Trouwen voor de tweede keer

Een tweede huwelijk

Het plannen van een tweede huwelijk kan soms het gevoel geven dat je door een etiquette mijnenveld loopt. En het lijkt alsof iedereen een mening heeft over wat wel of niet gepast is: “Je moet geen wit dragen” of “Je zou niet zo’n fancy tweede huwelijk moeten hebben” of zelfs, “Daarom is het waarom eerste huwelijk mislukte, je moet deze keer een groot kerkelijk huwelijk houden.

Als je een tweede bruiloft plant terwijl je de etiquette uit meningen probeert te scheiden, vindt je hier wat goede tips, van wat je beter kan dragen en hoe je je registreert.

Maak je geen zorgen je bent ouder, je bent wijzer en je hebt wat ervaring achter de rug, deze keer zou een makkie moeten zijn, toch?

Tweede trouwjurk

Het goede nieuws is dat de oude regel over het niet dragen van wit voor een tweede bruiloft uit het raam is gegooid. Je kunt elke kleur dragen als het maar goed voelt. De meeste bruiden die hertrouwd zijn, hebben hun eerste ‘prinses in een witte jurk’ al gehad en kiezen daarom voor een meer volwassen look, zoals een broekpak of een eenvoudige cocktailjurk. Als je echter de eerste keer bent uitgelaten, of als je gewoon weer dat prinsessenmoment wilt hebben, is er geen reden waarom je dat niet zou moeten doen.

De enige harde en snelle regel? Draag niet je oude jurk . Hoewel het verleidelijk kan zijn om geld te besparen en de stress van kledingshoppen te vermijden, heeft het dragen van je oude trouwjurk de focus op je nieuwe huwelijk. We raden zelfs aan naar jurken in een andere stijl, silhouet of stof te kijken dan je eerste bruidsjurk om elke vorm van gelijkenis te vermijden.

Ideeën voor wat te dragen bij een tweede bruiloft:

Een ontwerper, trouwjurk in elke kleur
Een iets niet-traditionele bruidsjurk in blush, lichtblauw of met een kleurrijk patroon
Een ingetogen pak in elke kleur
Een flirterige cocktailjurk
Of gewoon een prinsessenjurk als je dat graag wilt.

De allereerste mensen die je het zou moeten vertellen, zijn je kinderen.

Je kunt ze vragen of ze het liever aan hun andere ouder vertellen, of dat ze er de voorkeur aan geven dat je het nieuws deelt. Als je geen kinderen hebt, is het zeker niet verplicht dat je je ex-partner op de hoogte brengt , vertel hen alleen dat je het liever niet van iemand anders hebt gehoord. Veel mensen vinden het het gemakkelijkst om een ​​brief of e-mail te sturen met de tekst: “Ik wilde het goede nieuws met Wim en ik laten delen, ik heb het onze kinderen al verteld en hen gevraagd om deel te nemen aan de huwelijksceremonie. .” Daarna verkondig de betrokkenheid op de normale manier.

Kinderen betrekken bij een tweede huwelijk

Als je kinderen hebt wil je misschien een speciaal onderdeel van je tweede bruiloft maken. Afhankelijk van hun leeftijd kunnen ze een bloemenmeisje , ringdrager, junior bruidsmeisje of bruidsjonkertje zijn, of zelfs de beste man of eerste bruidsmeisje of getuigen . Misschien willen ze iets lezen tijdens de ceremonie, of een speciale toast maken tijdens de receptie. Zorg ervoor dat ze vertrouwd zijn met hun rol. Als je kinderen bijzonder jong zijn, kun je hun andere ouder of favoriet familielid uitnodigen om daar te zijn.

Een populaire tweede trend in het huwelijk is om een ​​gelofte in de familie te zeggen aan de kinderen na de geloften van de bruid en bruidegom. Bijvoorbeeld: “Ik, (naam), beloof plechtig dat ik voor je zal zorgen, van je hou en je zal eren als de mijne.” Sommige mensen geven ook een klein medaillon of een sieraad en zeggen zoiets als “Neem dit als een symbool van ons gezin en onze liefde voor jou.” Andere stellen in plaats daarvan vragen gewoon hun officiant om hen te zegenen en verklaren hen een verenigd gezin.

Wat zet ik op de uitnodigingen

Sommige stellen willen de namen van hun kinderen opnemen in hun uitnodigingen, zoals in: “Jan de Groot en Jolanda Steen nodigen jullie uit om samen met hen hun huwelijk te vieren en worden samen met hun zoon Hans één familie.”

Huwelijksgeschenken voor een tweede bruiloft

Regels van etiquette stellen dat geschenken niet verplicht zijn voor een tweede bruiloft . Dit komt omdat traditioneel huwelijksgeschenken zijn om een ​​stel te helpen bij het opzetten van hun huishouden, en vermoedelijk hebben tweede-keer-bruid en grootmoeder al een eigen huishouden. Cadeaus komen echter nu veel vaker voor bij een tweede bruiloft. U kunt zich registreren zoals u deed voor uw eerste bruiloft. Hoewel je misschien veel basishuisartikelen hebt, is het misschien leuk om een huwelijksreis te vragen.

Vrijgezellenfeesten

Om dezelfde reden dat huwelijksgeschenken niet altijd worden gegeven, worden vrijgezellenfeesten voor een tweede bruid niet altijd gegeven. Je vrienden kunnen er echter op staan ​​er een te organiseren.

Wie betaalt voor een tweede bruiloft

De bruid en bruidegom splitsen de kosten van een tweede bruiloft. Of je ouders nu wel of niet hebben bijgedragen aan de kosten van je eerste huwelijk, je moet niet van ouders of familieleden verwachten dat ze mee betalen. Natuurlijk, als ze het aanbieden, mag je hun hulp gracieus accepteren.

Getrouwd bruidspaar