Trouwen

Informatie trouwen Oude-Ijsselstreek

Als je op zoek bent naar een leuke manier om in gemeente Oude IJsselstreek te trouwen, ben je hier aan het juiste adres! We hebben alle gespecialiseerde trouwbedrijven voor je gevonden! Of je nu wilt trouwen in het stadhuis of op een prachtige buiten trouwlocatie, hier vindt je alles wat je nodig hebt voor je trouwdag. Van trouwvervoer, tot een trouwfotograaf en videograaf, bruidsboeketten en bruidsmode, en alle informatie over de gemeente.

Trouwambtenaren

Een trouwambtenaar sluit het huwelijk. Alelen als je keist voor een uitgebreide ceremonie, kun je een voorkeur aangeven voor de trouwambtenaar en neemt de BABS ruim van tevoren contact met je op. Je krijgt dan van tevoren een persoonlijk gesprek met de trouwambtenaar. 

Kosten huwelijk

Aan een volledig huwelijk zijn kosten verbonden. Maar je kunt ook kiezen voor een gratis huwelijk of een budget huwelijk. Je kunt op maandagochtend om 09.00 uur en 09.30 uur kosteloos trouwen. Dit is het baliehuwelijk. Het baliehuwelijjk duurt ongeveer 5 minuten en er zijn maximaal 2 getuigen aanwezig. Dit huwelijk wordt aan een balie gesloten. Het budgethuwelijk kost € 100,- en vindt plaats op maandag om 10.00 uur en 10.30 uur. Bij het budgethuwelijk mogen maximaal 10 personen aanwezig zijn en de ceremonie duurt ongeveer 15/20 minuten. Er mogen wel ringen gewisseld worden en er is een standaard toespraak. De trouwambtenaar mag de toga aan, maar er zijn geen verse bloemen en er is geen gastheer/gastvrouw aanwezig. Er kan ook geen voorkeur voor een trouwambtenaar uitgesproken worden. 

Meer informatie over trouwen in Oude IJsselstreek

Gemeente Oude IJsselstreek
Staringstraat 25
7081 BN Gendringen
Tel: 0315 292292
Website: www.oude-ijsselstreek.nl
E-mail: info@oude-ijsselstreek.nl

Trouwlocatie

Trouwlocaties

De gemeente Oude IJsselstreek heeft een aantal vaste trouwlocaties: Het Hofshuus in Varsseveld, de Oude Ettense Kerk in Etten, Multifunctioneel centrum De Gent in Gendringen, DRU Cultuurfabriek in Ulft en in het gemeentehuis voor kleine gezelschappen. 

Trouwen op een andere locatie

Je mag in principe overal trouwen in de gemeente Oude IJsselstreek. Wel gelden dan de volgende voorwaarden:

• De locatie moet openbaar toegankelijk zijn.
• De locatie moet goed bereikbaar zijn.
• De locatie moet veilig zijn en de openbare orde mag niet worden verstoord.
• Je moet toestemming hebben van de eigenaar/beheerder van het terrein.
• Er moeten toiletten in de buurt zijn.
• Je mag niet trouwen in de lucht of op het water.

Het verzoek voor een alternatieve locatie moet minimaal twee maanden voor de trouwdatum ingediend worden. Als een eigen trouwlocatie jouw voorkeur heeft, moet dit wel eerst worden aangevraagd bij de gemeente. 

Trouwleveranciers in de gemeente Oude-Ijssel

BruidsmodeBruidsmode

GelegenheidskledingGelegenheidskleding

TrouwkostuumTrouwkostuum

Heezen Bruidegom Mode

Bruidsmake-up-kapstersBruidsvisagie

Bloemist-voor-bruidsboeketBloemisten

Bruidstaarten-bakkersBruidstaart

WeddingplannersWeddingplanners

Bruiloft-muziekBruiloft-muziek

Trouwfilm-videograafTrouwfilm-videograaf

TrouwautoTrouwvervoer

FeestlocatiesFeestlocaties

De Radstake –Varsseveld