waar gaat deze bruiloft plaatsvinden? Jullie kunnen gewoon trouwen in het gemeentehuis, maar er zijn zoveel andere leuke en bijzondere huwelijkslocaties. Wat dachten jullie trouwen in een museum, in een molen, of met de blote voeten in het zand? De trouwlocatie is een van de eerste stappen waar een bruidspaar naar uitkijkt, waar gaan we trouwen? Ieder bruidspaar heeft er een andere mening over, de een wil een romantisch kasteel, terwijl een ander bruidspaar gewoon voor het gemeentehuis kiest. Wat jullie wensen ook zijn, bijna alles is mogelijk, en kom je in je gemeente voor nare verrassingen te staan bij jullie droom locatie, kan je altijd een eigen trouwambtenaar inhuren de zogenaamde BABS.

Regels trouwlocaties

De regels voor trouwen zijn flink verandert, al kon je vroeger alleen maar in het gemeentehuis trouwen, of in een aangewezen trouwlocatie, vandaag de dag kan je in de meeste gemeenten trouwen waar jullie graag willen. Dit kan zijn jullie favoriete stamkroeg, eigen huis of tuin, strand, of kasteel, dierentuin, dolfinarium en noem maar op. Vraag wel bij je eigen gemeente naar de voorwaarden. Een van de populaire trouwlocatie is zeker trouwen in een kasteel. Veel kastelen in Nederland hebben inmiddels een trouwzaal. Ook elkaar het jawoord geven op een boot is een van de mogelijkheden. In de rubriek partyschepen vind u partyboten die tevens trouwlocatie zijn. En wat is er mooier als je jawoord op een boot geven en tevens je feest of receptie vieren. Letterlijk in het huwelijksbootje stappen. Daarbij wordt Trouwen op het strand meer en meer populair in de zomermaanden. Zo ook de dierentuinen en dolfinarium zijn favoriete locaties, je kan in Amersfoort trouwen tussen de witte tijgers, in een mooie trouwzaal. Doordat de weg is vrijgemaakt voor bruidsparen om zelf een leuke locatie uit te zoeken, kan je ook eigen trouwambtenaar aanstellen, vaak hebben gemeenten een probleem met een andere trouwlocatie. De wet laat toe dat je je eigen trouwambtenaar kan aanstellen, deze wordt dan voor 1 dag officieel ambtenaar van de gemeente. Met een eigen trouwambtenaar krijgt je huwelijksvoltrekking een persoonlijk tintje.

Waar kan ik officieel trouwen?

De gemeente wijst de trouwlocaties aan;
Het moet een ruimte zijn;
De gemeente stelt de ruimte ter beschikking;
Het pand of ruimte moet voor iedereen toegankelijk zijn; De openbaarheid moet gewaarborgd zijn;
Er moeten regelmatig huwelijken worden voltrokken;De locatie moet bekend zijn als trouwlocatie; Er zijn gemeentes die hierin afwijken, maar u zal wel een speciaal verzoek moeten indienen. Je kan er ook voor kiezen om gratis te trouwen, iedere gemeente heeft een bepaalde tijd waarop dit kan, maar stel je hier niet te veel bij voor, je staat meestal binnen 10 minuten weer buiten, en mag maar een beperkt aantal personen meenemen. Meestal is dit op maandag of dinsdag vroeg in de ochtend.

Favoriete trouwlocaties

Molens
Kastelen
Trouwen op het strand
Trouwen op een boot of zeilschip
Trouwen in het buitenland (Tropisch eiland
Trouwen in de kerk
Trouwen in het stadhuis

Bijzondere trouwlocaties:

Onder water tussen dolfijnen,
In een vliegtuig, met de traditionele parachutesprong
Onder een boom
In een pretpark (Efteling)
Op een zandbank (Zeehonden als getuige)
In een vuurtoren

 

Trouwlocaties :Achterhoek Almere Amersfoort Amsterdam Apeldoorn Arnhem Breda Den Bosch Den Haag Deventer Dordrecht Eindhoven Emmen Enschede Gouda Haarlem Heerlen Helmondhilversum leiden Maastricht Nijmegen Rotterdam Tilburg Venlo Zaanstreek ZwolleDrenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Brabant Noord Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid Holland

Categorie trouwlocaties

 • Thuis bruiloft
 • Trouwlocaties Attractieparken
 • Trouwlocaties Boot
 • Trouwlocaties kastelen
 • Trouwlocaties Landgoed
 • Trouwlocaties Molens
 • Trouwlocaties strand
 • Trouwen op het strand
 • Trouwen onder een boom
 •  

  Blogartikelen

 • Trouwen op het strand
 • Meer onderwerpen

 • Trouwen in de openlucht
 • Thuis bruiloft
 • Buiten bruiloft
 •