Trouwen

Informatie trouwen in Scherpenzeel

Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer, maar maakt u aan de ambtenaar van de burgerlijke stand (abs) kenbaar het voornemen te hebben met elkaar in het huwelijk te treden of een geregistreerd partnerschap (gps) aan te gaan. Voor het gemak blijven we het wel ondertrouw noemen.
Belangrijkste voordelen hierbij zijn voor u:
Het kan in persoon of schriftelijk.
U kunt rechtstreeks bij de abs van de trouw- of partnerschapsgemeente in ondertrouw en hoeft niet langer in de woonplaats van één van beide partners in ondertrouw te gaan.

Trouwambtenaren

De gemeente Scherpenzeel heeft voor het sluiten van het huwelijk externe ambtenaren, zogenoemde bijzondere ambtenaren van de burgerlijke stand (BABS-en). Ongeveer twee weken voor jullie huwelijk neemt de trouwambtenaar telefonisch contact met je op voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek kun je je wensen aangeven en eventuele bijzonderheden bespreken.

Eigen ambtenaar meebrengen

Het is ook mogelijk een ambtenaar van de Burgerlijke Stand uit een andere gemeente, die nog regelmatig huwelijken voltrekt, mee te nemen. Deze wordt dan 1 dag in Scherpenzeel benoemd. Als je dit wil, vraag je dit uiterlijk 3 maanden van tevoren aan. 

Tarieven trouwen in Scherpenzeel

Overzicht kosten huwelijk

Kosteloos trouwen

Het is mogelijk om op maandagochtend om 10.00 en 10.30 uur kosteloos ( met uitzondering van trouwboekje) te trouwen. Dit kan alleen als tenministe één van jullie in de gemeente Scherpenzeel woont. De kosteloze huwelijken worden voltrokken in een vergaderruimte in de Buitenplaats. Er is plaats voor maximaal 10 genodigden (inclusief het bruidspaar).

Meer informatie over trouwen in Scherpenzeel

Gemeente Scherpenzeel
Stationsweg 389a
3925 ZJ Scherpenzeel
Tel: 033 2772324
Website: www.scherpenzeel.nl
E-mail: info@scherpenzeel.nl

Trouwlocatie

Trouwlocaties

In Scherpenzeel is het mogelijk om te trouwen in Huize Scherpenzeel. Deze locatie ligt midden in een prachtig park en is uitstekend geschikt voor een mooie, herinneringsvolle dag. Het park, aan de Burgemeester Royaardslaan 1, is openbaar toegankelijk. U kunt door een wandeling een indruk krijgen van de locatie en zijn ligging.

De trouwzaal in Huize Scherpenzeel heeft 42 zitplaatsen en verschillende staanplaatsen. Er kunnen maximaal 50 personen naar binnen (www.huizescherpenzeel.nl).
In overleg met de beheerder van Huize Scherpenzeel is het ook mogelijk om een grotere zaal reserveren voor 70 personen.

Bijzondere locaties

Het is ook mogelijk om de plechtigheid te laten plaatsvinden op een andere locatie in Scherpenzeel. Hiervoor geldt een aantal voorwaarden. Hebt u een locatie gevonden, vraag daarvoor dan uiterlijk 3 maanden van tevoren toestemming bij de gemeente. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Gemeentewinkel.

Trouwleveranciers in de gemeente

BruidsmodeBruidsmode

GelegenheidskledingGelegenheidskleding

TrouwkostuumTrouwkostuum

 

Bruidsmake-up-kapstersBruidsvisagie

Bruidstaarten-bakkersBruidstaart

WeddingplannersWeddingplanners

Bruiloft-muziekBruiloft-muziek

TrouwfotograafBruidsfotografie

Trouwfilm-videograafTrouwfilm-videograaf

TrouwautoTrouwvervoer

FeestlocatiesFeestlocaties